Prosinečki: Jurišamo na sedmu uzastopnu pobedu

Superliga

Prosinečki: Jurišamo na sedmu uzastopnu pobedu

Fudbal -
Svesni smo da nas očekuje izuzetno teška utakmica, Radnički je otkrovenje prvenstva, rekao trener crveno-belih

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da na gostovanju Radničkom iz Kragujevca očekuje izuzetno težak meč, ali da je njegova ekipa spremna da zabeleži sedmu uzastopnu pobedu ovog proleća.

"Svesni smo da nas očekuje izuzetno teška utakmica, Radnički je, prema mom mišljenju, otkrovenje prvenstva. Igrali su odlično sve do poslednjeg meča i poraza protiv Borca. Dugo igraju zajedno, ali optimista sam jer nam je pobeda neophodna da ostanemo u šampionskoj trci", rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare na stadionu crveno-belih.

On je dodao da je ekipa prethodnih dana radila veoma kvalitetno i da očekuje poboljšanje u igri u odnosu na duel sa kulskim Hajdukom, prvenstveno u odbrani.

"Imali smo problema u prethodnom meču, pre svega zbog činjenice da vezni red nije bio na nivou i da su nam Kuljani "uzeli" loptu. Uveren sam da će u Kragujevcu biti drugačije i da ćemo mi dominirati. Međutim, spremni smo i na mogućnost da nas Radnički napadne", istakao je Prosinečki.

Crveno-beli će u sredu igrati bez povređenog kapitena Nikole Mikića i suspendovanog veznog igrača Luke Milivojevića.

"Milivojević je napravio glupost protiv Hajduka, ali na sreću, imamo dugu klupu i prave zamene. U tim će se vratiti Nikola Maksimović koji će zameniti Jovana Krnetu", objasnio je Prosinečki, a zatim izdiktirao startnih 11 za Kragujevac:

"Momci znaju tim, tako da nemam nikakvih problema da ga javno kažem. Igraće Bajković, Vešović, Maksimović, Tošić, Mladenović, Mijailović, Kadu, Evandro, Lazović, Borha i Milunović".

Mladi Zvezdin prvotimac Marko Vešović, koji je na poslednja dva meča uspešno zamenio kapitena Mikića na poziciji desnog beka, rekao je da očekuje sigurnu pobedu u Kragujevcu.

"U odličnoj smo seriji. Samopouzdanje nam je na visokom nivou i ne postoji nijedan razlog da ponovo ne odigramo dobro", rekao je Vešović.

Na pitanje da li sebe i u budućnosti vidi kao desnog beka, mladi crnogorski reprezentativac je rekao:

"Ne biram uloge na terenu i trudim da se da odigram najbolje što mogu. Videćemo za budućnost, ali što se mene tiče, i dalje sam ofanzivni krilni igrač", rekao je Vešović.

Utakmica 22. kola Superlige Radnički - Crvena zvezda igra se sutra od 16 sati u Kragujevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track