Velibor Džarovski za Kurir: Naši klubovi već dugo nameštaju mečeve u Turskoj
Foto: Fobnet

Fudbalski menadžer potvrdio pisanje našeg lista

Velibor Džarovski za Kurir: Naši klubovi već dugo nameštaju mečeve u Turskoj

Fudbal -
Samo naivan čovek može da pomisli da je sve čisto na pripremama. Pa kako bi klubovi koji nemaju pare ni za plate finansirali luksuzne hotele

Velibor Džarovski u razgovoru za Kurir potvrđuje da klubovi s Balkana plaćaju pripreme u Antaliji kroz nameštanje utakmica, o čemu je naš list juče pisao. Čuveni kralj nameštaljki iznosi konkretna imena ekipa koje učestvuju u mutnim radnjama i otvoreno priča o lancu kladioničarske mafije.Skoro pola srpske lige i još mnogo klubova iz regiona otišlo je u Antaliju iako im igrači maltene gladuju.Primer iz Makedonije- Naravno da nameštaju utakmice! Ne mislite valjda da je tu sve čisto, a nisu ni klubovi s naših prostora izuzetak. Molim vas, nemojte da budete naivni. Kako bi onda platili taj lukzus koji imaju na pripremama? Odakle? Ovako lepo nameste meč na igru „pet ili šest plus u golovima“ i posao je završen na idealan način. Od makedonskih klubova u Antaliji je Vardar, ali oni imaju prebogatog gazdu i ne bave se štelovanjem - otvoreno zbori Džarovski.

Velibor Džarovski,
Velibor Džarovski,

Poznati Makedonac izneo je i konkretno ime kluba i osobe koja je nameštala utakmice i tako otplaćivala pripreme.- Evo vam primer - Kristijan Ilijevski, nekadašnji gazda Pelistera. Sad ga juri Interpol. Svi makedonski klubovi na pripreme su išli na Ohrid, Dorjan, a on je vodio Pelister u Španiju. Možeš misliti. Tamo su im utakmice „ulazile“ u sedam plus. Cvetao je klub u tom periodu.Nameće se pitanje zašto veliki klubovi poput Štutgarta pristaju da igraju s Lačijem iz Albanije. I onda se posle čude kad saznaju da je albanska mafija namestila utakmicu.- Samo zbog para. Imaju i oni interes, nisi nevinašca.Česi i Slovaci gori od nasNa kraju razgovora dobili smo „kartu“ nameštanja u evropskim ligama.Najprljaviji klub u Evropi je zagrebački Dinamo. Nigde na svetu nema da jedna ekipa igra sa dve ekipe u ligi. Mislim na njih i Lokomotivu. Oni nemaju meru kad nameštaju, ako treba da bude 5:0, namestiće da bude toliko. Posle njih slede Česi i Slovaci, onda na red dolazimo mi Balkanci - otvoreno priča Velibor Džarovski.

Raj za fudbalsku sirotinju... Antalija
Raj za fudbalsku sirotinju... Antalija

Regionalna liga u košarciSUMNJIV „IKS“ NA SOLNOK - CIBONAPored fudbala, Džarovski kaže da se uveliko namešta i u košarci. Kao primer ističe regionalnu ligu, u kojoj, kako tvrdi, ima mnogo mutnih radnji.- Liga iz koje pojedine ekipe ne mogu da ispadnu služi za nameštanje. To je upravo ovo regionalno takmičenje u košarci. Uzmite samo ovo od nedelje i ispitajte da li je slučajno bilo nerešeno na utakmici Solnok - Cibona - sumnjičav je Makedonac.Meč u Mađarskoj dobio je domaći tim posle produžetka, posle 40 minuta rezultat je bio nerešen - 72:72.

Strogo pov.Tajne iz Antalije- Igrači jednog crnogorskog kluba posle nameštene utakmice dobili su zaostala primanja i pokupovali su pola tržnog centra u Antaliji.- Veliki broj kladionica u Bosni i Hercegovini prestao je da radi 2012. godine, kad su u ponudu stavili prijateljske mečeve koje su klubovi iz regiona igrali u Antaliji. Gubici bukmejkerskih kuća merili su se stotinama hiljada maraka.- Jedan srpski superligaš posredstvom turskog biznismena pre dve godine imao je besplatne pripreme u Antaliji. Nije poznato kako se odužio za to.- Igrači srpskih klubova klade sa na sopstvene mečeve putem internet kladionice, a nalozi koje imaju otvoreni su na ime njihove devojke ili prijatelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track