BEZ STARCA NEMA UDARCA: Idealan tim sastavljen od igrača starijih od 35 godina
Foto: AP

Pirlo, Toti, Lampard...

BEZ STARCA NEMA UDARCA: Idealan tim sastavljen od igrača starijih od 35 godina

Fudbal -
Utisak da u Italiji igra najviše igrača u godinama nije pogrešan. Čak osmorica su članovi klubova iz Serije A

Iako se u svetu fudbala najviše pažnje pridaje mladim igračima pred kojima je karijera, evropskim fudbalom još uvek drmaju oni iskusniji.

Na osnovu statistike u dosadašnjem delu ove sezone, napravljen je najbolji tim sastavljen od igrača koji imaju 35 i više godina i igraju u pet najboljih liga Evrope (Engleska, Nemačka, Francuska, Španija, Italija). U izbor su ušli fudbaleri koji su odigrali najmanje 50 odsto utakmica za svoj klub.

Utisak da u Italiji igra najviše igrača u godinama nije pogrešan. Čak osmorica su članovi klubova iz Serije A.

Golman

Đanluiđi Bufon (Juventus, 36) u formaciji 3-4-3 na golu bi bio neprikosnoveni. Na 14 utakmica u Seriji A primio je tek pet pogodaka, a njegov Juventus je lider.

Odbrana

Vitorino Hilton (Monpelje, 37) trenutno je najbolje ocenjeni defanzivac koji ima preko 35 godina u evropskom fudbalu. Brazilac nikada nije bio član reprezentacije svoje zemlje iako od 2002. nastupa u Evropi i uvek ima dobre ocene.

Rikardo Karvaljo (Monako, 36) nakon Porta, Čelsija i Reala, uživa u mondenskom životu u Monaku. Nema sumnje da su i gazde kluba zadovoljne njegovim igrama jer su ocene besprekorne.

Dario Danijeli (Kjevo, 35) treću godinu nosi dres Kjeva. Pedantni statističari su izračunali da je u 11 utakmica ove sezone izašao kao pobednik u 58 duela, a izgubio samo jedan.

Vezni red

David Pizaro (Fiorentina, 35) je najbolje ocenjeni igrač sredine terena koji ima 35 ili više godina. Poslednjih desetak godina je član italijanskih klubova, pa mu očigledno prija klima Apenina.

Andrea Pirlo (Juventus, 35) je ove sezone na sedam utakmica u Seriji A postigao dva gola i imao jednu asistenciju. O njegovom značaju za ekipu iz Torina ne treba trošiti reči.

Frenk Lampard (Mančester Siti, 36) je izazvao veliki bes, ali pre svega žalost kod navijača Čelsija kada je prošle sezone napustio Stamford Bridž. Da je još uvek kralj fudbala potvrđuje informacija da je ove sezone postigao četiri pogotka, uz jednu asistenciju, u Premijer ligi.

Danijele Konti (Kaljari, 35) je legenda Kaljarija čiji dres nosi od 1999. godine. Do sada je za ekipu sa Sardinije upisao preko 400 nastupa. Nije ni čudo da kod trenera Zdeneka Zemana ima izuzetno bitnu ulogu.

Napad

Antonio Di Natale (Udineze, 37) prava je legenda kluba. Već deset sezona nosi crno-beli dres i nema moćnije ekipe koju nije odbio u prelaznom roku. I ove sezone trese mreže rivala, postigao je osam golova i na deobi je drugog mesta na listi strelaca.

Frančesko Toti (Roma, 38) je jedan od igrača bez kojeg se ovakva lista ne može zamisliti. Počeo je karijeru 1992. godine i obeležio fudbalski vek u Romi. Nadimak "Princ Rima" dovoljno sve govori.

Masimo Makarone (Empoli, 35) će narednog vikenda upisati 100. utakmicu u dresu Empolija. Ove sezone postigao je dva pogotka.Tim veterana (3-4-3): Bufon - Hilton, Karvaljo, Danijeli - Pizaro, Pirlo, Lampard, Konti - Di Natale, Toti, Makarone.

(Germanijak)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track