Uskoro hapšenja za nameštaljke?!

Klupko se odmotava

Uskoro hapšenja za nameštaljke?!

Fudbal -
Teo van Segelen (FIFpro): Klubovi iz Srbije i Hrvatske nameštaju utakmice, biće privođenja. - Srpsko pravosuđe i MUP bez komentara

Zna nešto što mi ne znamo.Generalni sekretar FIFpro Teo van Segelen najavio je akciju hapšenja velikog broja ljudi iz Srbije i Hrvatske za koje postoji osnovana sumnja da su učestvovali u nameštanjima utakmica. Neregularne utakmice daju, po Van Segelenu, lažnu sliku vrednosti fudbalera iz istočne Evrope, dok se u ligama tačno zna raspored timova na tabeli.- Klubovi iz Srbije i Hrvatske, ali i iz drugih zemalja, nameštaju utakmice, imam potvrdu od igrača. To traje već neko vreme. Biće hapšenja uskoro. Često sam se pitao kako to da mladi igrači koji iz istočne Evrope pređu u klub na Zapadu za velike pare ne budu tako dobri kao što svi misle da jesu. Moraju da se spreče dogovori klubova o konačnom plasmanu. To je ogroman problem i postoji skoro deset godina - rekao je prvi čovek FIFpro.Potpredsednik FSS i član UO Partizana Dragoljub Vukadinović poručio je kratko da podržava svaku akciju države za dobrobit srpskog fudbala.- Nemam nikakav problem da se preduzme takva akcija koja će odvojiti od fudbala sve one kojima nije mesto u njemu. Ako ima takvih, neka završe s lisicama na rukama. Podržavam to - rekao je Vukadinović.- To nije pitanje za Crvenu zvezdu, jer gospodin Teo van Segen pominje srpski fudbal, a to je prilično široka tema. Jako dobro se zna ko vodi fudbal u Srbiji, pa mislim da je to pitanje za te organizacije - rekao je portparol FK Crvena zvezda Marko Nikolovski.Predstavnici srpskog pravosuđa i MUP nisu imali komentar na najave čelnika FIFpro.

Lukić već prizivao „Kalčopoli”U decembru prošle godine predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić rekao je za Kurir da bi u srpskom fudbalu trebalo izvesti „Kalčopoli”, po ugledu na Italijane, koji su tako pre pet godina otkrili dogovaranje o utakmicama Serije A.- Podržavam ideju o uvođenju „Kalčopolija” u srpski fudbal 100 odsto. Tako nešto bi nam bilo preko potrebno jer je mnogo nesportskih stvari u srpskom fudbalu. Evo, nudim odgovornim licima da prvo krenu od nas, od Crvene zvezde, od mojih saradnika i mene. Upozoravao sam pre mesec dana, ali i tokom jeseni, na regularnost. Tada su svi govorili, „vidi ga, šta priča ovaj”. Na žalost svih zvezdaša, moje reči niko nije ozbiljno shvatio, a crne slutnje su se obistinile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track