NEMOĆNI RENDŽERI: Beograd slavio Seltikov trijumf u „old firmu“!
Foto: Nemanja Pančić

Prvi škotski derbi posle 33 meseca

NEMOĆNI RENDŽERI: Beograd slavio Seltikov trijumf u „old firmu“!

Fudbal -
„Kelti“ trijumfovali nad gradskim rivalom u 400. meču dva najbolja škotska kluba (2:0) i plasirali se u finale Liga kupa
1 / 2 Foto: Profimedia

Fudbaleri Seltika savladali su velikog rivala Glazgov rendžers u prvom meču dva najveća škotska kluba odigranom u poslednje tri godine i tako se plasirali u finale Liga kupa, a taj trijumf proslavljen je i u Beogradu - 2:0 (2:0).

Plavci bez šansi... Oba gola postignuta u prvom poluvremenu
Plavci bez šansi... Oba gola postignuta u prvom poluvremenu

Susret klubova iz Glazgova jedna je od najvećih fudbalskih svetkovina u Evropi, koja je svoju tradiciju prekinula pre tri godine, kad su „policajci“ iz finansijskih razloga premešteni u najniži rang takmičenja. Od tada su prošla puna 33 meseca, a „old firm“ je ovoga puta odigran u sklopu polufinala Liga kupa, a „Kelti“ su slavili golovima Leja Grifitsa u 10. i Krisa Kamonsa u 31. minutu.

Strelac u 10. minutu... Lej Grifits sa saigračem
Strelac u 10. minutu... Lej Grifits sa saigračem

Susret protiv najvećeg rivala navijači Seltika iz Beograda ispratili su u jednom prestoničkom pabu, gde su se trudili da na svoj način pruže podršku voljenom timu. Zidovi su bili ukrašeni škotskim zastavama, a zeleno-beli šalovi i dresovi su se podrazumevali, kao i velike količine piva.

Stefan Šćepović
Stefan Šćepović

Iako meč na Seltik parku nije bio preterano kvalitetan, a još manje neizvestan jer je domaći tim trenutno za klasu bolji rival od Rendžersa, koji se takmiči u drugoj ligi, svaka pobeda u „old firmu“ ima posebnu težinu. Tako je bilo 28. maja 1888. godine, kad je odigran prvi duel ove dve ekipe, a Seltik je slavio rezultatom 5:2, tako je bilo i juče, tako će biti i svaki sledeći put, možda već od sledeće sezone ukoliko „policajci“ uspeju da se vrate u elitu.

Samo posmatračSTEFAN ŠĆEPOVIĆ NA KLUPIImala je Srbija posle mnogo vremena svog predstavnika na najvećoj smotri škotskog fudbala, ali, nažalost, Stefan Šćepović nije dobio priliku da direktno na terenu učestvuje u 400. okršaju dva velika rivala. Napadač Seltika je svih 90 minuta proveo na klupi za rezerve, ali je na kraju ipak slavio veliki uspeh svojih saigrača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track