(VIDEO) PRVI PUT SE ZBILO 2014.: Finale Lige šampiona u Lisabonu zbog ovoga u analima

Da se pamti

(VIDEO) PRVI PUT SE ZBILO 2014.: Finale Lige šampiona u Lisabonu zbog ovoga u analima

Fudbal -
Finala prestižnog takmičenja i ranije su bila puna uzbuđenja, preokreta, ali se to što je dogodilo u Lisabonu, do te majske večeri nije nikada desilo

Finale fudbalske Lige šampiona, koje je igrano u Lisabonui u kom je Real posle produžetka savladao Atletiko sa 4:1 donelo je grešku golmana Kasiljasa, gol Serhija Ramosa tren pre nego je sudija Holanđanin Bjern Kujpers, trebalo da označi kraj meča i detalj, koji se do te večeri nije desio - za trofej prestižnog takmičenja igrala su dva tima iz istog grada.

U svom 200. meču u Ligi šampiona, Real Madrid je stigao do desete titule prvaka Evrope. Karlo Ančeloti je postao tek drugi trener u istoriji, nakon legendarnog Boba Pejzlija, koji je tri puta bio najbolji na kontinentu.Atletiko je poveo, a tome je, više od strelca Dijega Godina, kumovala očajna procena Ikera Kasiljasa.U međuvremenu je Garet Bejl propustio nekoliko izglednih prilika za Real. Ništa bolji nije bio ni Ronaldo, pa je tako igru „los blankosa" morao da nosi večeras odlični Anhel Di Marija.

Real je kidisao i jurišao u drugom poluvremenu, ali nisu uspeli da naprave završni pas kojim bi stvorili tu jednu stoprocentnu priliku koja bi im donela izjednačenje.

I taman kada se činilo da će ovosezonska bajka Atletika imati najsrećniji mogući kraj, Ramos je, u verovatno poslednjem napadu na meču, postigao sjajan gol.

U produžecima igrači Atletika, potpuno iscrpljeni, nisu uspeli da održe nivo igre dovoljan da se izbegne poraz. Real je bio izdržljiviji tim na La Lužu, i to mu je donelo trofej.

Golove za "los blankose" u tom periodu postigli su Garet Bejl u 110, Marselo u 117. i Kristijano Ronaldo u 120. minutu iz jedanaesterca

Utakmica je odigrana pred oko 65.000 gledalaca na stadionu Benfike u Lisabonu.

http://www.youtube.com/watch?v=hX8wAXA-tHk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track