Preokret Partizana za pobedu nad Vošom
Foto: FK Partizan

Derbi 22.kola Super lige

Preokret Partizana za pobedu nad Vošom

Fudbal -
Šampioni Srbije došli su do pobede posle preokreta pošto je Vojvodina povela preko Škuletića u prvom poluvremenu da bi u drugom delu meča Nemanja Tomić, dvostruki strelac Zvonimir Vukić i Vladimir Volkov doneli bodove Partizanu.

BEOGRAD- Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu Vojvodinu sa 4:1 u 22. kolu Super Lige i sada imaju osam bodova prednosti na vrhu tabele u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezvdu.

Šampioni Srbije došli su do pobede posle preokreta pošto je Vojvodina povela preko Škuletića u prvom poluvremenu da bi u drugom delu meča Nemanja Tomić, dvostruki strelac Zvonimir Vukić i Vladimir Volkov doneli bodove Partizanu.

Gosti iz Novog Sada su završili meč sa dva igrača manje pošto su Danijel Mojsov i Miroslav Vulićević dobili dva žuta kartona pa su napustili teren u 62. i 68. minutu. Utakmicu je na stadionu Partizana odigrana pred oko 9.000 gledaoca a počela je minutom ćutanja za šestoro mladih ljudi nastradalih u požaru 1. aprila u novosadskoj diskoteci "Kontrast".

Početak meča nije doneo velika uzbuđenja a Vojvodina je imala prvu priliku preko Miroslava Stevanovića koga je odlično proigrao Stefan Apija. Stevanović je dobio loptu u prazan prostor iza odbrane Partizana, ali je golman Vladimir Stojković intervenisao. Ipak, Novosađani su već sledeću šansu iskoristili da povedu, a strelac je u 29. minutu bio Škuletić.

Slobodan Novaković je izveo korner sa leve strane, odbrana Partizana je odbila loptu koja je pala pred Škuletića koji je sa šest metara pogodio mrežu Vladimira Stojkovića. U prvom poluvremenu Partizan je najbliži izjednačenju bio u 32. kada je kapiten Saša Ilić pogodio stativu da bi potom pokušao Eduardo koji je izblokiran. Lopta je ponovo došla do Ilića, ali je on iz drugog pokušaja šutirao preko gola.

Eduardo je imao priliku i u 37. minutu, ali je pogodio stativu. Seriju golova crno-beli su počeli u 57. minutu a pogodak je postigao Tomić. On se posle centaršuta Lamina Dijare najbolje snašao pred protivničkim golom i doneo izjednačenje. Partizan je došao do vođstva iz penala devet minuta posle prvog gola pošto je odbrambeni fudbaler Novosađana Milovan Milović srušio Tomića u šesnaestercu.

Vukić je sa bele tačke pogodio i pošto je Vojvodina već imala igrača manje najavio efikasnu završnicu svog tima. Pošto je izključen i Vulićević samo dva minuta posle vođstva domaćih, značajnu brojčanu prednost iskoristio je Volkov koji je na asistenciju Stefana Babovića osigurao pobedu. Volkov je učestvovao i u akciju za 4:1 koju je Vukić glavom pretvorio u ubedljiv trijumf.

Navijači Partizana pozdravili su bivšeg igrača crno-belih a sada fudbalera Vojvodine Almamija Moreiru koji je napustio igru sredinom drugog poluvremena. Na kraju meča došlo je i do sukoba pristalica dva tima koji je sprečila policija pravovremenom intervencijom. Partizan sada na vrhu tabele ima 59 bodova, osam više od gradskog rivala na drugom mestu i čak dvadeset u odnosu na Vojvodinu koja je trećeplasirana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track