DOMINACIJA NEMCA: Nojer ponovo najbolji golman na svetu
Foto: AP

Prate ga Kurtoa i Navas

DOMINACIJA NEMCA: Nojer ponovo najbolji golman na svetu

Fudbal -
Nojer je ubedljivo trijumfovao ispred Belgijanca Tiba Kurtoe (Atletiko Madrid/Čelsi) i Kostarikanca Kejlora Navasa (Levante/Real Madrid)

BON - Golman Bajerna i nemačke reprezentacije Manuel Nojer drugi put uzastopno proglašen je za najboljeg čuvara mreže na svetu, u prestižnom izboru Međunarodnog instituta za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS).

Nojer je ubedljivo trijumfovao ispred Belgijanca Tiba Kurtoe (Atletiko Madrid/Čelsi) i Kostarikanca Kejlora Navasa (Levante/Real Madrid).

Nemački golman, koji pomera standarde stilom igre, prošle godine osvojio je duplu krunu sa Bajernom i titulu prvaka sveta sa Nemačkom na Mundijalu u Brazilu.

Njegov trijumf je veoma ubedljiv, s obzirom na to da je u glasanju žirija od 60 stručnjaka širom planete osvojio 216 špoena, čak 120 više od drugoplasiranog Kurtoe (96).

Navas je osvojio 46 poena, a u Top 10 nalaze se i Italijan Đanluiđi Bufon (Juventus) sa 26 poena, Čileanac Klaudio Bravo (Sosijedad/Barselona) sa 16, Argentinac Serhio Romero (Monako/Sampdorija) sa 14, Meksikanac Giljermo Očoa (Ajačio/Malaga) sa 13, Petr Čeh (Čelsi) sa četiri i Francuz Ugo Loris (Totenhem) i Nigerijac Vinsen Enejama (Lil) sa po dva poena.

Nojer je u konkurenciji za najboljeg golmana u izboru za tim godine FIFpro, a uz Kristijana Ronalda i Lionela Mesija je u užem izboru kandidata za Zlatnu loptu FIFA i Frans fudbala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track