(VIDEO) DRUGI PUT UZASTOPNO: Kristijano Ronaldo dobio Zlatnu loptu
Foto: AP

Odlučeno

(VIDEO) DRUGI PUT UZASTOPNO: Kristijano Ronaldo dobio Zlatnu loptu

Fudbal -
To je treće priznanje za najboljeg igrača planete, koje odlazi u ruke Portugalca

Fudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo izabran je za za najboljeg fudbalera sveta, a konkurenciju je imao u Lionelu Mesiju (Barselona) i golmanu minhenskog Bajerna Manuelu Nojeru.

Portugalac je dobio 72 odsto glasova, dok su Nojer i Mesi dobili po 14 procenata.

Kristijano Ronaldo ispred Mesija i Nojera

Kristijano Ronaldo je u 2014. godini sa reprezentacijom Portugalije na prvenstvu sveta u Brazilu završio takmičenje u grupnoj fazi, ali je u dresu španskog Reala ove godine osvojio trofej Lige šampiona i evropski Superkup.

Ronaldo, prošlogodišnji dobitnik priznanja Zlatna lopta koje dodeljuju FIFA i francuski casopis "Frans fudbal", a ovo mu je treća u karijeri.

http://www.youtube.com/watch?v=IFKnAOxaHU0

Nadin Kesler najbolja fudbalerka godine

Nemica Nadin Kesler je u konkurenciji Brazilke Marte i Ebi Vambah (SAD) izabrana za najbolju fudbalerku sveta u 2014. godini.

Rodrigezov gol Urugvaju najlepši

Kolumbijac Hames Rodrigez strelac je najlepšeg gola u 2014 godini. Ovaj gol postignut je na meču sa Urugvajem, tokom Mundijala u Brazilu.

http://www.youtube.com/watch?v=iGPZf_aF82M

Volonterima iz Brazila nagrada za fer plej

Svi volonteri koji su pomagali organizaciji Prvenstva sveta u Brazilu, dobili su FIFA nagradu za fer plej. Bilo ih je nekoliko hiljada u svim delovima sveta.

Najbolji treneri su Ralf Kelerman i Joakim Lev

Za najboljeg trenera u ženskoj konkurenciji izabran je Nemac Ralf Kelerman, dok je u muškoj konkurenciji to priznanje otišlo u ruke selektora Nemačke Joakima Leva. Lev je dobio 36.23 odsto glasova Anćeloti 22.06, a Dijego Simeone 19.02 odsto glasova.

Specijalno priznanje japanskom novinaru

Japanski novinar Hiroši Kagava, dobitnik je Specijalne nagrade predsednika FIFA Sepa Blatera, koju je dobio za višedecenijsko izveštavanje o fudbalu, posebno sa svetskih šampionata.

Predstavljaju se kandidati za Zlatnu loptu

U konkurenciji za "Zlatnu loptu", priznanje najboljem fudbaleru sveta, ostali su prva zvezda madridskog Reala Kristijano Ronaldo, golman Bajerna Manuel Nojer i as Barselone Lionel Mesi.U konkurenciji dama, Zlatnoj lopti nadaju se Nadin Kesler (Nemačka), Marta (Brazil) i Ebi Vambah (SAD).

Tim godine

Na golu je Manuel Nojer, u odbrani su: Filip Lam, David Luiz Serhio Ramos, Tijago Silva, na sredini terena igraju: Anhel di Martia, Toni Kros, Andres Inijesta i u napadu: Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Arijan Roben.

Spektakl je počeo

Ceremonija u Cirihu je počela, a pored najboljeg fudbalera i fudbalerke, bira se i najlepši gol i najbolji trener u prošloj godini.

Došao je i Mesi

Pogledajte kako je stigao Ronaldo

Trojica ravnopravnih kandidata

U konkurenciji za "Zlatnu loptu", priznanje najboljem fudbaleru sveta, ostali su prva zvezda madridskog Reala Kristijano Ronaldo, golman Bajerna Manuel Nojer i as Barselone Lionel Mesi.Ovaj izbor je u centru pažnje, a biće dodoeljena i nagrada za najboljeg trenera (u konkurenciji Realov Karlo Anćeloti, Dijego Simeone iz Atletika, uz selektora Nemačke Joakima Leva.

Tri dame bolje od ostalih

U konkurenciji dama, Zlatnoj lopti nadaju se Nadin Kesler (Nemačka), Marta (Brazil) i Ebi Vambah (SAD).

Bira se najlepši gol

Biće dodeljena i nagrada Ferenc Puškaš, za najlepši gol (u konkurenciji Stefani Roče, Hames i Van Persi).

http://www.youtube.com/watch?v=BnbSUTD2-sY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track