Najnovije vesti

Nikola Mijailović za Kurir: Terzić me ubedio da tužim Zvezdu!
Foto: CILE

Bivši kapiten o Tozi, Terzi, Bosančiću...

Nikola Mijailović za Kurir: Terzić me ubedio da tužim Zvezdu!

Fudbal
Da se razumemo, nisam tražio raskid ugovora niti ću, samo je moj advokat pokrenuo proces zbog velikih dugovanja, kaže Džoni za Kurir

Prvi put javno, Nikola Mijailović otvoreno govori za Kurir o svemu što se dešavalo prethodnih meseci, ali i istoriji nesporazuma sa Zvezdanom Terzićem, i iznosi detalje prepirke s Milošem Bosančićem.Odlukom predsednika Svetozara Mijailovića, bivši kapiten je suspendovan.- Zna li Toza uopšte kako izgledam ja, a kako Bosančić? Ne znam da li bi mogao da me prepozna, možda bi uspeo zbog brade, mada teško - oštar je Nikola Mijailović.ZabranjenUsledilo je i pojašnjenje odluke o suspenziji.- Zabranjen mi je ulazak na stadion, ne smem ni da treniram tamo, sve mi je zabranjeno.Mijailović je podneo tužbu protiv kluba za isplatu dugovanja, ali ne i za raskid ugovora.- Advokat je pokrenuo proces, nisam dobio nijednu platu iz novog ugovora, a duguje mi se i za prethodnu sezonu. Da se razumemo, nisam klub tužio za raskid ugovora niti ću, već samo za dugovanja. Ja sam igrač Crvene zvezde. Podsećam, davao sam Zvezdi svoja lična sredstva, i to bespovratno, za renoviranje svlačionice, kupovinu avio-karata, sređivanje terena i još mnogo šta. Samo slušam gazdu, koje mi je na pitanje o plati rekao da podnesem tužbu.Istorija sukoba s Terzićem datira još iz vremena turnira u Belgiji, kad je Mijailović na sastanku u svlačionici stao na stranu Nenada Milijaša i odgovorio tadašnjem generalnom sekretaru.Gazda neće titulu- Još letos je gazda pred svima izjavio da onaj kome se ne sviđa može da napusti klub, kao i da će on odlučiti da li je cilj titula ili podmlađivanje, tačnije prvo ili drugo mesto na tabeli. Kapiten Milijaš je reagovao, a potom i ja, stao sam na stranu saigrača. Odgovorio sam da Zvezda nikad da može da ide na drugo mesto. Rekao mi je da napustim sastanak. Četiri puta mi je to ponovio. Bila mu je tada polomljena jedna ruka, a onom zdravom mi je pokazao put vrata. 

Lepo ga savetovao... Zvezdan Terzić
Lepo ga savetovao... Zvezdan Terzić

Zasmetala mu je ideja da Zvezdin cilj ne mora da bude titula.- Ne volim alibi priče, takav sam. Zvezdu volim više od svega. Gazda je ostavio sebi dve opcije, pa bio prvi ili drugi, on je ispunio najavljeno. Mada, vidim da u ovom prelaznom roku dobro ide podmlađivanje ekipe.Anonimna pismaOtvoreno je Mijailović rekao što zbog čega je došao u sukob s Bosančićem.- Poštujem ugovor i akte kluba. Na ovaj način ne želim da dajem negativne izjave, već samo da kažem istinu. Posebno napominjem, nije bilo nikakvog sukoba, sve se svelo na prepirku koja se svuda dešava. Nisam mogao da prihvatim da neko Zvezdinim dresom i grbom briše kopačke. Taj dres je svetinja! Uostalom, četvorica saigrača su svedočila pismeno i to potvrdila, a mogu i svi ostali momci. Nemam nikakav problem s Bosančićem, nemam problem ni s gazdom. Ako je to razlog za raskid ugovora, svaki komentar je suvišan. Sve se to dešava mesec dana po završetku jesenje sezona. Pa ako je to tačno, zašto postupak nije pokrenut odmah?! Drugo o čemu je klub zahtevao da se izjasnim su anonimna pisma. Tu je konstatovano da me oslobađaju svake odgovornosti i da nemam veze s tim. Šta god da odluči klub, to mora da verifikuje FSS. Jer je u svemu nezakonit jednostrani raskid ugovora na moju štetu - zaključio je Nikola Mijailović.

Ostaje u ZvezdiAKO ME PUSTE, GLEDAĆU UTAKMICEUpitali smo Mijalovića da li će gledati utakmice crveno-belih u drugom delu sezone.- Hoću, naravno. Ako me puste na stadion. Nadam se, i voleo bih, da uzmemo titulu.A odlazak? Imali ste ponude, zvao vas je Stojanović u Lirs...- Ma, neću nigde da idem. Ostajem u Zvezdi, hoću ovde da igram.

Gde su legende na stadionuZAŠTO DEJO NIJE ZVEZDINA ZVEZDA?Bivši kapiten upitao se što na Marakanu više ne dolaze legende kluba, istakavši pre svih crnogorskog fudbalera.- Dejan Savićević je najbolji fudbaler Crvene zvezde u istoriji. Majstor fudbala. Osvojio je sve što se može osvojiti. Da li neko može da mi kaže zašto on nije Zvezdina zvezda?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...