PREKVALIFIKACIJA: Koroman uči Zvezdinu decu

Bivši fudbaler na novom poslu

PREKVALIFIKACIJA: Koroman uči Zvezdinu decu

Fudbal -
Generacija 1999. najtalentovanija je u Omladinskoj školi i svi mi u Crvenoj zvezdi s nestrpljenjem je čekamo

Bivši fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman, koji je pre godinu dana okačio kopačke o klin, u nastavku karijere biće trener kluba s Marakane.Koroman je u razgovoru za Kurir objasnio kako se našao u trenerskim vodama i kakvi se talenti kriju u generaciji 1999, koje on predvodi s klupe.- Pošto sam u januaru završio igračku karijeru, moj prijatelj Marko Mitrović, koji je trenirao tu generaciju klinaca, pozvao me je da dolazim na treninge, budem uz njega i vidim kako sve to izgleda. Nakon dva meseca rada to mi se zaista svidelo, Marko je unapređen u trenera Fudbalskog saveza Srbije, a mene je direktor Omladinske škole Srđan Vasiljević pozvao da nastavim da vodim te klince.

Koliko se razlikuje rad s klupe od onoga s terena?- Velika je razlika u odnosu na vreme kad sam bio igrač, sad drugačije i gledam na fudbal nego ranije. Ja sam svoju karijeru spakovao sa strane i sad sam se s mnogo entuzijazma posvetio radu s ovom decom.Klinci vas znaju i kao fudbalera, da li vas vide kao autoritet?- Da, to su deca koja me pamte kao igrača, znaju me naravno, a ja ću pokušati da svojim odnosom i radom steknem određeni autoritet, ali i zasad je sve u redu.Da li ima budućih zvezda u generaciji koju vodite?- Sigurno je ta generacija 1999, uz dužno poštovanje ostalima, najtalentovanija u Omladinskoj školi i to je definitivno generacija koju svi mi u Zvezdi dugo čekamo.

Veliki planoviŽELIM DA VODIM PRVI TIMDa li jednog dana vidite sebe na klupi prvotimaca Crvene zvezde?Naravno da bih voleo da jednog dana vodim prvi tim. To je moja želja i ambicija i trudiću se da i ovaj, kao i svaki posao do sada, radim maksimalno posvećeno i ozbiljno jer želim da izguram to do kraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track