Pobede Bajerna, Štutgarta i Hanovera
Foto: AP

Bundesliga

Pobede Bajerna, Štutgarta i Hanovera

Fudbal -
Ekipa trenera Pepa Gvardiole jedina je neporažena u prvenstvu, a posle 13. pobede sigurna je na prvom mestu na tabeli sa 42 boda

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su na svom terenu Frajburg sa 2:0, u utakmici 16. kola Bundeslige i ostvarili sedmu uzastopnu pobedu u prvenstvu. Bajern je poveo u 41. minutu golom Arjena Robena, što je bio njegov deveti pogodak u prvenstvu, a konačan rezultat postavio je Tomas Miler u 48. minutu, sedmim golom u Bundesligi. Ekipa trenera Pepa Gvardiole jedina je neporažena u prvenstvu, a posle 13. pobede sigurna je na prvom mestu na tabeli sa 42 boda. Frajburg zauzima pretposlednje, 17. mesto sa 14 bodova.

Fudbaleri Štutgarta pobedili su na gostujućem terenu Hamburg sa 1:0 i izvukli se iz zone ispadanja. Jedini gol postigao je Florijan Klajn u 42. minutu. Štutgart je sada 15. na tabeli sa 16 bodova, koliko ima i Hamburg na 14. mestu. Obe ekipe imaju po dva boda više od timova koji se nalaze u zoni ispadanja.

Hanover je na svom terenu pobedio Augsburg sa 2:0 i ostvario sedmu prvenstvenu pobedu. Golove su postigli Salif Sane u 20. minutu i Hoselu u 55. minutu iz penala. Hanover je osmi na tabeli sa 23 boda, a Augsburg zauzima peto mesto sa bodom više.

Keln i Majnc odigrali su bez golova, a ostale utakmice 16. kola igraju se u sredu.

Rezultati 16. kola:

Keln - Majnc 0:0Bajern Minhen - Frajburg 2:0 (Roben 41, Miler 48)Hamburger - Štutgart 0:1 (Klajn 42)Hanover - Augsburg 2:0 (Sane 20, Joselu 55. penal)Sutra se sastaju: Borusija Dortmund - Volfsburg, Borusija Menhengladbah - Verder Bremen, Ajntraht Frankfurt - Herta Berlin, Hofenhajm - Bajer Leverkuzen i Paderborn - Šalke.Tabela: Bajern Minhen 41 boda, Volfsburg 30, Bajer Leverkuzen, Borusija Menhengladbah i Augsburg po 24, Šalke, Hofenhajm i Hanover po 23, Ajntraht 21...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track