PRLJAVE IGRE: Albanci lažirali povrede igrača
Foto: Dado Djilas

Čekali tri nedelje da nađu nove „dokaze“

PRLJAVE IGRE: Albanci lažirali povrede igrača

Fudbal -
Predsednik FS Albanije Armand Duka najavio da će uložiti žalbu UEFA i da će se u slučaju odbijanja obratiti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani

Skoro mesec dana nakon tragičnih dešavanja na stadionu Partizana, kada je prekinut meč kvalifikacija za EP između Srbije i Albanije, fudbalski savez ove komšijske zemlje objavio je na internetu „nove snimke“ kojima navodno dokazuje krivicu srpske strane, a koje će priložiti uz žalbu na presudu UEFA.Snimci navodnih povreda i modrica albanskih fudbalera, kao i pretresa koji je napravila policija nakon prekida utakmice, kada je tražila zastavu „velike Albanije“ i bespilotnu letelicu, sada su novo glavno oružje u rukama Albanaca, koji se nisu setili da pre izricanja kazne iste dostave UEFA, koja je meč presudila u korist Srbije sa 3:0, ali je iste bodove potom oduzela i oba saveza kaznila sa po 100.000 evra, uz dva meča koje naša selekcija neće moći da odigra pred svojom publikom.Teške optužbe- Kazna je nepravedna i nesrazmerna događanjima na stadionu. Trenutno čekamo da u naredne dve nedelje dobijemo zvaničnu dokumentaciju od UEFA, a onda ćemo uputiti i zvaničnu žalbu. Nepravedno smo kažnjeni i veoma razočarani jer UEFA nije uzela u obzir nasilničko i rasističko ponašanje navijača Srbije - izjavio je predsednik FS Albanije Armand Duka za Skaj sport.On je izrazio zabrinutost zbog prisustva na terenu huligana Ivana Bogdanova, koji je nedavno pušten iz zatvora nakon služenja kazne zbog podsticanja nereda na utakmici Italija - Srbija 2010. godine u Ðenovi.Bogdanov odgovoran- Ovo je ponovljena priča. U Ðenovi su bili neredi kada su igrali Italija i Srbija, a svi znaju šta se dogodilo i na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu. Bogdanov je vođa njihovih navijača i on je odgovoran za incidente, a slobodno se kretao po terenu i UEFA je dobila tu informaciju. Organizacija utakmice bila je potpuni promašaj. Mi smo samo hteli da igramo fudbal, a osetili smo mržnju 30.000 ljudi. Plašili smo se i za naše živote - ponovio je Duka.

Setili se modrica posle tri nedelje... Fudbaleri Albanije
Setili se modrica posle tri nedelje... Fudbaleri Albanije

Pretnja zatvoromDRON ZABRANJEN U SADAmerička savezna uprava za avijaciju (FAA) zabranila je letove dronova i sličnih bespilotnih letelica u blizini stadiona i najavila jednogodišnju kaznu zatvora za sve one koji budu kršili zakon. FAA je ovu odluku donela iz straha da bi dron mogao da se sruši u publiku tokom utakmice. Zabrana se odnosi na oko 150 stadiona u SAD koji mogu da prime minimalno 30.000 gledalaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track