BLOG UŽIVO: Džeko van terena do januara
Foto: Rojter

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Džeko van terena do januara

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Porazi vaterpolista Crvene zvezde i Partizana u regionalnoj ligiVaterpolisti Crvene zvezde i Partizana pretrpeli su poraze u utakmicama 10. kola regionalne Triglav lige. Crveno-beli su u Beogradu u okviru B grupe izgubili od Jadrana iz Herceg Novog sa 13:5 dok su crno-beli u A grupi poraženi u Rijeci od ekipe domaćeg Primorja - 15:9.

23:40 - Oklend i Kruz Azul u polufinalu klupskog SPFudbaleri Oklenda sa Novog Zelanda i meksičkog Kruz Azula plasirali su se danas u polufinale klupskog Svetskog prvenstva koje se održava u Maroku. Oklend je sa 1:0 golom Džona Irvinga savladao domaći tim El Satif, dok je Kruz Azul posle produžetka sa 3:1 eliminisao Sidnej Vondererse. Sidnej je vodio preko Jakopa La Roke, ali je Herardo Torado iz penala u poslednjem minutu doneo produžetak, u kojem su strelci bili Marijano Pavone i ponovo Torado iz jedanaesterca. Australijski tim je utakmicu završio sa dva igrača manje, pošto je u regularnom delu isključen Metju Špiranović, a u prvom produžetku Nikolaj Topor-Stenli. Kruz Azul će 16. decembra igrati protiv Real Madrida u Rabatu, dok će se dan kasnije u Marakešu sastati Oklend i argentinski San Lorenco.

23:15 - Mega savladala MetalacKošarkaši Mege pobedili su danas na svom terenu Metalac sa 99:82 (26:18, 26:25, 27:21, 20:18), u utakmici 12. kola Jadranske lige. Pobednika je predvodio Marko Kešelj sa 23 poena, dok su po 20 postigli Nikola Jokić i Rade Zagorac. Najefikasniji u Metalcu bio je Dušan Kutlešić sa 16. Mega sada ima skor od po šest pobeda i poraza, a Metalac 4/8.

23:00 - Lacio ubedljiv protiv AtalanteFudbaleri Lacija pobedili su danas na svom terenu ekipu Atalante sa 3:0, u utakmici 15. kola italijanske Serije A. Dvostruki strelac bio je Stefano Mauri, dok je jedan pogodak postigao Senad Lulić. Lacio je četvrti na tabeli sa 26 bodova, dok je Atalanta na 15. mestu sa 14.

22:40 - Sigurna Valensija, Kordobi bod protiv LevanteaFudbaleri Valensije savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Rajo Valjekana sa 3:0, dok su Kordoba i Levante odigrali bez golova (0:0), u utakmicama 15. kola prvenstva Španije. Valensija je već na poluvremenu stekla nedostižnu prednost i osmom pobedom ove sezone približila se na bod četvrtoplasiranoj Sevilji, na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Junak susreta bio je dvostruki strelac Feguli, a Rajo Valjekano je nakon osmog poraza ostao u sredini tabele. Ekipa Kordobe srpskog stručnjaka Miroslava Đukića nije uspela da kod kuće osvoji sva tri boda protiv Levantea, ali je i remijem barem privremeno pobegla iz zone ispadanja.

22:00 - Porazi vaterpolista Crvene zvezde i PartizanaVaterpolisti Crvene zvezde i Partizana pretrpeli su poraze u utakmicama 10. kola regionalne Triglav lige. Crveno-beli su večeras u Beogradu u okviru B grupe izgubili od Jadrana iz Herceg Novog sa 13:5 (2:1, 3:1, 4:2, 4:1), dok su crno-beli u A grupi poraženi u Rijeci od ekipe domaćeg Primorja - 15:9 (5:3, 4:2, 5:2, 1:2). U ranije odigranoj utakmici A grupe Radnički je u Kragujevcu pobedio Budvu sa 15:5, dok je novosadska Vojvodina u B grupi bila slobodna u 10. kolu.

21:25 - Arsenal lako do pobede nad NjukaslomFudbaleri Arsenala pobedili su danas na svom terenu Njukasl sa 4:1, u utakmici 16. kola engleske Premijer lige. Dvostruki strelci za Arsenal bili su Olivije Žiru i Santi Kazorla, dok je gol za goste postigao Ajose Peres. Arsenal je šesti na tabeli sa 26 bodova, tri više od Njukasla koji je poziciju niže.

21:02 - Silvinjo pomoćnik Roberta Manćinija u InteruNekadašnji brazilski fudbaler Silvinjo biće u narednom periodu pomoćnik trenera Roberta Manćinija u Interu, saopštio je italijanski klub. Silvinjo će na klupi Intera prvi put biti za 15 dana, na utakmici protiv Kjeva u Seriji A.Silvinjo ima 40 godina, a po okončanju igračke karijere bio je pomoćni trener u Kruzeiru, Resifeu i Sao Paulu. On je kao fudbaler nastupao za Korintijans, Arsenal, Seltu, Barselonu i Mančester siti, a za reprezentaciju Brazila odigrao je šest utakmica.

20:15 - Džeko van terena do januaraPosle Serhija Aguera, Mančester Siti je ostao i bez drugog napadača Edina Džeka. On se povredio na zagrevanju pred meč sa Lesterom, pa će i bosanski špic morati da pauzira do januara.

19:40 - Murinjo: Mi u Čelsiju ne simuliramoŽoze Murinjo rekao je posle pobede fudbalera Čelsija nad Halom da igra nije bila posebna, ali je bila dovoljno dobra.Čelsi je sa 2:0 nadigral Hal i zadržao tri boda prednosti ispred Mančester Sitija u Premijer ligi."Igrali smo dovoljno dobro. Nismo bili ugroženi tokom meča, isključenje nije prelomilo utakmicu. Stivov (Brus) tim je kao uvek bio dobro organizovan, otežali su nam posao, ali smo na vreme postigli gol", rekao je Murinjo.Murinjo je ove sedmice polako počeo da odmara svoje ključne igrače jer će Čelsi u naredne dve nedelje odigrati 5-6 utakmica. "Azar je odmorio sredinom sedmice i odmah smo danas videli svežinu u njegovoj igri. Sada još jedan važan igrač nije nastupio, Fabregas, a momak koji ga je zamenio je igrao odgovornos. Džon Obi Mikel je imao još jednan pozitivan nastup", rekao je Murinjo. Portugalac je odgovorio na kritike menadžera Hala Stiva Brusa da su njegovi igrači dobili dva žuta kartona na simuliranje fudbalera Čelsija. "Prošle sezone smo imali razgovore o simuliranju jer smo imali mnogo takvih situacija. Ja sam prvi rekao Oskaru protiv Sautemptona da mora ostati na nogama, ali mnogi igrači iz drugih timova to takođe moraju da rade. Mi smo u Čelsiju čisti. Vilijan je na sredini terena, nije imao razlog da simulira, kao ni Dijego", rekao je Murinjo

19:10 - Eljero Elija želi u Premijer liguKako prenose holandski mediji, bivši igrač Tventea i Juventusa Eljero Elija nije zadovoljan u Verderu iz Bremena, a on sam je izjavio da postoji mogućnost da u januaru zaigra u Premijer ligi. Koliko je to realno, ubrzo ćemo saznati.18:30 - Gomis ne ide iz SvonsijaKako je rekao trener Svonsija Gari Monk, Bafetimbi gomis je zadovoljan, dobro trenira i ne planira da napusti ovaj velški klub u januaru.Kuman želi Havija Garsiju i Maura ZarateaKako prenose engleski mediji, Ronald Kuman želi da u januaru pojača Sautempton Havijem Garsijom iz Zenita i Maurom Zarateom iz Vest Hema.17:50 - Ali Mekkojst ne ide iz RendžersaBivši škotski fudbaler i sadašnji trener Glazgov Rendžersa izjavio je da uprkos lošim igrama njegove ekipe on ne ide nigde, već da je u potpunosti posvećen povratku ovog kluba u Premijer ligu.

17:10 - Holmner pobednica slaloma u Švedskoj, Maze kasnila šest stotinkiŠvedska skijašica Marija Pjetile Holmner pobednica je slaloma koji je u okviru Svetskog kupa vožen u švedskom Oreu.Holmner je obe trke završila za 1:43,65 minuta, za svega šest stotinki ispred olimpijske šampionke, Slovenke Tine Maze. Ovo je njena prva pobeda u Svetskom kupu u skoro četiri godine, a treća u karijeri. Treće mesto zauzela je još jedna Šveđanka Frida Kansdoter u vremenu 1:43,97 minuta.

16:45 - Popović: Očekujem od Terzićeve borbu za medaljeSelektor atletske reprezentacije Srbije Slobodan Popović rekao je danas da od mlađe seniorke Amele Terzić očekuje borbu za medalje na predstojećem Evropskom prvenstvu u krosu u bugarskom gradu Samokovu i da bi seniorke Olivera Jevtić i Sonja Stolić mogle biti plasirane između 20. i 25. mesta. "Došli smo sa tri najiskusnije takmičarke za kros trčanje, koje su na ovakvim prvenstvima osvojile ukupno 10 medalja. Terzićeva je zvezda u usponu, dok su Jevtićeva i Stolićeva u zenitu, ali još mogu mnogo da pruže. Prošle godine smo u Beogradu osvojili dve medalje (srebro Amela Terzić i bronza Nemanja Cerovac), a sad očekujem da se Amela bori za odličja. Olivera i Sonja bi mogle da se plasiraju od 20. do 25. mesta", rekao je Popović.

16:00 - Olimpija pobedila LevskiKošarkaši Olimpije pobedili su danas u Ljubljani Levski iz Sofije sa 89:70 (30:17, 25:25, 8:14, 26:14), u utakmici 12. kola Jadranske lige i ostvarili osmu pobedu u tom takmičenju. Olimpiju su do pobede predvodili Marko Marinović sa 23 poena i četiri asistencije i Dino Murić sa 22 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Kremen Prepelič dodao je 12 poena i četiri skoka, a Alen Omić 10 poena i 14 skokova. U bugarskoj ekipi Nikolaj Varabanov i Dimitar Dimitrov postigli su po 14 poena, a Dimitar Angelov dodao je 13 poena. Olimpija sada na trećem mestu ima osam pobeda i četri poraza, a Levski zauzima poslednje mesto sa jednom pobedom i 11 poraza. U sledećem kolu, narednog vikenda, Olimpija će igrati na gostovanju protiv Krke, a Levski će u Sofiji dočekati Cibonu.

15:11 - Okslejd-Čemberlen: Venger nije krivFudbaler Arsenala Aleks Okslejd-Čemberlen rekao je danas da trener Arsen Venger nije kriv za promenljive rezultate ekipe i da igrači moraju da preuzmu odgovornost za lošu igru. Posle 15 kola u Premijer ligi Arsenal zauzima šesto mesto sa 13 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem, a u poslednjih pet utakmica ekipa je pretrpela tri poraza. Londonski klub je, međutim, uspeo da se plasira u osminu finala Lige šampiona, nakon što je osvojio drugo mesto u Grupi D iza Borusije iz Dortmunda. Prošle subote Arsenal je izgubio od Stouka sa 2:3, navijači su tada vređali Vengera, a deo pristalica londonskog kluba zatražio je ostavku 65-godišnjeg trenera. "Navijači imaju pravo na svoje mišljenje, mogu da razumem njihovo nezadovoljstvo, ali ne bih krivio trenera. Mi igrači moramo da preuzmemo odgovornost. U utakmici protiv Stouka nije trener bio kriv kada smo u prvom poluvremenu gubili sa 0:3, već igrači, jer nismo bili na potrebnom nivou", rekao je Okslejd-Čemberlen. "Naš trener Arsen Venger je van terena neverovatan čovek i neverovatan je trener. Bio je sjajan i uticao je na moju karijeru, a to se može reći i za ostale fudbalere iz našeg kluba, mnogo nam je pomogao", dodao je on. Venger je nedavno izjavio da nije važna popularnost kod navijača, već da ekipa pobeđuje i da on daje sve što može za klub.

14:26 - Šumahera napustila dva sponzoraSedmostrukog šampiona Formule 1 Nemca Mihaela Sumahera, koji se oporavlja od teških povreda zadobijenih na skijanju prošle godine napustila su dva sponzora.Modne kompanije "Navyboot" i "Jet Set" koje su Šumaheru od 2010. uplaćivale na ime sponzorstva oko pet miliona evra, odlučile su da raskinu ugovor sa legendarnim vozačem Formule 1. Vrednost Šumaherove imovine je 2012, procenjena na 700 miliona evra. Verni Šumaheru ostali su automobilska kompanija Mercedes i firma DVAG koji su stavili do znanja da nemaju nameru da sa njim raskidaju sponzorski ugovor. Šumaher je pretrpeo teške povrede glave na skijanju u francuskim Alpima krajem decembra prošle godine, da bi posle šest meseci u komi bio prebačen na rehabilitaciju, prvo na kliniku u Švajcarskoj, a potom u septembru na kućni oporavak.

13:57 - Šveđanka Holmner pobednica slaloma u OreuŠvedska skijašica Marija Pjetile Holmner pobednica je slaloma koji je u okviru Svetskog kupa danas vožen u švedskom Oreu. Holmner je obe trke završila za 1:43,65 minuta, za svega šest stotinki ispred olimpijske šampionke Slovenke Tine Maze. Ovo je njena prva pobeda u Svetskom kupu u skoro četiri godine, a treća u karijeri. Treće mesto zauzela je još jedna Švceđanka Frida Kansdoter u vremenu 1:43,97 minuta.

13:22 - Bandelije: Još nije kasno za OINajbolje rukometašice Srbije završile su takmičenje na prvenstvu Evrope u Hrvatskoj i Mađarskoj, ali ne gube nadu da će se plasirati na Olimpijske igre u Brazilu 2016. Izabranice selektora Saše Boškovića su se posle tri poraza u grupi oprostile od nastavka evropskog šampionata, zauzevši 15. mesto."Tako je u sportu, nekada dobijaš utakmice, a nekada ih gubiš. Sport je surov. Jedan dan si na vrhu, drugi na dnu. Ja sam to naučila, nije mi ovo prvo razočarenje. Nekada bude lepih stvari, a nekada tresneš o pod da naučiš. Imale smo dosta povreda pre pocetka EP. Nama je ovo prvenstvo poslužilo za nauk. sada smo sebi zakomplikovale put, ali još nije kasno za Olimpijske igre", rekla je Biljana Bandelije. 12:54 - Grasa: Radio sam u interesu Odbojkaške konfederacijeBivši predsednik Odbojkaške konfederacije Brazila Ari Grasa, koji se sumnjiči za korupciju i malverzacije, rekao je danas da je radio "u najboljem interesu" te organizacije. Brazilska federalna agencija protiv korupcije istražuje poslovanja Grase zbog "finansijskih nepravilnosti". On se sumnjiči da je milione evra usmerio u kompanije čiji su vlasnici njegovi rođaci i prijatelji. "Radio sam samo u interesu brazilske odbojkaške konfederacije", rekao je Grasa. Grasa je ranije ove godine podneo ostavku na mesto predsednika Odbojkaške konfederacije Brazila, ali je ostao predsednik Svetske odbojkaške federacije (FIVB). On je negirao nepravilnosti. Odbojkaški reprezentativac Brazila, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da igrači traže kaznu za Grasa, pošto se ekipa oseća izdano.

12:25 - Predsednik FIVB Grasa u Brazilu optužen za korupcijuBivši predsednik Brazilske odbojkaške konfederacije (BVC) Ari Grasa osumnjičen je za korupciju i finansijske malverzacije. Grasa je ranije ove godine odstupio sa mesta prvog čoveka BVC, ali je ostao na funkciji predsednika Svetske odbojkaške federacije (FIVB). Brazilska antikorupcijska agencija pronašla je finansijske neregularnosti kod Grase i iznela ih u izvestaju na 50 strana. Grasa se sumnjiči da je milione evra usmerio u kompanije koje on kontroliše preko prijatelja i članova svoje porodice. Odbojka je jedan od najpopularnijih i najuspešnijih sportova u Brazilu, od koga se u toj zemlji očekuje da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

11:54 - Pelegrini želi da zadrži LampardaMenadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini zeli da zadrži Franka Lamparda i pošto mu istekne ugovor o pozajmici iz Njujork Sitija krajem decembra."Verujem da je Frank za nas izuzetno važan igrač i mislim da neće biti problema da ga zadržimo", rekao je Pelegrini.Siti će u narednom periodu morati da igra bez standardnog prvotimca Jaja Turea, koji brani boje Obale Slonovače na Kupu afričkih nacija, u januaru iduće godine.Bivšeg dugogodišnjeg fudbalera Čelsija Lamparda u Njujorku očekuju početkom godine, na startu predsezone.Sezona u SAD počinje u martu.

11:15 - Potpredsednik IBU odstupio zbog optužbi za dopingPotpredsednik Međunarodne bijatlonske unije (IBU) odstupio je privremeno sa te funkcije dok traju optužbe da je svom sinu omogućio da nabavi doping. Visoki zvaničnik IBU Italijan Gotlib Tašler je navodno pomogao svom sinu - koji se takmiči od 2011, da nabavi doping sredstva od lekara Mikelea Ferarija kome je zabranjeno da radi."Privremeno odstupam sa dužnosti dok se ne dokaže da su sve ove ozbiljne optužbe protiv mene bile neutemeljene", rekao je Tašler.Italijanski mediji su u sredu preneli da je u toku istraga protiv Tašlera koji je navodno pomogao sinu da od doktora Ferarija nabavi zabranjeni eritropoetin (EPO).

10:13 - Karte za EP 2016. u prodaji od 10. junaFrancuska fudbalska federacija (FFF) saopštila je danas da će ulaznice za utakmice prvnstva Evrope 2016. biti puštene u prodaju 10. juna iduće godine. Šampionat Evrope biće održan godinu dana kasnije u Francuskoj - od 10. juna do 10. jula. Titulu prvaka brani Španija, koja je na poslednjem prvenstvu Evrope 2012. odbranila trofej osvojen četiri godine ranije u Austriji i Švajcarskoj.

09:03 - Lejkersi bolji od San Antonija U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Lejkersi su jutros, posle produžetka, savladali San Antonio sa 112:110. Igrač odluke bio je Nik Jang sa 29 poena, uključujući "trojku" samo sedam sekundi pre isteka dodatnih pet minuta. Uz Janga zapaženu rolu imao je prvi as "jezeraša" Kobi Brajant koji je utakmicu završio sa 22 koša, devet asistencija, pet uhvaćenih i četiri ukradene lopte. Brajant, istina ni ovog puta nije imao šutersko veče pošto je iz 22 pokušaja pogodio tek sedam puta. Njegova nepreciznost je i najveći razlog što još nije prestigao Majkla Džordana na 3. mestu liste najboljih strelaca NBA lige, ali nema sumnje da će to učini večeras kada se Lejkersi sastaju sa Minesotom.

Na suprotnoj strani bolji od ostalih bio je veteran Tim Dankan koji je uz 19 poena imao čak 18 skokova.

Rezultati:

Čikago - Portland 115:106

Vašington - L.A. Klipers 104:96

Atlanta - Orlando 87:81

Boston - Njujork 95:101

Bruklin - Filadelfija 88:70

Toronto - Indijana 106:94

Memfis - Šarlot 113:107 (dva produžetka)

Minesota - Oklahoma 92:111

Nju Orleans - Klivlend 119:114

Finiks - Detroit 103:105

Juta - Majami 95:100 i

San Antonio - L.A. Lejkers 110:112 (produžetak)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track