(VIDEO) IVANOVIĆ ASISTENT: Čelsi rutinski do bodova, remi Sitija

Premijer liga

(VIDEO) IVANOVIĆ ASISTENT: Čelsi rutinski do bodova, remi Sitija

Fudbal -
Šampion je zaustavljen u Liverpulu, gde mu je Everton neplanirano otkinuo dva boda (1:1), tako da sada zaostaje dva koraka za liderom Čelsijem

Fudbaleri Čelsija savladali su u Londonu ekipu Njukasla sa 2:0, dok je Mančester Siti na gostovanju Evertonu osvojio samo bod (1:1), u utakmicama 21. kola engleske Premijer lige.Tim trenera Žozea Murinja nije briljirao, posebno je podbacio u prvom poluvremenu, ali je bio dovoljno dobar da zabeleži 15. pobedu ove sezone i učvrsti vođstvo na tabeli.Odluka na Stamford Bridžu, gde su srpski reprezentativci Nemanja Matić i Branislav Ivanović odigrali čitav meč, pala je 15 minuta posle odmora, kada je mrežu zatresao najbolji strelac lige Dijego Kosta.Mančester Siti je zaustavljen u Liverpulu, gde mu je domaći Everton neplanirano otkinuo dva boda (1:1), tako da kao drugoplalsirani na tabeli sada zaostaje dva koraka za liderom Čelsijem.Srpskog defanzivca Aleksandra Kolarova menadžer Manuel Pelegrini uveo je u igru tek u sudijskoj nadoknadi.

Dragocene bodove u borbi za opstanak osvojili su Lester pobedom nad Aston Vilom (1:0) i Barnli, koji je nadigrao Kvins Park Rendžers (2:1).Ranije danas Liverpul je na gostovanju u Sanderlendu slavio sa 1:0, a gol odluke postigao je srpski napadač Lazar Marković.Rezultati:Barnli - Kvins Park Rendžers 2:1 (Arfild 12, Ings 37 - Ostin 33. penal)Čelsi - Njukasl 2:0 (Oskar 43, Kosta 59)Everton - Mančester Siti 1:1 (Nejsmit 78 - Fernandinjo 74)Lester - Aston Vila 1:0 (Končeski 45+1)Svonsi - Vesthem 1:1 (Nobl 74. autogol - Kerol 43)Vest Bromvič Albion - Hal 1:0 (Beraino 78)Sanderlend - Liverpul 0:1 (Marković 8)Od 18.30 sati igraju Kristal Palas - Totenhem, a sutra se sastaju Arsenal - Stouk i Mančester Junajted - Sautempton.Tabela: Čelsi 49 bodova, Mančester Siti 47, Mančester Junajted 37, Sautempton 36, Totenhem 34, Arsenal i Vesthem po 33, Liverpul 32, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track