SPEKTAKL Dejan Stanković: Željan sam Delija
Foto: Dragan Kadic

Oprašta se od Zvezde

SPEKTAKL Dejan Stanković: Željan sam Delija

Fudbal -
Crveno-beli dočekuju Udineze u prijateljskom meču (17.00), a trener Lalatović očekuje od bivšeg saigrača da još jednom pokaže da ima razornu desnicu

Crvena zvezda je spremila spektakularan oproštaj za Dejana Stankovića na današnjem prijateljskom meču između crveno-belih i Udinezea (17.00). Legendarni fudbaler uželeo se Delija i stadiona na kojem se afirmisao.- Željan sam navijača! Kad sam otišao, ostala je priča da nismo ni stigli da jedni drugima pružimo tu ljubav. Imam respekt prema njima i jedva čekam da se vidimo na Marakani. Videću se i sa saigračima, neke od njih nisam sreo od kada sam napustio Marakanu. Sve to će biti veoma emotivno za sve nas, a posebno za mene. Imam želju, a i snage za deset minuta - poručio je Dejan Stanković.Rasna desnicaTrener šampiona Srbije i bivšeg prvaka Evrope Nenad Lalatović poželeo je Dekiju da bude strelac iz slobodnog udarca.- Čuo sam se s Deksom, popričali smo. Plan je da on uđe u 35. minutu i odigra desetak minuta. Stanković će igrati iza špica. Voleo bih da mi pobedimo, a da Deksa postigne gol iz slobodnjaka. Da pokaže da i dalje poseduje rasnu desnicu - rekao je Nenad Lalatović, a potom se prisetio dana koje je na Marakani proveo sa Stankovićem:- Deksa i ja se znamo od malih nogu. Prošli smo zajedno sve selekcije u Zvezdi, ostali smo dobri drugari i danas. To je najlepše vreme u mojoj igračkoj karijeri. Sećam se da smo Dejan Stanković, Marko Pantelić, Nikola Lazetić, Marko Mitrović i ja ostajali po ceo dan na Marakani. Između treninga igrali smo glavomet.Veliko interesovanjeTrener Crvene zvezde poručio je da će njegovi igrači odigrati takmičarsku utakmicu i da će učiniti sve da se rezultatski ne obrukaju.- Očekujem spektakl, dolazi nam u goste ozbiljan tim. Udineze je član Serije A i imamo šansu da odigramo jedan kvalitetan meč. Međutim, meni je s takmičarske strane bitnija utakmica u Kragujevcu koja nas čeka sledećeg vikenda, a šansu će danas dobiti igrači koji su do sada imali manju minutažu - poručio je Lalatović.

Bivši saigračiŠPALIR ZA DEKIJAStankovića će pozdraviti fudbaleri koji su sa njim igrali u dresu Crvene zvezde, otkriva za Kurir bivši prvotimac crveno-belih Nikoslav Bjegović.- Biće nas stvarno mnogo na Dekijevom oproštaju. Biće tu Perica, Bunja, Ivan Dudić, Njeguš, Vanić, Đorović, Pjanović. Svi koji su igrali sa Dekijem. Trebalo bi da dođu i Marinović i Ljubojević iz Republike Srpske.Aleksandar LukovićDA BUDE PUNA MARAKANAAleksandar Luković bi od prolećnog dela sezone trebalo da zaigra za Crvenu zvezdu, a pošto je bio saigrač Dejanu Stankoviću u reprezentaciji, raduje se njegovom dolasku na Marakanu. On, kao i Dušan Anđelković, koji trenira sa crveno-belima, neće igrati na oproštajnom meču.- Stanković je moj veliki prijatelj i igrač koji je obeležio skoro dve decenije srpskog fudbala. Kad se pogleda njegova karijera, klubovi u kojima je igrao, trofeji - zaslužuje da danas na Marakanu dođe veliki broj navijača - izjavio je Luković.StramaćoniNEMA PROVODA U BEOGRADUUdineze ne dolazi u najjačem sastavu u Beograd jer u Udinama ostaju Di Natale, Alan, Tereu, Danilo i Erto. Klupska TV direktno će prenositi utakmicu, a trener Andrea Stramaćoni probaće igrače koji sede na klupi.- Meni je rezultat uvek važan, ali igramo prijateljski meč. Ipak, ko uđe na teren, mora da zna svoje obaveze. Rizikujemo ugled ako budemo igrali loše. Sa Dejanom sam se dogovorio da odigra nekoliko minuta i uveliča zabavu koju mu spremaju - rekao je Stramaćoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track