BLOG UŽIVO: Istorija se ponavlja, Klop nagovestio odlazak Rojsa na kraju sezone
Foto: Rojters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Istorija se ponavlja, Klop nagovestio odlazak Rojsa na kraju sezone

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Belineli ponovo u timuBek San Antonio Sparsa, Marko Belineli, vraća se večeras u tim posle malo manje od mesec dana pauze zbog povrede.

23:30 - Riberi: Neću ustupiti mesto Rojsu, još sam bitan Bajernu

Fudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi rekao je da nema nameru da napusti taj klub i tako ustupi mesto Marku Rojsu.Nemački reprezentativac i član Borusije Dortmund već nekoliko mesecise dovodi u vezu sa prelaskom u redovima osvajača Bundeslige, a Bavarci ga navodno vide kao savršenu zamenu za Riberija. "Rojs je veliki igrač, ali ja ću biti u Bajernu još neko vreme. Osećam se veoma dobro i jedva čekam da zaigram. I dalje sam važan igrač u Bajernu i ljudi ne bi trebalo još da me otpisuju", rekao je Riberi. Rojs ima ugovor sa Borusijom do juna 2017. godine, ali u ugovoru ima otkupnu klauzuli koja mu omogućava da napusti "milionere" na kraju ove sezone za 25 miliona evra. Za nemačkog fudbalera su se, prema pisanju medija, u poslednjih nekoliko meseci interesovali i Mančester siti i Real Madrid.

22:40 - Želabal u StrazburuMikel Želabal se vratio u Francusku gde je potpisao ugovor sa Strazburom.

21:55 - Junajted juri VertongenaPosle povrede Denija Blinda, Junajted će poslati ponudu za Jana Vertongena, koji je po profilu sličan Holanđaninu.

21:20 - Valk: Bojkot Mundijala u Rusiji je besmislicaGeneralni sekretar Svetske fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valk rekao je danas da bi bojkot Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji bio "besmislica". Neki evropski političari predložili su bojkot Mundijala zbog konflikta u istočnoj Ukrajini, za koji mnoge Zapadne zemlje optužuju Rusiju. Valk je tokom posete Sočiju rekao da su priče o bojkotu pokušaj "provokacije" i izazivanja neslaganja, i da ne uvažavaju "realnost sadašnjeg sveta". "Nadam se da svet i dalje razume i prepoznaje Svetsko prvenstvo kao sportski događaj, i da on nema veze sa politikom i nijedna grupa ne treba da ga koristi kao političko oruđe", rekao je Valk. Funkcioner FIFA govorio je posle sastanka sa organizatorima Svetskog prvenstva i obilaska Sočija u pregledanju priprema za turnir.

20:24 - Istorija se ponavlja, Klop nagovestio odlazak Rojsa na kraju sezoneTrener Borusije Dortmund Jirgen Klop nagovestio je ono čega su se mnogi navijači Milionera pribojavali - na kraju sezone klub sa Vestfalena mogao bi da ostane bez najboljeg igrača Marka Rojsa.Naravno, ne bi trebalo zaboraviti da su Vestfalen veoma brzo posle odličnih partija napuštali i Šinđi Kagava i Nuri Sahin.Minhenski rival, Bajern, već je pokazao interesovanje za Rojsa, ali će mu konkurencija na leto verovatno biti londonski Čelsi i madridski Real.Ovaj stručnjak u Dortmund je došao 2008. godine iz Majnca i on trenutno ima najduži staž u jednom klubu od svih trenera u Bundesligi.On je sa Borusijom osvojio dve titule prvaka Nemačke, kup i dva superkupa, a 2013. je došao do finala Lige šampiona, gde je poražen od Bajerna.

20:00 - Volkot propušta utakmicu sa Mančester junajtedomVolkot se nedavno oporavio od povrede kolena zbog koje je devet meseci odsustvovao sa terena. On je prethodne dve nedelje bio sa reprezentacijom Engleske gde se i povredio, pa će ponovo pauzirati, rekao je Venger. Za derbi sa Junajtedom neizvestan je nastup Danija Velbeka, koji je zadobio povredu tetive igrajući za reprezentaciju, ali je posle dužeg vremena Olivije Žiru spreman za utakmice. Fudbaleri Arsenala sutra od 18.30 igraju protiv Mančester junajteda, utakmicu 12. kola Premijer lige. Vengerova ekipa zauzima šesto mesto na tabeli sa 17 bodova, dok je Mančester junajted sedmi, sa bodom manje.

18:36 - Anćeloti: Kedira će igrati ako bude spremanTrener madridskog Reala Karlo Anćeloti rekao je danas da teža povreda Luke Modrića predstavlja veliki udarac za ekipu izrazivši nadu da je Sami Kedira sposoban da zauzme njegovo mesto u veznom redu na prvenstvenoj utakmici protiv Eibara u subotu.Kedira je zbog niza povreda imao samo nekoliko nastupa ove sezone, ali je bio i u nemilosti zbog odbijanja da potpiše novi ugovor sa španskim "kraljevskim klubom".Međutim, Anćeloti je izgleda rešio da reprezentativac Nemačke zameni Modrića, koji je bio jedan od ključnih igrača Reala u dosadašnjem delu Primere, gde su Madriđani vodeći na tabeli sa dva boda prednosti nad drugoplasiranom Barselonom."Gubitak Modrića je veliki udarac, ali moramo da budemo pozitivni. U stanju smo da pokrijemo njegov izostanak ostalim igračima, još nisam konačno prelomio ko će ga zameniti. Imam klasičnu opciju uvođenjem Kedire, ili u drugoj da izaberem Iska. Kedira je odigrao dva meča nakon povrede i zavisi da li je potpuno spreman. Ako je spreman, onda će igrati, u suprotnom nastupiće Isko", rekao je Anćeloti na konferenciji za novinare.

18:05 - Zamer: Gvardiola je pozitivno ludSportski direktor Bajerna Matijas Zamer rekao je da mu je drago što sarađuje sa trenerom Pepom Gvardiolom, istakavši da je on veoma zanimljiv čovek.„Gvardiola je vrhunski trener i zadovoljstvo je raditi sa njim. Zanimljivo je osvajati trofeje sa njim na klupi i moram da kažem je pomalo lud, ali u pozitivnom smislu", rekao je Zamer,

17:25 - Partizan i Leotar najavili saradnjuFudbalski klub Partizan najavio je danas saradnju sa Leotarom iz Trebinja. Sastanku dva kluba prisustvovali su predsednik Partizana Dragan Đurić i trener Marko Nikolić, kao i prvi čovek Leotara Vaso Mijanović, sportski direktor Jovica Vico i trener Damjan Ratković. Kako je saopšteno, saradnja bi podrazumevala stručno usavršavanje kadrova Leotara, organizovanje kampova omladinske škole Partizana u Trebinju i drugo.

16:47 - Štrbac: Napašćemo Partizan, želimo bodTrener Napretka Saša Štrbac rekao je danas da se njegovi fudbaleri neće braniti u Beogradu protiv Partizana i da žele bod u tom susretu. "Osećamo kao da ne možemo ni levo ni desno, a da bismo preživeli moramo da napadnemo. I sigurno je da se nećemo braniti, napašćemo i pokušati da se vratimo neporaženi", rekao je Štrbac na konferenciji za novinare u Kruševcu. Napredak će u nedelju od 17.00 gostovati Partizanu u 13. kolu Super lige Srbije. "Partizan je trenutno najbolji tim u zemlji. Ima Petra Škuletića, koji je najbolji napadač u našoj ligi, ali i Sašu Ilića koji ni iz čega može da da gol", kazao je Štrbac. Fudbaler Napretka Miloš Cvetković rekao je da njegova ekipa nema šta da izgubi u duelu sa crno-belima. "Ovo je za nas igrače najlakša utakmica, nemamo šta da izgubimo. Idemo da se nadigravamo, sve sem poraza za nas je dobar rezultat. Prošle godine smo igrali dobro u oba susreta i na nama je samo da damo sve od sebe da ostanemo neporaženi", rekao je Cvetković.

16:30 - Pelegrini: Pobeda nas vraća u normaluMenadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da se nada trijumfu nad Svonsijem u Premijer ligi kako bi se ekipa iskupila za slabije rezultate u poslednje vreme. Aktuelni šampion Engleske ostvario je samo jednu pobedu u poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima i to u gradskom derbiju protiv Junajteda (1:0). "Nadam se da ćemo trijumfovati kako bismo se vratili u normalu posle serije loših rezultata. Svonsi ima veoma dobar tim, tehnički odlično potkovan i biće veoma teško. Međutim, verujem u moje igrače i nadam se pobedi", rekao je Pelegrini na konferenciji za medije. Pelegrini je istakao da su se od povreda oporavili kapiten Vensan Kompani i Frenk Lampard i biće spremni za meč protiv velškog tima. Čileanski stručnjak dodao je da će "građanima" u januaru mnogo nedostajati vezista Jaja Ture, pošto će sa reprezentacijom Obale Slonovače igrati na Afričkom kupu nacija. "Jaji je bilo veoma važno da se plasira na kontinentalni šampionat i srećan sam zbog njega. Naravno da će mu klub dozvoliti odlazak, a verujem da imamo spremne zamene za njega", zaključio je Pelegrini.

16:24 - Dopingovana francuska atletičarka TrabiFrancuska atletičarka Lajla Trabi, bronzana na 10.000 metara na prvenstvu Evrope, poztivna je na nedozvoljnu supstancu EPO, zbog čijeg posedovanja je uhapšena početkom novembra.Tridesetšestogodišnja rođena Marokanka pritvorena je 7. novembra, posto je policija u njenom stanu, gde je boravila tokom priprema na Pirinejima, pronašla nelegalnu supstancu."Pogrešno sam optužena, ja sam žrtva zavere", rekla je Trabi na Fejsbuku.EPO, ili eritropoetin je hormon koga luče bubrezi i koji može da bude veštački proizveden kako bi poboljšao izdržljivost sportista, a unosi se u organizam ubrizgavanjem u venu.

16:15 - Vavrinka doneo prednost Švajcarskoj u finalu Dejvis kupa Selekcija Švajcarske povela je u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, pred skoro 28.000 navijača na fudbalskom stadionu u Lilu.Vodeći poen za Švajcarce osvojio je šampion Australijen opena Stanislas Vavrinka, koji je savladao Žo-Vilfreda Congu u tri seta, 6:1, 3:6, 6:3. U drugom meču prvog dana finala Dejvis kupa igraće drugi reket sveta Rodžer Federer i Gale Monfis. Meč počinje u 16:30 časova.

15:30 - Švajnštajger spreman za HofenhajmFudbaler Bajern Minhena Bastijan Švajnštajger oporavio se od povrede i trebalo bi da nastupi na duelu sa Hofenhajmom u Bundesligi."Švajnštajger se oporavio, ali još ne znam da li će početi utakmicu. On može mnogo da nam doprinese svojim iskustvom", rekao je trener Bajerna Pep Gvardiola nemačkim medijima.Švajnštajger je povredio levo koleno tokom letošnjih priprema, a poslednju zvaničnu utakmicu odigrao je za reprezentaciju Nemačke u finalu Svetskog prvenstva u Brazilu.

15:45 - Milanović: Rad ima kvalitet da savlada VojvodinuTrener Rada Milan Milanović rekao je danas da se nada trijumfu protiv Vojvodine, iako njegov tim očekuje neizvestan i zanimljiv meč u 13. kolu Superlige. "Do kraja jeseni očekuju nas tri prvenstvene i jedna kup utakmica, a prvi korak je da pobedimo ekipu Vojvodine. Nadam se kvalitetnoj utakmici, imam ceo tim na raspolaganju i očekujem maksimalan učinak svih igrača. Rad ima kvalitet i nadam se da ćemo obradovati navijače. Cilj je da do kraja polusezone osvojimo minimum četiri boda kako bih bio zadovoljan učinkom", rekao je Milanović na konferenciji za medije. Prvotimac "građevinara" Miloš Milosavljević istakao je da ima veliki respekt prema Vojvodini, ali dodao da se nada trijumfu. "Očekuje nas teška utakmica. Vojvodina je ozbiljan rival, ali i mi smo u dobroj formi i verujem u pobedu", rekao je Milosavljević.Utakmica 13. kola Superlige između Rada i Vojvodine igra se sutra od 13 sati.

15:03 - Amerikanac Fleming selektor Nemačke do OI 2016.Američki košarkaški trener Kris Fleming izabran je za novog selektora Nemačke do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. Četrdesetčetvorogodišnji Fleming vodiće nemačku reprezentaicju na Evropskom prvenstvu 2015, koje je kvalifikaciono za Igre.Fleming je sa Bambergom četiri puta osvojio prvenstvo i Kup Nemačke. On je 2011. bio proglašen za najboljeg trenera nemačke košarkaške lige. Fleming je rekao da se nada da će za šampionat Evrope moći da angažuje NBA zvezde poput Dirka Novickog i Krisa Kamana.

14:56 - Engleska se iduće godine seća tragedije u Bredfordu Premijer liga i Fudbalska liga Engleske obeležiće iduće godine 30 godina od stravične tragedije na stadionu u Bredfordu kada je u požaru poginulo 56 ljudi. Uoči mečeva za vikend 25. i 26. aprila minutom ćutanja biće odata pošta nastradalim navijačima. Požar je izbio nešto pre kraja poluvremena, tokom poslednjeg kola treće ige između Bredforda i Linkoln Sitija. Pored 56 žrtava, tokom požara povređeno je 260 ljudi. Izvršni šef Fudbalske lige Šon Harvi rekao je na sajtu Bredforda da ovakva tragedija koja se dogodila pre 30 godina "nikada ne sme da bude zaboravljena"

14:14 - Milanović: Možemo da izbacimo PartizanTrener fudbalera Rada Milan Milanović rekao je danas da je njegova ekipa u četvrtfinalu Kupa dobila najtežeg protivnika, Partizan, ali da misli da može da izbaci crno-bele iz tog takmičenja. Žrebom u Staroj Pazovi danas je određeno da će Rad kao domaćin na Vračaru u četvrtfinalu Kupa Srbije igrati protiv Partizana. "Građevinari" su u osmini finala izbacili Crvenu zvezdu, pa se nadaju novom uspehu. "Najteži mogući protivnik, ali kad smo uspeli da izbacimo Zvezdu smatram da možemo i Partizan. Mislim da smo uigraniji i ukomponovaniji. Ekipa je zrelija pa očekujem bolju igru u Kup utakmici nego u prvenstvu", rekao je Milanović. Krajem avgusta Partizan je u prvenstvu pobedio Rad sa 4:0. 14:05 - Britanski Jevreji kritkovali Vilana zbog antisemitizma Jevrejska zajednica u Velikoj Britaniji kritikovala je danas predsednika fudbalskog kluba Vigana Dejva Vilana koji je izjavio da su Jevreji pohlepni.Istina, Vilan se izvinio odmah po objjavljivanju intervjua u kojem je izneo uvredljive komentare na račun Jevreja, rekavši da oni "jure novac više nego iko drugi".Vilan je u intervjuu Gardijanu branio svoj odluku da za menadžera postavi Malkija Mekeja, koji je od 2013. pod istragom FA za rasizam i antisemitizam"Vilanovi rasistički komentari o Jevrejima su više nego uvredljivi", rekao je predsednik Borda Britanskih Jevreja Dzonatan Arkuš i dodao da je Vilanovo izvinjenje praktično neiskreno i da ne može da ublaži načinjenu štetu."Ne možete uvrediti čitavu zajednicu ljudi, a onda reći da niste želeli da ih uvredite", rekao je Arkuš.On je naglasio da će zatražiti od Fudbalske asocijacije Engleske da preduzme odgovarajuće mere."Nikada ne bih uvredio ni jednog Jevrejina, jer ih duboko poštujem kao narod", rekao je Vilan za Skaj sports televiziju.13:40 - Martines: Želimo da učimo od MojesaFudbaler Sosijedada Injiho Martines rekao je da njegova ekipa pod novim trenerom Dejvidom Mojesom želi da napreduje i počne ponovo da skuplja poene. Mojes je nedavno preuzeo ekipu i debitantski meč na klupi imaće u subotu na gostovanju Deportivu. Sosijedad zauzima 15. mesto na tabeli sa 9 bodova i šest poraza posle 11. odigranih kola. "Želimo da ponovo počnemo da igramo i da osvajamo bodove. Mojs želi da unapredi našu igru, da budemo što agresivniji i da sve radimo najbolje što umemo. Želi da osetimo pritisak do određenog nivoa. On na taj način motiviše igrače, a to je nešto što ranije nije postojalo. Pokušavamo da učimo od njega i da njegovu taktiku primenimo u subotu", rekao je Martines.

13:25 - Šampanj: Može SP u Kataru ako prestanu sa eksploatacijom radnikaKandidat za predsednika FIFA Žerom Šampanj založio se za održavanje Mundijala u Kataru 2022, ali pod uslovom da u toj zemlji prestane eksploatacija sezonskih radnika. Šampanj je takođe naglasio da će kredibilitet FIFA doveden u pitanje, ukoliko se nastavi sa kontroverzama oko toga da li je bilo korupcije prilikom izbora domaćina Mundijala 2018. i 2022. On je ponovo pozvao da se u potpunosti obelodani izveštaj Majkla Garsije o mogućoj korupciji prilikom dodele organizacije šampionata Rusiji i Kataru. "Ne možemo da održimo prvenstvo u Kataru, ukoliko ne rešimo problem sa eksploatacjom sezonskih radnika, što znači da bi građevinske kompanije koje su tamo angažovane morale da poštuju pravila koja je postavio Amnesti internešenal i Međunarodni sindikat radnika", rekao je Šampanj.

12:58 - Venger: Žiru mora da se bori za mesto u timuMenadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da će oporavljeni francuski reprezentativac Olivije Žiru morati da se izbori za mesto u startnoj postavi. Žiru nije igrao od avgusta zbog loma noge, ali će biti u konkurenciji za predstojeći meč protiv Mančester junajteda. "Operacija je prošla dobro, nije imao nikakvih problema tokom oporavka. Dani Velbek može da igra na više pozicija, međutim, to je uvek borba, jer imamo dosta napadačkih opcija", rekao je Venger.12:45 - Liverpul zabrinut zbog StaridžaFudbalski klub Liverpul saopštio je da će lekarski tim istražiti zbog čega je napadač Danijel Staridž ponovo povredio butni mišić. Staridž od avgusta nije igrao zbog povrede, a nakon što se oporavio, prethodne dve nedelje bio je sa reprezentacijom Engleske. On je u utorak tokom treninga pokidao butni mišić i čeka ga najverovatnije dvomesečna pauza. Trener Liverpula Brendan Rodžers rekao je da je Staridž deveti put u karijeri povredio levu butinu i da "očigledno postoji problem", pa će ga lekarski tim detaljno pregledati i istražiti zbog čega napadač često povređuje isti mišić.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

12:27 - Marjanović na sastanku sa čelnicima IHFPredsednik rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović, na poziv predsednika Međunarodne rukometne federacije (IHF) Hasana Mustafe, učestvovaće na sastanku vodećih federacija u Dohi 31. januara.Ovaj sastanak, treći po redu, održaće se uoči šampionata sveta kojem je upravo Katar domaćin, a održava se od 15. januara do 1. februara naredne godine. Osim RSS, u Dohu su pozvani i predstavnici rukometnih saveza Hrvatske, Danske, Španije, Francuske, Nemačke, Mađarske, Islanda, Norveške, Poljske, Rumunije, Rusije i Švedske.

12:15 - Volkot ne igra protiv JunajtedaFudbaler Arsenala Teo Volkot propustiće prvenstveni derbi protiv Mančester junajteda zbog povrede prepone, rekao je trener londonskog kluba Arsen Venger. Volkot se nedavno oporavio od povrede kolena zbog koje je devet meseci odsustvovao sa terena. On je prethodne dve nedelje bio sa reprezentacijom Engleske gde se i povredio, pa će ponovo pauzirati. Za derbi sa Junajtedom neizvestan je nastup Danija Velbeka, koji je zadobio povredu tetive igrajući za reprezentaciju, ali je posle dužeg vremena Olivije Žiru spreman za utakmice. Fudbaleri Arsenala sutra od 18.30 igraju protiv Mančester junajteda, utakmicu 12. kola Premijer lige.

11:48 - UEFA 4. decembra odlučuje o klubovima sa KrimaEvropska fudbalska unija (UEFA) odlučiće 4. decembra o tome da li da prizna mečeve koji su klubovi sa Krima igrali pod okriljem Ruske fudbalske unije (RFS), saopštio je predsednik UEFA Mišel Platini. Tri krimska kluba - TSK Simferopolj, SKF Sevastopolj i Žemčužina iz Jalte dobila su dozvolu da igraju u ruskom šampionatu zbog političkih problema u toj regiji. Ukrajinska fudbalska federacija (FFU) zatražila je od Međunardne fudbalske federacije (FIFA) i UEFA da uvedu sankcije Rusiji zbog "velikih krsenja fudbalskih pravila". UEFA je organizovala sastanak sa RFS i FFU u septembru u Nionu i tada je odlučeno da se formira radna grupa koja bi došla do rešenja.

11:35 - Džonson traži da FA pokrene istragu protiv predsednika ViganaIzvršni direktor Zajednice jevrejskog saveta i bivši predsednik Fudbalskog saveza Engleske (FA) Sajmon Džonson pozvao je FA da započne istragu povodom anti-semitskih izjava predsednika Vigana Dejva Vilana. "Želim da FA hitno razmotri taj slučaj, da se pobrine da se takve izjave ne gurnu pod tepih i da pokaže da je odlučan da izbaci rasizam iz fudbala", rekao je Džonson. Novi trener Vigana Malkom Mekej je pod istragom zbog rasističkih i antisemitskih poruka i uvredljivih izjava na račun Jevereja, zbog čega su se mnogi protivili kada je izabran za trenera engleskog drugoligaša. Predsednik Vigana pokušao je da odbrani trenera rekavši da Mekej nije mislio ništa loše i da "misli da Jevreji jure novac više nego bilo ko drugi". Vilan se izvinio zbog te izjave, ali Džonson želi da FA reaguje.

11:18 - Serena Vilijams najbolja teniserka u 2014. godiniAmerička teniserka Serena Vilijams izabrana je za najbolju igračicu u 2014. godini, saopštila je Ženska teniska asocijacija (WTA). Vilijams je sezonu završila ubedljivo na prvom mestu sa skorom 52-8 i osvojila je sedam titula - Brizbejn, Majami, Rim, Stenford, Sinsinati, US Open i završni turnir u Singapuru. U konkurenciji za najbolju bile su još Simona Halep (Rumunija), Ana Ivanović (Srbija), Petra Kvitova (Češka), Marija Šarapova (Rusija) i Na Li (Kina). Mlađoj od sestara Vilijams ovo je šesta nagrada u karijeri, pošto je prethodno bila najbolja 2002, 2008, 2009, 2012. i 2013. godine. Ispred nje su samo Štefi Graf sa osam i Martina Navratilova sa sedam. Halep je teniserka koja je najviše napredovala ove sezone, debitant godine je Belinda Benčić iz Švajcarske, povratak godine ostvarila je Mirjana Lučić-Baroni iz Hrvatske, dok je za najbolji dubl proglašen italijanski par Sara Erani/Roberta Vinči.

10:55 - Lukas prelazi u Napoli? Agent fudbalera Liverpula Lukasa, Leive, nagovestio je da bi njegov klijent u januaru mogao da napusti klub i pređe u Napoli,. Lukasa je 2007. godine u Liverpul doveo tadašnji trener Rafael Benitez, koji sada predvodi Napoli. Brazilac je bio prvotimac kod Beniteza, a kod sadašnjeg trenera "crvenih" Brendana Rodžersa nije u prvom planu. "Da li je moguće da Lukas Leiva u januaru ode iz Liverpula? Da, naravno. On zaista voli Rafu Benitesa. Uostalom, oni se dobro poznaju iz vremena kada je Španac bio trener Liverpula", rekao je agent Enrike Koeljo.10:31 - Partizan dočekuje Napredak, Zvezda u KragujevcuUtakmicama 13. kola, posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacije, nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, Partizan igra na svom terenu protiv Napretka, a Crvena zvezda u Kragujevcu protiv Radničkog. Fudbaleri Partizana igraju u nedelju od 17 časova protiv kruševačkog Napretka i žele pobedu kako bi se učvrstili na prvom mestu na tabeli. Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 13 časova igraju u Kragujevcu protiv Radničkog i žele da se iskupe za remi protiv Čukaričkog iz prošlog kola, posle kojeg na drugom mestu zaostaju četiri boda za "večitim" rivalom. Parovi 13. kola Super lige Srbije: Subota: Donji Srem - Spartak (13.00) Rad - Vojvodina (13.00) Radnički (KG) - Crvena zvezda (13.00) Voždovac - Novi Pazar (13.00) Borac - Radnički (N) (17.00) Nedelja: Čukarički - Jagodina (13.00) OFK Beograd - Mladost (13.00) Partizan - Napredak (17.00)10:09 - Bartomeu: Pike, misli na fudbal!Predsednik Barselone Đozep Bartomeu upozorio je Đerara Pikea da obrati pažnju na svoje ponašanje i fokusira se na fudbal. Defanzivac Barselone ove sezone ne igra na prepoznatljivom nivou. "Pike ne igra u kontinuitetu dobro, kao ranije, ali nemamo problem s njim. Razgovarali smo i zna kakav je naš stav povodom tih incidenata. Ovakve stvari ne bi trebalo da se dešavaju. Pike, ali i ostali igrači, moraju da se fokusiraju na njihov posao", rekao je Bartomeu. Pike je ove sezone odigrao osam utakmica i postigao jedan gol za tim Luisa Enrikea.09:40 - Lalatović: Babović je nabolji u JSLTrener Crvene zvezde Nenad Lalatović smatra da je fudbaler Voždovca Stefan Babović najbolji igrač JSL i da je zaslužio poziv u reprezentaciju Srbije. Babović igra drugu sezonu u Voždovcu, a na 30 utakmica postigao je osam golova uz 6 asistencija. "Pored odlučijućih golova upisao je niz asistencija, a ako ovako nastavi dobiće ponudu iz Evrope. Letos je bio na pragu Kaljarija. U najboljim je fudbalskim godinama, ljudi koji vode reprezentaciju mogli bi da razmisle o njemu", rekao je Lalatović.09:13 - Klipersi pobedili MajamiU nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Klipersi su jutros savladali Majami sa 110:93, a skoro polovinu koševa za tim iz Los Anđelesa postigli su Kris Pol i Blejk Grifin. Obojica su protivniku ubacili po 26 poena, s tim što je Pol imao i 12 asistencija, dok je Grifin košgeterskom učinku dodao sedam uhvaćenih lopti. U poraženom timu prelaznu ocenu zaslužili su samo Kris Boš i debitant u NBA karavanu Šabaz Najpijer. Boš je, uz 28 poena, imao i sedam skokova, dok je učinak Najpijera iznosio 17 koševa, pet uhvaćenih lopti i tri asistencije. U drugom meču, odigranom jutros, Sakramento je pobedio Čikago sa 103:88. Sa 22 poena i 14 skokova De Markus Kazins je ostvario peti uzastopni "dabl-dabl" i poveo Sakramento ka 7. trijumfu u šampionatu, dok je na suprotnoj strani bolji utisak od ostalih ostavio Džimi Batler sa 23 koša i sedam asistencija.

http://www.youtube.com/watch?v=j4i5T-X-X0k
http://www.youtube.com/watch?v=PhWDtmGu1io

08:51 - Vlasnik Vigana brani treneraVlasnik engleskog fudbalskog kluba Vigan Dejv Velan dao je kontroverzan komentar o Jevrejima braneći svoju odluku da za trenera ekipe imenuje Malkija Mekeja, koji je pod istragom zbog rasističkih i antisemitskih poruka. Mekej je bio bez posla od decembra 2013. kada je dobio otkaz u Kardifu, a u žižu javnosti je dospeo pošto je sa kolegom Ijanom Mudijem razmenio niz uvredljivih poruka. Upravo je zbog te prepiske i dalje pod istragom Fudbalskog saveza Engleske. Kometarišući poruke o Jevrejima i novcu koje je Mekej poslao kolegi, Velan je kazao da smatra da to što je napisao novi trener Vigana nije uvredljivo. "Mislim da Jevreji i jure novac više nego bilo ko drugi. Ne vidim šta je tu uvredljivo", rekao je predsednik Vigana. 08:30 - Bajern nije postigao dogovor sa KediromFudbalski klub Bajern iz Minhena demantovao je navode medija da će igrač Real Madrida Sami Kedira preći u redove šampiona Nemačke. "Apsolutno nema ničega u toj priči", rekao jedirektor medija Bajerna Markus Hervik. Španski mediji su ranije javili da Real nemačkom fudbaleru neće ponuditi novi ugovor, a aktuelni mu ističe na kraju ove sezone. Kedira je u julu 2010. godine iz Štutgarta prešao u Real, gde je bio redovni prvotimac dok je ekipu predvodio Žoze Murinjo.08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track