BLOG UŽIVO: Partizan savladao hrvatski POŠK
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Partizan savladao hrvatski POŠK

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Čilić: Više me poštuju posle US Opena Hrvatski teniser Marin Čilić izjavio je da rivali posle njegove titule na US openu igraju znatno riskantnije protiv njega.“Osećam da protivnici više poštuju moju igru. U mečevima posle US opena primetio sam da igraju agresivnije, riskantnije. Teško je imati kontrolu kada protivnik ide na sve ili ništa. Pozitivno je što igrači misle da moraju da igraju na svom najboljem nivou da bi me savladali, ali nije lako sa time se suočavati iz meča u meč. Najbolji se dobro nose sa time“, rekao je Čilić.Čilić je na završnom Mastersu u Londonu u grupi sa Đokovićem, Berdihom i Vavrinkom. Od Novaka izgubio svih 10 mečeva, sa Berdihom ima skor 4-5 (ali ga je dobio dva puta ove sezone), a sa Vavrinkom 2-7. “Nadam se da mogu da prođem grupu. Fokusiram se isključivo na tenis, znam da čak i sa jednim porazom mogu da prođem dalje. Ogromno mi je zadovoljstvo što sam ovde. U prošlosti sam bio blizu da se plasiram, ali do sada nisam uspeo“, dodao je hrvatski teniser. Čilić ove sezone ima skor 54-18, a osim US opena osvojio je titule u Zagrebu, Delrej Biču i Moskvi.

23:10 - Remi Sampdorije i Milana uz četiri gola Fudbaleri Sampdorije i Milana igrali su nerešeno 2:2 u poslednjoj subonjoj utakmici 11. kola italijanske Serije A. Milan je prvi stigao do prednosti preko Stefana El Šaravija u 10. minutu, ali je Sampdrija u sudijskoj nadoknadi vremena prvog poluvremena stigla do izjednačenja, a strelac je bio Stefano Okaka. Preokret ekipi Siniše Mihajlovića doneo je Eder u 51. minutu, međutim, Milan je 10 minuta kasnije stigao do izjednačneja preko Džerimija Meneza, što će se na kraj ispostaviti kao konačan rezultat. Milan je utakmicu završio sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Danijel Bonera dobio crveni karton. Srpski internacionalac Nenad Krstičić presedo je ceo meč na klupi Sampdorije. Sampdorija posle nekompletnog 11. kola zauzima treće mesto sa 20 bodova, pet manje od lidera Juventusa, dok je Milan sedmi sa 17.

22:28 - Partizan savladao hrvatski POŠKVaterpolisti Partizana pobedili su večeras na Banjici hrvatski POŠK sa 13:3 (4:2, 2:0, 4:0, 3:1), u šestom kolu regionalne lige. Najefikasniji u timu Partizana bio je Gavril Subotić sa pet golova, Nikola Jakšić postigao je tri, Ognjen Stojanović dva, dok su se jednom u listu strelaca upisali Draško Gogov, Marko Manojlović i Filip Radojević. Crno-beli posle šest odigranih kola imaju skor od tri pobede i tri poraza. Ranije danas Radnički iz Kragujevca je doživeo prvi poraz, pošto je izgubio u Rijeci od Primorje sa 14:7 (1:1, 5:0, 5:2, 3:3). Utakmica između Vojvodine i Crvene zvezde igra se sutra od 20 sati u Novom Sadu.21:58 - Petarda Reala za povratak na prvo mesto na tabeliFudbaleri Reala pobedili su večeras na svom terenu Rajo Valjekano sa 5:1 (2:1), u utakmici 11. kola španske Primere. Real se trijumfom protiv gradskog rivala vratio na prvo mesto na tabeli, koje je na nekoliko sati preuzela Barselona nakon pobede protiv Almerije (1:2). Strelci za kraljevski klub bili su Geret Bejl u 8, Serhio Ramos u 40, Toni Kros u 55, Karim Benzama u 58. i Kristijano Ronaldo u 83. minutu. Jedini gol za goste na Santjago Bernabeu postigao je Alberto Bueno u 44. minutu.

21:29 - Budućnost bolja od Mega VizureKošarkaši Mega Vizure izgubili su večeras u Podgorici od ekipe Budućnosti sa 88:80 (27:19, 17:14, 18:14, 26:33), u meču sedmog kola Jadranske lige. Mladi tim Mega Vizure nije uspeo da pruži jači otpor Podgoričanima, koji su u jednom trenutku vodili i 19 poena razlike. Najefikasniji kod domaćina bili su Subotić sa 22, Dašić sa 18 i Rejnolds sa 14 poena, dok se u ekipi Dejana Milojevića istakao Čantekin sa 17 poena. 21:12 - Pirlo neizvestan za HrvatskuFudbaler Juventusa Andrea Pirlo mogao bi da propusti utakmicu između reprezentacija Italije i Hrvatske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godijne. Pirlo je u petak na treningu Juventusa povredio mišić leve noge, zbog čega neće biti u sastavu Stare dame za meč protiv Parme. Iskusni fudbaler moraće da pauzira najmanje pet dana i za sada je njegov nastup protiv Hrvatske pod znakom pitanja. Italija i Hrvatska izjednačene su na tabeli kvalifikacione grupe H sa maksimlanih devet bodova. Utakmica dve vodeće reprezentacije igra se 16. novembra u Milanu.

20:55 - KPR i Siti podelili bodoveFudbaleri Kvins Park Rendžersa i Mančester Sitija odigrali su večeras nerešno 2:2 (1:1) u utakmici 11. kola Premijer lige. Siti je izvukao bod na gostovanju u Londonu, iako je dva puta jurio prednost KPR-a. Golove za domaćina postigli su Ostin u 21. minutu i Demikelis, koji je zatresao sopstvenu mrežu u 76. minutu, dok je dvostruki strelac za Siti bio Serhio Aguero. Tim Manuela Pelegriniji sada zaostaje osam bodova za vodećim Čelsijem.

20:29 - Milanović: Iskoristili smo nesmotrenost domaćinaTrener fudbalera Rada Milan Milanović izjavio je nakon pobede nad Jagodinom (2:0) da je njegova ekipa iskoristila nesmotrenost i opuštenost protivnika na početku utakmice. Golove za Rad postigli su Raspopović u 2. i Perović u 72. minutu, dok je domaćin poslednjih pola sata igrao bez isklučenog Arsenijevića."Posle smo izdražali pritisak koji je bio najveći sredinom prvog poluvremena kada je Jagodina imala nekoliko dobrih akcija. Izblokirali smo tri - četiri udarca i izdržali taj pritisak", rekao je Milanović na konferenciji za medije.On je istakao da je Rad do sada na gostovanjima uglavnom igrao lepršavo sa više ofanzivnih igrača."Danas smo se odlučili da zatvorimo sredinu i uspeli smo da osujetimo odlične igrače Jagodine. Nekad je bolje ovako igrati, sa manje lepote i pobediti na strani. Čestitam našim fudbalerima na dobroj igri i pobedi, a kolegi Kruniću na korektnoj igri i poštenom odnosu", dodao je Milanović.Trener Jagodine Simo Krunić rekao je da je Rad zasluženo došao do pobede."Rano smo primili gol. Pokušali smo da izjednačcimo, imali nekoliko prilika i kada smo ostali sa desetoricom, ali nismo uspeli. Igrači su dali sve od sebe. Ne mogu da im zamerim na trcačanju i zalaganju. Igrali smo kod kuće, nismo uspeli da damo gol, a primili smo dva i zasluženo izgubili", rekao je Krunić.

19:53 - Rozberg ponovo na pol pozicijiVožač Mercedesa Nemac Niko Rozberg osvojio je početnu, pol poziciju na današnjim kvalifikacijama za trku Formule jedan za Veliku nagradu Brazila. Rozberg je ostvario brži krug od svog klupskog kolege Britanca Luisa Hamiltona za 0,033 sekunde, pa će tako trenutno vodeći u generalnom plasmanu voazača startovati sa druge pozicije. Nemcu je ovo 14. pol pozicija u karijeri, a 10. ove sezone. On je najbrži krug izvezao u vremenu od jenog minuta i 10,023 sekunde. S trećeg mesta startovaće domaći takmičar iz Vilijamsa Felipe Masa, a njegov klupski kolega Finac Valteri Botas praviće mu društvo u drugom startnom redu. Vozač Meklarena Britanac Dženson Baton zauzeo je peto mestu u kvalfikacijama, dok je četvrostruki prvak sveta Nemac Sebastijan Fetel iz Red Bula zauzeo šesto mesto. Danac Kevin Magnusen iz Meklarena sutrašnju trku počeće sa sedmog mesta, dok je na osmom mestu Španac Fernando Alonso iz Ferarija. Prvu desetoricu kompletrali su vozač Red Bula Australijanac Danijel Rikardi i Finac iz Ferarija Kimi Raikonen. Trka za Veliku nagrada Brazila, pretposlednja u sezoni, voziće se sutra od 17.00 po srednjeevropskom vremenu.

19:21 - Sautempton i dalje prati Čelsi, prva pobeda BarnlijaFudbaleri Sautemptona savladali su danas na svom terenu Lester sa 2:0 u utakmici 11. kola, a prvu pobedu od povratka u Premijer ligu zabeležio je i Barnli, koji je savladao Hal s 1:0. Mančester junajted je trijumfom od 1:0 nad Kristal Palasom prekinuo seriju od tri utakmice bez pobede, dok su Vest Hem i ASton Vila odigrali nerešeno bez golova. Dušan Tadić odigrao je ceo meč za Sautempton. 18:53 - Barselona posle preokreta pobedila AlmerijuFudbalri Barselone pobedili su danas na gostovanju Almeriju sa 2:1 (0:1), u utakmici 11. kola španske Primere. Barselona je teže nego što se očekivalo prekinula seriju od dva vezana poraza i izašla na kraj se Almerijom. Domaća ekipa vodila je sve do 72. minuta, kada je Nejmar iskoristio asistenciju Urugvajaca Luisa Suareza i izjednačio rezultat na 1:1. Deset minuta kasnije sva tri boda Barseloni doneo je Đordi Alba nakon još jednog proigravanja Suareza. Barselona je nakon ove pobede izbila na prvo mesto na tabeli, pošto Real od 20 sati dočekuje Rajo Valjekano.

18:19 - Het-trik Milera za novu pobedu BajernaFudbaleri Bajerna pobedili su danas u Frankfurtu domaći Ajntraht sa 4:0 (1:0) u utakmici 11. kola Bundeslige. Bajern je do osmog trijumfa u šampionatu došao nakon het - trika Tomasa Milera. Miler je mrežu protivnika pogodio u 23, 64. i 67. minutu, dok je konačan rezultat postavio Đerdan Šaćiri u finišu meča. Bajer je u Leverkuzenu odigrao bez golova sa Majncom, a Šalke nakon poraza od Frajburg (2:0) nastavio sa promenljivim partijama. Zanimljiv meč i čak sedam golova viđeno je u Hofenhajmu, gde je Keln pogotkom Olkovskog u 83. minutu došao do sva tri boda - 3:4.18:02 - Čehinje nadomak osvajanja Fed kupaTeniska reprezentacije Češke nalazi se na korak od osvajanja Fed kupa, pošto posle prvog dana finalnog meča u pragu vode sa 2:0 protiv Nemačke. Vođstvo Čehinjama donela je Petra Kvitova nakon pobede nad Andreom Petković (6:2, 6:4), dok je Lusi Safarova bila sigurna u duelu sa Anđelikom Kerber - 6:4, 6:4. Sutra su na programu mečevi Kvitova - Kerber i Safarova - Petković, kao i dubl Andrea Hlavackova/Lucija Hradecka - Julija Gerges/Sabine Lisicki. Selekcija Češke je do sada sedam puta osvajala Fed kup, poslednji put 2012. godine, dok je Nemačka dva puta trujumfovala u ovom takmičenju.

17:36 - Murinjo odušeljen, Rodžers razočaranTrener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da je njegova ekipa bila impresivna i da je zaslužila pobedu protiv Liverpula."U drugom poluvremenu smo pokazali nešto novo, a to je da 1:1 ne prihvatamo kao dobar rezultat. Bili smo impresivni, karakter ekipe je sjajan. Bili smo apsolutno bolji i zaslužili smo pobedu", rekao je Murinjo.Čelsi je danas na Enfildu pobedio Liverpul sa 2:1 u 11. kolu Premijer lige. Ekipa Žozea Morinja je i dalje prva na tabeli i sada ima 29 bodova, a i dalje je neporažena. "Ostati neporažen tokom cele sezone je nemoguć zadatak, mislim da ćemo kad tad izgubiti. Imamo velike šanse da osvojimo titulu, ali Arsenal, Mančester siti, Mančester Junajted i Soutempton su i dalje u trci. Jedino što mogu da kažem je da smo jesenji prvaci", kazao je Murinjo.Trener Liverpula Brendon Rodžers je istakao da je njegova ekipa oštećena u današnjem meču jer sudija nije svirao penal nakon što je lopta nakon šuta Stivena Džerarda pogodila u ruku Gerija Kejhila."Mnogo smo se trudili tokom utakmice ali su nam bile potrebne očigledne odluke, bio je jasan, jasan penal. Razočaran sam jer su igrači dali sve od sebe. Zaslužili smo bar bod, to je sigurno", kazao je Rodžers.17:21 - Radonjić: Biće teško protiv SolnokaTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa nije imala dovoljno vremena da se oporavi od utakmice protiv Olimpijakosa i da zato očekuje težak meč protiv Solnoka u Jadranskoj ligi."Očekuje nas veoma težak meč. Za manje od 48 sati od iscrpljujućeg duela sa Olimpijakosom predstoji nam gostovanje u Mađarskoj. Imamo jako malo vremena za oporavak od ogromne potrošnje koju smo imali u duelu sa slavnim timom iz Pireja", rekao je Radonjić za sajt kluba.Zvezda sutra od 16.00 gostuje Solnoku u sedmom kolu Jadranske lige.

16:47 - Voždovac slavio u Kruševcu, bez golova u LučanimaFudbaleri Voždovca pobedili su danas u Kruševcu ekipu Napretka sa 2:0 (2:0) u 12. kolu Superlige. Beogradski tim je već posle nešto više od 20 minuta igre imao dva gola prednosti, koju je sačuvao do kraja utakmice. Najzaslužniji za važnu pobedu u borbi za opstanak bio je napadač Miloš Džugurdić, koji je postigao prvi i asistirao za drugi gol. Utakmica u Lučanima između Mladosti i kragujevačkog Radničkog završena je bez golova, iako su gosti od 30. minuta igrali sa igračem manje zbog crvenog kartona Marka Perovića.

15:55 - Češka povela protiv NemačkeŽenska teniska reprezentacija Češke povela je u finalu Fed kupa protiv Nemačke sa 1:0, pošto je danas Petra Kvitova savladala Andreu Petković sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4. Prvi meč finala Fed kupa, koji se igra u Beču, trajao je sat i 19 minuta. Kvitova je u prvom setu tri puta oduzela servis protivnici, a u drugom dva puta. U drugom meču finala danas se sastaju Lucje Šafarova i Anđelika Kerber. Sutra su na programu mečevi Kvitova - Kerber i Šafarova - Petković, kao i dubl meč u kojem za Češku igraju Andrea Hlavackova i Lucija Hradecka, a za Nemačku Julija Gerges i Sabine Lisicki. Selekcija Češke je do sada sedam puta osvajala Fed kup, poslednji put 2012. godine, a Nemačka je poslednju od dve titule osvojila 1992. godine.

15:23 - Rodrigez se vraća na teren posle osam meseciFudbaler Reala Hese Rodrigez vratio se na teren posle osmomesečnog odsustva zbog povrede, objavio je madridski tim. Španski fudbaler je pokidao ligamente kolena u martu na meču Lige šampiona protiv Šalkea zbog čega je propustio Svetsko prvenstvo u Brazilu. Hese je juče odradio prvi trening nakon povrede, ali trener Karlo Anćeloti neće žuriti sa njegovim oporavkom. Ovaj 21-godišnji napadač ponikao je u Realu, za koji je odigrao 32 utakmice i postigao osam golova. Za nacionalni tim Španije dao je dva gola na isto toliko nastupa.

15:00 - Radonjić očekuje težak meč protiv SolnokaTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da očekuje težak meč protiv Solnoka u 7. kolu regionalne ABA lige. "Očekuje nas veoma težak meč. Za manje od 48 sati od iscrpljujućeg duela sa Olimpijakosom prdstoji nam gostovanje u Mađarskoj. Imamo jako malo vremena za oporavak od ogromne potrošnje koju smo imali u duelu sa slavnim timom iz Pireja. Solnok je poslednji meč odigrao u Evrokupu protiv Himkija i imali su dosta vremena za pripremu ove utakmice i sigurno će učiniti sve da iskoriste naš umor. Dobro je poznato da je Solnok ekipa koja igra mnogo bolje kod kuće i da imaju jako dobar domaći teren. Pred našu utakmicu angažovali su i jednog novog igrača. Reč je o Amerikancu Petiju koji igra na poziciji plejmejkera i to dovoljno govori o njihovim ambicijama. Na nama je da sada pokažemo svu čvrstinu i karakter. Nadam se da će posle ovako velikih napora svi igrači biti spremni jer će biti jako važno da se Solnoku suprotstavimo u najjačem sastavu", rekao je Radonjić. Utakmica je na programu u nedelju od 16,00 sati.14:41 - Martino: Uvek ću glasati za MesijaSelektor fudbalske reprezentacije Argentine Herardo Martino rekao je da će uvek glasati za Lionela Mesija u izboru za Zlatnu loptu. Mesi je između 2010. i 2012. godine osvajao tu nagradu tri puta, a prošle godine ona je pripala fudbaleru Real Madrida Kristijanu Ronaldu. Najboljeg fudbalera biraju kapiteni i selektori reprezentacija, kao i odabrana grupa novinara, a Martino je već odlučio ko će biti njegov izbor broj jedan. "Uvek ću glasati za Mesija", rekao je Martino samo nekoliko dana pošto je fudbaler Barselone izjednačio rekord Raula po broju postignutih golova u LŠ. "Mesi će nastaviti da obara rekorde", dodao je selektor Argentine.14:19 - Kaljehon srećan zbog poziva u reprezentaciju ŠpanijeFudbaler Napolija Hose Kaljehon rekao je da mu je poziv za reprezentaciju Španije jedan od najsrećnijih trenutaka u životu. "Posle treninga prišao mi je portparol kluba i rekao: "Del Boske je objavio spisak"... Albiol mi je stalno govorio da ću biti pozvan, a ja sam ga ućutkivao govoreći mu da ne baksuzira. Veoma sam srećan, pokušaću da zadržim svoje mesto u reprezentaciji", rekao je Kaljehon. "Taj poziv mi je bio jedan od najsrećnijih trenutaka u životu, posle rođenja ćerke i debija za Real Madrid", dodao je on. Kaljehon se nalazi na spisku igrača koje je Del Boske pozvao za meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine protiv Belorusije, kao i za prijateljski meč sa Nemačkom.

13:58 - Laboral otpustio VajtaŠpanski košarkški klub Laboral odlučio je da ne produži saradnju sa Amerikancem Di Džej Vajtom. Vajt, koji igra na poziciji krilnog centra, potpisao je jednomesečni ugovor sa Laboralom, ali nije zadovoljio čelnike kluba da zaslužuje mesto u timu. On je u Endesa ligi prosečno beležio 10 poena i dva skoka, ali je u Evroligi imao samo jedan poen i dve uhvaćene lopte. Tokom karijere igrao je za NBA ligaše Oklahomu Tander, Šarlot Bobketse i Boston Seltikse, kao i za kineski Šangaj. Laboral narednog četvrtka u 5. kolu Evrolige dočekuje Crvenu zvezdu.

13:35 - Van Persi: Ferguson mi je rekao da ostaje do 2015.Fudbaler Mančester junajteda Robin van Persi izjavio je da mu je bivši trener tog kluba Aleks Ferguson 2012. godine rekao da će biti na klupi Junajteda do 2015. Van Perse je 2012. godine dolaskom iz Arsenala pomogao Junajtedu da osvoji 20. titulu prvaka Engleske, što je bila 13. i poslednja za škotskog trenera. Holandski fudbaler je te sezone postigao 26 golova na 38 utakmica. Nedavno je Rio Ferdinand, bivši igrač Junajteda, otkrio kako je upravo Van Persija najviše pogodio odlazak Fergusona sa klupe u maju 2013. godine. "Rio je sjajan momak. On mnogo priča, ali ima istine u tome. Moja odluka da dođem u Mančester delom je bila vezana uz prisutnost Fergusona, izvinjavam se, ser Aleksa. On mi je rekao da će ostati još tri godine", rekao je Van Persi.13:16 - Aguero: Ostajem u Sitiju dok ne osvojimo LŠFudbaler Mančester sitija Serhio Aguero rekao je da će ostati u tom klubu sve dok ne osvoji LŠ. "Ne samo da ću ostati (u klubu), nego ću ostati sve dok ne osvojimo LŠ", rekao je Aguero. Ekipa Manuela Pelegrinija je u sredu na svom terenu izgubila od moskovskog CSKA sa 2:1 u četvrtom kolu Grupe E LŠ. Šampion Premijer lige je nakon tog poraza poslednji na tabeli sa samo dva osvojena boda i ukoliko želi da se plasira u nokaut fazu moraće u poslednja dva kola da pobedi Bajern iz Minhena i Romu. "Tabela naše grupe u Ligi šampiona ne izgleda onako kako se očekivalo. Nismo videli pravi Siti u Evropi, ali ostale su nam poslednje dve utakmice gde se nadam da će se pojaviti pravi Siti. Ako ne preokrenemo situaciju, to će biti najgora sezona kluba u LŠ", kazao je Aguero.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

12:50 - Odbojkaši Zvezde sa Jedinstvom u Kupu SrbijeOdbojkaši Crvene zvezde igraće u osmini finala Kupa Srbije protiv Jedinstva iz Stare Pazove, dok se Parizan sastaje sa Novim Pazarom, odlučeno je žrebom. Zvezda, koja brani trofej nacionalnog kupa, utakmicu protiv Jedinstva odigraće 12. novembra u Hali sportova na Novom Beogradu, dok su ostali mečevi na programu od 25. do 27. novembra. Parovi osmine finala Kupa Srbije: Jedinstvo - Crvena zvezda, Inđija - Spartak Ljig, Novi Pazar Junior - Partizan, Niš - Vojvodina, Železničar - Mladi radnik, Spartak Subotica - Ribnica, Klek - Radnički, Užice - Đerdap.

12:23 - Adrijano oslobođen optužbiBivši brazilski reprezentativac i fudbaler Intera Adrijano oslobođen je optužbi da je pomogao narko kartelu. Adrijano je optužen je za veze sa narko kartelom Rio de Žaneira, a tužioci su tvrdili da je dilerima dao svoj motocikl koji im je poslužio u kriminalnim aktivnostima. Motocikl je služio za prenos droge u jednoj od favela Rio de Žaneira, koju kontroliše moćna narko organizacija "Komando vermeljo". Prve optužbe za veze sa narko kartelom pojavile su se 2010. godine, kada je brazilska policija saopštila da je Adrijano kupio motor 2008. i registrovao ga na ime narko dilera Paula Rožerija de Souze Paza, poznatog kao Mica. Sudija Marija Teresa izjavila je da nije bilo dovoljno dokaza protiv Adijana. Ona je navela da je Sud raspustio ovaj slučaj i da je fudbaler oslobođen optužbi.

12:00 - Đukić: Kordoba nema Mesija ili Ronalda da reši mečTrener Kordobe Miroslav Đukić rekao je da je najveći problem njegovog tima realizacija, ali poručio da je optimista oko opstanka u Primeri, uprkos poslednjem mestu. Tim iz Andaluzije ni posle 11. kola španskog prvenstva nema pobedu, a juče je remizirao protiv Depotiva (0:0) na svom terenu. "Napravili smo veliki napor da pobedimo, ali nismo nagrađeni za to. Nedostajala nam je smirenost u završnici. Deportivo nije stvorio nijednu šansu, dok smo mi promašili i penal. Raduje me igra, tim ima veliku želju i verujem da možemo da izborimo opstanak. Mi nemamo Kristijana Ronalda i Lionela Mesija da reše problem u realizaciji, inače ne bih bio nervozan", rekao je Đukić. Kordoba se nalazi na 20. mestu na tabeli Primere sa šest bodova, a u narednom kolu gostuje Elčeu.

11:40 - Riki Rubio povredio članakPlejmejker Minesote Španac Riki Rubio povredio je skočni zglob u drugoj četvrtini utakmice protiv Orlanda u noćašnjem meču NBA lige. Rubio je krajem prvog poluvremena krenuo u prodor, a posle kontakta sa protivničkim igračem nezgodno je stao i ostao da leži na terenu. Španac je odmah iznet sa terena i nije se vraćao u igru. Rubio je potom prebačen u bolnicu gde je utvrđeno da nema preloma. Košarkaš Minesote će biti podvrgnut daljim ispitivanjima kako bi se utvrdila tačna težina povrede.

11:18 - Alonsu najveći ugovor ikada u F1?Vozač Ferarija Španac Fernando Alonso dogovorio je uslove prelaska u ekipu Meklarena. Alonso, koji je već bio član Meklarena, trebalo bi da pređe u ekipu koja je pokrenula novi projekat u saradnji sa Hondom, čije će motore koristiti. Ugovor bi trebalo da bude potpisan na više godina i predstavljao bi najveći u istoriji F1. Alonso bi dobio znatno veću platu, ali i garancije od Meklarena i Honde da će imati konkurentan bolid u trci za titulu sledeće sezone. "U pitanju je Meklaren, očigledno, jer se on takmiči pod okriljem FIA. Meklaren je onaj koji ugovara sa vozačima, niko drugi. Jedino što mogu da kažem je da za pripremu šampionskog tima neće trajati nekoliko meseca, ili nekoliko godina, ali mi želimo da pobedimo, koliko god dugo za to bilo potrebno", rekao je šef Meklarena Erik Bulije.

10:50 - Tohir: Od meča sa Veronom nam zavisi sezonaPredsednik Intera Erik Tohir poručio je treneru Valteru Macariju da mora da pobedi Veronu ukoliko misli da ostane na klupi milanskog tima. "Očekujem da u naredna tri meča ostvarimo dobre rezultate. Moramo da pobedimo Veronu i taj susret nam je ključan, pošto posle toga igramo protiv Rome i Milana. Te tri utakmice mogu da nam odrede sezonu", rekao je Tohir. Italijanski mediji pisali su da će Macari dobiti otkaz, a kao njegovi naslednici spominjali su se trener Sampdorije Siniša Mihajlović i menadžer Evertona Roberto Martinez. Macari se našao i na udaru navijača posle porazu od Parme (2:0), koji su istakli transparent na kome su tražili njegovu smenu i povratak Roberta Manćinija.

10:23 - Murinjo: Liverpul je kandidat za šampionsku tituluTrener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo ocenio je da se Liverpul i pored "sporijeg" početka prvenstva i dalje nalazi među kandidatima za osvajanje šampionske titule u Premijer ligi. Fudbaleri Čelsija igraju u subotu od 13.45 časova na Enfildu protiv Liverpula i žele pobedu kako bi zadržali prvo mesto na tabeli. Sedmoplasirani Liverpul ima 12 bodova manje, ali Murinjo veruje da će se "crveni" ove sezone do kraja boriti za šampionsku titulu. "Mislim da se bore za titulu isto kao i mi. Prošle sezone, kada smo igrali protiv njih, mi se nismo borili za titulu. Sada je drugačije. Obe ekipe se bore za titulu. Jedna od njih je prva, sa nekoliko bodova prednosti, ali obe su u trci", rekao je Murinjo.10:00 - Džejms doneo pobedu KlivlenduKošarkaši Klivlenda pobedili su Denver 110:101 u noćašnjem meču NBA lige. Klivlend je do druge pobede u sezoni vodio Lebron Džejms, koji je imao 22 poena, 7 skokova i 11 asistencija. U poraženoj ekipi najbolji je bio Foje sa 28 poena. U ostalim noćašnjim mečevima postignuti su sledeći rezultat: Šarlot - Atlanta 122:119, Orlando - Minesota 112:103, Filadelfija - Čikago 115:118, Boston - Indijana 101:98, Bruklin - Njujork 110:99, Detroit - Milvoki 98:95, Toronto - Vašington 102:83, Oklahoma - Memfis 89:91, Feniks - Sakramento 112:114 i Juta - Dalas 82:105.

http://www.youtube.com/watch?v=tQfV9SfvPss
http://www.youtube.com/watch?v=jPEpPxxvx_o
09:31 - Bjelsa: Zaustavićemo Ibrahimovića 09:00 - Džordan prozvao Obamu 08:30 - Gece: Jurio sam Mesija posle finala SP da se slikamo
http://www.youtube.com/watch?v=OmYK40gFrTg
08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track