Radnički kažnjen zbog vređanja Prosinečkog
Foto: Sasa Pavlic

FSS kažnjava

Radnički kažnjen zbog vređanja Prosinečkog

Fudbal -
Navijači domaćih razvili su uvredljiv transparent na račun trenera gostiju Roberta Prosinečkog, a tokom utakmice koja je završena bez pobednika (0:0) i na nacionalnoj osnovi vređali su hrvatskog stručnjaka.

BEOGRAD - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) kaznila je Radnički iz Kragujevca sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, zbog incidenata na meču 22. kola Superlige sa Crvenom zvezdom.

Navijači domaćih razvili su uvredljiv transparent na račun trenera gostiju Roberta Prosinečkog, a tokom utakmice koja je završena bez pobednika (0:0) i na nacionalnoj osnovi vređali su hrvatskog stručnjaka.Ujedno, pokrenut je disciplinski postupak protiv Kragujevčana, jer su ulaznice za sektor na kojem su bili gostujući navijači bile skuplje, nego za domaće pristalice.

Takođe, pokrenut je postupak i protiv Partizana i Vojvodine, zbog incidenata na derbiju 22. kola, koji je završen pobedom crno-belih od 4:1.Domaćin je na tapetu zbog skandiranja navijača i vređanja na nacionalnoj osnovi, a gosti zbog pokušaja ulaska svojih pristalica u trenutku kada su postigli vodeći gol i ulaska po završetku utakmice u ograđeni deo terena.

FSS podseća da će istrajati u primeni svih načela "nivoa nulte tolerancije" i strogom kažnjavanju svih eventualnih pojava nacionalizma, ksenofobije, rasizma, šovinizma i ostalih sportu stranih pojava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track