MATIĆ: Ponosan sam što sam Srbin, bombarodvanje ću pamtiti ceo život
Foto: Reuters

Sećanja

MATIĆ: Ponosan sam što sam Srbin, bombarodvanje ću pamtiti ceo život

Fudbal -
Nisam razumeo šta se dešava. Pitao sam oca, ali on nije znao kako da mi objasni, rekao je fudbaler Čelsija

Fudbaler Čelsija i srpski reprezentativac Nemanja Matić pričao je britanskim medijima o životu u našoj zemlji u vreme NATO bombardovanja pre 15. godina, Srbiji i potezima koje je činio tokom karijere.

Jedan od važnih šrafova u igri čete trenera Žozea Murinju priču je krenuo od bombardovanja, kojeg se kaže slabije seća.

"Nije to bilo jednostavno vreme u Jugoslaviji, ali bio sam mlad i ne sećam se mnogo. Bombardovanje je bilo teško za mene, jer nisam razumeo šta se dešava. Pitao sam oca, ali on nije znao kako da mi objasni. To je nešto što ću pamtiti do kraja života”, rekao je Matić, koji je dodao da je i pored toga srećan kakvo je detinjstvo imao.

„Veoma sam srećan i ponosan što sam iz Srbije. To je lepa zemlja, ljudi su prijatni i svi su uvek tu dobrodošli”.

Nemanja je potom rekao da mu je odlazak u Benfiku bio najbolji potez u tom periodu karijere

„Odlazak u Benfiku je bio dobar izbor, u to vreme mi je bilo jako važno da igram, a Portugalci su mi dali priliku za to. Tamo sam napredovao i kao igrač i kao osoba. Benfika je jedan od najvećih klubova na svetu, sa šest miliona navijača u Portugalu i neverovatnom istorijom. Bilo je to dobro iskustvo za mene, prijatan klub, grad, država i dobra liga. Za mladog igrača to je veoma dobro mesto za igru, bilo mi je zadovoljstvo da budem deo tog kluba”, kazao je 26-godišnji vezista.

Matić je takođe dodao da je na početku 2014. godine Benfikin dres zamenio Čelsijevim najviše zbog Žozea Murinja.

„Menadžer me je zvao i rekao da Murinjo hoće da igram za Čelsi. Pričao sam sa njim možda jedan minut i odlučio da hoću tamo, Murinjo je jedan od velikih razloga mog povratka”, jasan je reprezentativac Srbije.

On je istakao da je osvajanje engleskog šampionata najvažnija stvar za njega, iako se već jednom radovao tituli prvaka.

„Naravno da je osvajanje Premijer lige ono što svi u klubu žele. Igrao sam protiv Vigana 2010. godine, kada smo pobedili sa 8:0 i osvojili titulu. Bio je dobar osećaj, ali biće još bolji kada je osvojim sa većom minutažom. Nije isto ako je moj doprinos 15-20 minuta ili 15-20 utakmica”, zaključio je Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track