DIREKTORI VEČITIH: Kod nas nema pacova jer nemaju šta da jedu!
Foto: Marina Lopicic

Nismo ko Englezi

DIREKTORI VEČITIH: Kod nas nema pacova jer nemaju šta da jedu!

Fudbal -
Realnije je da stadioni JNA i Marakana budu zatvoreni zbog dugova za struju i grejanje nego zbog najezde glodara

Srpski stadioni nisu u opasnosti da dožive najezdu glodara kao što je to sanitarna inspekcija utvrdila na stadionu Mančester junajteda Old Trafordu, a razlog je jednostavan - na fudbalskim objektima u našoj zemlji ne bi imali šta da jedu.

Ćorović: Imali smo problema s Golubovima
Ćorović: Imali smo problema s Golubovima

Dva najveća srpska kluba Partizan i Crvena zvezda nalaze se u ozbiljnim finansijskim problemima, pa se u magacinima restorana na njihovim stadionima ne mogu pronaći namirnice koje bi ih privukle. Mada, direktor objekta u Humskoj Aleksandar Stepanović i njegov kolega s Marakane Miodrag Ćorović tvrde da se redovno vrši deratizacija i dezinsekcija.- Više od 15 godina imamo potpisan ugovor sa Zavodom za deratizaciju i oni tretiraju sve kritične tačke na stadionu, a to je mahom oko restorana. U Srbiji tokom utakmica ima malo navijača, keteringa gotovo da nema, tako da ni pacovi nemaju zbog čega da dolaze. Naši stadioni su od betona, a ako se on još ne greje, onda oni nemaju šta tu da rade. Mi smo konačno dobili grejanje, ali se ne plašimo najezde - kaže kroz smeh Stepanović.

Stepanović: Idu na toplo, a mi smo tek dobili grejanje
Stepanović: Idu na toplo, a mi smo tek dobili grejanje

I njegov kolega sa stadiona Crvene zvezde objašnjava da glodari uglavnom idu na mesta gde ima hrane i tvrdi da na Marakani nikad nije bilo sličnih problema.- Redovno se vrši deratizacija i dezinsekcija objekta i nikada do sada nismo imali problema s miševima. Da se razumemo, svuda gde ima hrane, mora da se pojavi barem neki mišić, ali redovno čišćenje je ključ iskorenjivanja. Događalo se ranije da imamo problema s golubovima, a to smo rešili takošto smo seme za travu obojili u zeleno, pa oni i ne uoče potencijalnu hranu - otkriva Ćorović.

RealnostPRLJAVŠTINA VEĆ PROBLEMSanitarna inspekcija u engleskoj Premijer ligi, pored pojave glodara na Old Trafordu, uvidela je da na mnogim drugim stadionima postoji problem s čistoćom. E tu već Srbija može da im parira. Paučina i prljavština vidljivi su na gotovo svim stadiona Jelen Superlige, čak i u onim sektorima predviđenim za novinare, a neretko i za VIP zvanice.

Problemi u Engleskoj- najezda glodara- meso kojem je istekao rok trajanja- paučina na stadionuProblemi u Srbiji- prljavi toaleti- nedostatak hrane i pića na tribinama- stadioni nemaju internet- prašnjave stolice, čak i u VIP loži- paučina svuda po stadionu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track