Senegalac Mbođ: Veri ladno u Srbiji

LIKČINA Zvezdin Senegalac omiljen među saigračima

Senegalac Mbođ: Veri ladno u Srbiji

Fudbal -
Tamnoputi fudbaler na više načina pokazao koliko voli klub iz Beograda, zbog čega je za kratko vreme postao ljubimac Delija

Kada je prošlog leta došao iz Senegala u Srbiju, mnogi su se smejali Mamudu Mbođu, a sada je tamnoputi fudbaler omiljeni saigrač i novi ljubimac Delija. Iako za crveno-bele nije odigrao nijednu utakmicu, s obzirom na to da je jesenju sezonu proveo na pozajmici u Napretku, junak društvenih mreža na više načina je pokazao koliko voli klub iz Beograda.Jedino što mu smeta u Srbiji je zima.

Dobrodošlica- Veri ladno - napisao je Mbođ na Instagramu, uz fotografiju na kojoj se vidi da se smrzava.Trener Nenad Lalatović na početku priprema hvalio je Mbođa, što bi moglo da znači da će on na proleće nositi crveno-beli dres.- Stvarno mi je lepo ovde. Igrači su me prihvatili, super se družimo. I Beograd mi se sviđa - istakao je Mbođ, uz konstataciju da je u Kruševcu naučio osnove srpskog jezike.

Zavoleo ga i trener Lalatović... Mbođ u Zvezdinoj svlačionici
Zavoleo ga i trener Lalatović... Mbođ u Zvezdinoj svlačionici

Oduševljen hranom- Prilagodio sam se na sve. Hrana vam je super. Jedino mi je žao što se nisam naigrao u Napretku jer sam došao povređen - dodao je Mbođ.

Nošnja... Mamudu poštuje senegalske običaje
Nošnja... Mamudu poštuje senegalske običaje

Centralni bek u Zvezdi je dobio dres sa brojem 16.- Voleo bih da ostavim trag u Beogradu, da igram u Zvezdi i osvojimo titulu. Tokom boravka u Kruševcu uvideo sam ko je koliko jak, mislim da možemo da prestignemo Partizan - optimista je Mbođ.

Kuvao za celo seloODLIČAN VAM JE GULAŠMbođ je novogodišnje praznike proveo u Senegalu, odakle je uveseljavao navijače Zvezde putem društvenih mreža. Posebno je sve oduševila fotografija na kojoj on kuva ručak u ogromnom loncu.- Na toj slici sam sa majkom i tetkom. To je običaj u jednom selu - da se svi skupe i zajedno naprave ručak, koji podseća na vaš gulaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track