NAJBOLJIH 100: Matić 48., Ivanović 53. fudbaler sveta, Ronaldo ispred Mesija
Foto: Printskrin

Izbor Gardijana

NAJBOLJIH 100: Matić 48., Ivanović 53. fudbaler sveta, Ronaldo ispred Mesija

Fudbal -
U izboru je učestvovalo ukupno 78 fudbalskih eksperata iz 28 zemalja. Među njima su bivši fudbaleri, treneri, novinari

Srpski dvojac iz Čelsija Nemanja Matić i Branislav Ivanović našli su se na listi 100 najboljih fudbalera na svetu u 2014. godini koju je tradicionalno izabrao engleski "Gardijan". Prvo mesto u ovom izboru osvojio je Kristijano Ronaldo, iza njega su ostali Lionel Mesi, Manuel Nojer i Arjen Roben.

U izboru je učestvovalo ukupno 78 fudbalskih eksperata iz 28 zemalja. Među njima su bivši fudbaleri, treneri, novinari.Najbolje plasirani srpski fudbaler je Nemanja Matić koji je zauzeo mesto broj 48.

"Otkako se vratio u Čelsi iz Benfike za 21 milion funti, srpski fudbaler se istakao kao jedan od najboljih fudbalera sredine terena u Premijer ligi. Njegov Čelsi je samo jednom poražen u prvenstvu, upravo u trenutku kada on nije bio u timu. Njegov doprinos je nemerljiv. Matić predstavlja bedem ispred Kejhila i Terija, ali ujedno služi i kao podrška kreativnom Sesku Fabregasu, objedinjava sredinu terena londonskog tima", navodi se u objašnjenju za najboljeg srpskog fudbalera ove godine.

Branislav Ivanović je i prošle godine bio na listi, a sada je pet mesta niže plasiran u odnosu na klupskog kolegu.

"Snažan, pouzdan, dokazan član prvog tima, ključni fudbaler Murinjovog tima. Srbin je Murinjov prvi izbor na desnom beku, njegova energija i snaga su glavni atributi u igri, ali i prilikom prekida. Opasan kao "tenk", Ivanović je fudbaler koji zastrašuje rivale", stoji u opisu kapitena srpske reprezentacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track