Sem Alardajs: Bane je folirant!
Foto: REUTERS

Menadžer Vest Hema opleo po Ivanoviću

Sem Alardajs: Bane je folirant!

Fudbal -
Srpski fudbaler našao se na žestokom udaru engleskog stručnjaka, iako ga je posle incidenta zaštitio trener Čelsija Murinjo

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović našao se na udaru menadžera Vest Hema Sema Alardajsa, koji je našeg fudbalera optužio za simuliranje! Bane je na samom kraju prvog poluvremena meča između Čelsija i „čekićara“ (2:0) pao u kaznenom prostoru nakon duela sa Endijem Kerolom, tražio je penal, ali sudija nije pokazao na belu tačku. Nakon ovoga je nastala zbrka na terenu, pritrčali su gostujući fudbaleri, da bi se posle kraćeg koškanja situacija smirila. Ipak, Alardajs je po završetku utakmice opleo po Ivanoviću.

Tražio penal posle starta Kerola... Bane Ivanović
Tražio penal posle starta Kerola... Bane Ivanović

- Mislim da je pao tražeći penal. Ne znam da li igrači imaju prava da to rade, ali oni pokušavaju da utiču na sudijinu odluku. Ne znam da li je zaslužio žuti karton, to ćete morati da pitate sudije, pokucajte njima na vrata. Ne želim da dajem još para Fudbalskom savezu - rekao je Alardajs.Na ove optužbe upućene Ivanoviću odmah je reagovao menadžer „plavaca“ Žoze Murinjo, koji je stao u zaštitu srpskog reprezentativca.

Lako je kad su u gomili... Napali i davili Baneta
Lako je kad su u gomili... Napali i davili Baneta

- Mislim da je bio penal. Drugi momak ga je zgrabio, kao što možete videti na televiziji. Ali to je bio izolovan incident. Bila je to dobra utakmica, agresivna, ali korektna - rekao je Murinjo i dodao:- Jedina osoba koja je simulirala je Ener Valensija, ali to nije bilo u kaznenom i niko nije reagovao negativno.

Lako je kad su u gomili... Napali i davili Baneta
Lako je kad su u gomili... Napali i davili Baneta

Nakon 18. kola Premijer lige, Čelsi se nalazi na čelu tabele sa 45 bodova sa 14 pobeda, tri remija i jednim porazom.

Sportista za primerZAŠTITIO LUISA SUAREZADugu karijeru Baneta Ivanovića nisu obeležili incidenti. Srpski defanzivac je uvek bio taj koji je u svakoj situaciji ispadao fer i smirivao strasti. Kada je prošle godine Luis Suarez tadašnji igrač Liverpula ugrizao Baneta Ivanovića, Srbin je stao u njegovu zaštitu. Bane nije dizao tenziju, oprostio je Urugvajcu odmah po završetku meča, a nije podneo ni privatnu tužbu protiv Suareza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja