BLOG UŽIVO: Biševac završio sezonu
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Biševac završio sezonu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:35 - Žalgiris pobedom na ZvezduKošarkaši Žalgirisa savladali su Džukiju rezultatom 83:73 pred gostovanje Crvenoj zvezdi u duelu 6. kola TOP 16 faze Evrolige. 20:02 - Soro ponovo u Partizanu

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Slobodan Soro postao je novi-stari član Partizana. Iskusni golman se dogovorio sa čelnicima crno-belih i već je počeo da trenira sa ekipom.

19:25 - Zaha potpisao ugovor sa Kristal Palasom na pet i po godinaDosadašnji fudbaler Mančester junajteda Vilfred Zaha potpisao je danas ugovor sa Kristal Palasom na pet i po godina, preneli su britanski mediji. Zaha je počeo karijeru u Kristal Palasu 2010. godine, odakle je tri godine kasnije prešao u Mančester junajted. On nije uspeo da se izbori za mesto u timu, pa ga je Junajted poslao na pozajmicu u Kardif u januaru prošle godine. On je prošlog avgusta prešao na pozajmicu u Kristal Palas, ali je danas, poslednjeg dana prelaznog roka, potpisao višegodišnji ugovor sa tim londonskim klubom. List Gardijan preneo je da će Kristal Palas platiti Junajtedu tri miliona funti za 22-godišnjeg Zahu.

19:05 - Anderson odradio prvi treningVezista Mančester Junajteda Anderson korak je bliži napuštanju Đavola, pošto je prošao medicinske preglede u Internasionalu i odradio prvi trening sa novim saigračima...18:55 - Huntelar dobio šest mečeva suspenzijeNemački fudbalski savez (DFB) kaznio je napadača Šalkea Klasa-Jana Huntelara sa čak šest utakmica neigranja zbog isključenja na prvenstvenoj utakmici Bundes lige protiv Hanovera u subotu.Holandski reprezentativac zaradio je direktan crveni karton posle brutalnog starta nad protivničkim igračem Manuelom Šmidebahom u završnici susreta, kojeg je Šalke dobio sa 1:0.

18:30 - Biševac završio sezonuFudbaler Olimpika iz Liona, srpski reprezentativac Milan Biševac, teže je povređen i za njega je ova sezona završena. Biševac je povredio desno koleno na jučerašnjoj prvenstvenoj utakmici u Monaku (0:0), a skenerom je utvrđeno da je pokidao prednje ukrštene ligamente, saopštio je vodeći klub prvenstva Francuske.Čigrinski napustio ŠahtjorDugogodišnji defanzivac Šahtjora i ukrajinski reprezentativac Dmitri Čigrinski sporazumno je raskinuo ugovor, saopšteno je na sajtu ukrajinskog kluba.17:45 - Bugera napustio AlžirKapiten alžirske fudbalske reprezentacije Maddjid Bugera (39) oprostio se od dresa nacinalnog tima posle eiminacije u Kupu afričkih nacija. Alžir je u četvrtfinalu Kupa Afrike izgubio od Obale Slonovače sa 3:1.17:30 - Karte za susret Zvezde i Žalgirisa od utorka u prodajiUlaznice za meč Crvena zvezda - Žalgiris, u okviru šestog kola TOP 16 faze Evrolige, biće u prodaji od utorka 3. februara na poslovnicama Eventima (Kombank arena, TC Ušće, Dom omladine, Bilet centar i na još stotinak prodajnih mesta širom Srbije) od 10 časova i to po nepromenjenim cenama, a svaka osoba će moći da kupi najviše četiri ulaznice.Karte za nivo 400 koštaju 600 dinara. Za mesta u parteru B (istok) i parteru 4 (zapad) na nivou 200 iza koševa (sektori 208, 209, 210, 221, 222 i 223) potrebno je izdvojiti 900 dinara.Cena karata za plavu ložu (sever) i belu ložu (jug) na nivou 200 (sektori 201, 202, 203, 204, 205, 213, 214, 217, 218 i 226) iznosi 1200 dinara, dok karte za mesta u loži na severnoj strani dvorane na nivou 200 koštaju 1500 dinara (sektori 215 i 216).Cene pojedinačnih karata u luksuzno opremljenim SKY BOX-ovima koji se nalaze na nivou 300 koštaju 5.000 dinara, a Sky box-ovi u Kombank areni broje 10 ili 15 mesta. Ulaznice za počasna mesta tik uz teren (court seat) koštaju 10.000 dinara.16:50 - Krkić van terena tri mesecaIako prvobitne najave nisu bile preterano optimistične, sa Ostrva je stigla informacija da će Bojan Krkić van terena provesti tri meseca, a ne šest. Podsetimo, Krkić je doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata na utakmici FA kupa protiv Ročdejla.

16:30 - Matri se vratio u JuventusFudbaler Milana Alesandro Matri odlučio je da se vrati u Juventus i ostatak sezone provede na pozajmici u Torinu, potvrdio je šampion Italije. Matri je prvi deo sezone nastupao za Đenovu, gde je na 16 utakmica postigao sedam golova. On je igrao za Juventus od 2011. do 2013. godine i osvojio dve titule u Seriji A. Ovaj 30-godišnji napadač ponikao je u omladinskoj školi Milana, a tokom karijere igrao je za Prato, Lumencano, Rimini, Kaljari i Fiorentinu, dok je za Azure odigrao šest utakmica i dao jedan gol.

16:10 - Hut na pozajmici u LesteruFudbaler Stouka Robert Hut otišao je na pozajmicu u Lester do kraja sezone, objavio je tim Premijer lige. Ovaj 30-godišnji defanzivac došao je u Stouk 2009. iz Midlsbroa, a sada bi trebalo da pojača odbranu "lisica", koje su ubedljivo poslednje na tabeli. "Ne mislim da ću tek tako dobiti mesto u timu. Moraću da se dokazujem i nadam se da ću uspeti", rekao je Hut. Nemački internacionalac trenutno služi suspenziju od dva meča zbog komentara koje je ostavio na društvenim mrežama. Hut će zbog toga propustiti Lesterovu utakmicu protiv Kristal palasa kod kuće, ali će moći da igra u gostima protiv Arsenala nakon toga.15:58 - Mavrijas se vratio u PanatinaikosFudbaler Sanderlenda Haris Mavrijas otišao je na pozajmicu do kraja sezone u svoj bivši klub Panatinaikos, saopštio je engleski prvoligaš. Ovaj 20-godišnji krilni igrač došao je u Sanderlend 2013. godine, ali nije uspeo da se nametne u prvom timu. Panatinaikos je trenutno treći na tabeli, sa osam bodova zaostatka za Olimpijakosom.15:48 - Die i Dias u BundesligiDosadašnji fudbaleri švajcarskog Bazela Sere Die i Marselo Dias karijere će nastaviti u Bundesligi, saopštio je švajcarski klub. Die, koji se trenutno sa reprezentacijom Obale Slonovače priprema za polufinale Kupa afričkih nacija, potpisao je ugovor sa Štutgartom do juna 2017. godine. Čileanac Marselo Dias će od sada igrati za Hamburg za koji je potpisao ugovor do juna 2016. godine. Šampion Švajcarske nije naveo finansijske detalje tih ugovora.

15:40 - Antoneli pojačao MilanItalijanski reprezentativac Luka Antoneli postao je novi igrač Milana, sa kojim je potpisao ugovor na tri i po godine, saopštio je ovaj fudbalski klub. Ovaj 27-godišnji levi bek dolazi iz Đenove, ali je ponikao u Milanu, gde je prošao omladinsku školu, ali nije uspeo da se izbori za prvi tim tokom svog prvog mandata da sa "rosonerima". Sezonu 2007/08. je proveo na pozajmici u Bariju, a onda ga je Parma otkupila 2008. U Đenovu je došao 2011. i razvio se u jednog od ključnih igrača tog tima, da bi se sada vratio u klub u kome je ponikao. Antoneli je peto pojačanje Milana u januarskom prelaznom roku.15:32 - Hamilton uskoro dobija novi ugovorDirektor Mercedesa Toto Volf rekao je da je uveren da će šampion F1 Luis Hamilton uskoro potpisati novi ugovor sa tim timom. Hamiltonu, koji je prošle sezone u uzbuljivoj završnici šampionata osvojio titulu pobedivši klupskog kolegu Nika Rozberga, ugovor s Mercedesom ističe na kraju ove godine. Iako su razgovori o novom ugovoru tek počeli, Volf je uveren da će se brzo i završiti. "Očekujem pozitivan ishod uskoro. Ne sumnjam u to. Nema žurbe, tek je januar", kazao je Volf.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

15:05 - Dijaz prešao u HamburgFudbalski reprezentativac Čilea Marselo Dijaz karijeru će nastaviti u Hamburgu, saopštio je nemački bundesligaš. Dijaz je potpisao ugovor do 2017. godine, a u Hamburg je došao iz švajcarskog Bazela. On je drugo pojačanje kluba u finišu prelaznog roka nakon što se iz Volfsburga vratio Ivica Olić. Hamburg se nalazi na 16. mestu na tabeli sa 17 osvojenih bodova i predstoji mu borba za opstanak u eliti. Dijaz je za reprezentaciju Čilea odigrao 31 utakmicu i postigao jedan gol.

14:40 - Tadić razočaran posle poraza od SvonsijaFudbaler Sautemptona Dušan Tadić rekao je da je bio ubeđen da će njegova ekipa osvojiti sva tri boda u meču protiv Svonsija i da je razočaran zbog tog poraza. "Bilo je zaista čudno, jer je to bila jedna od naših najboljih utakmica. Dominirali smo, bio sam siguran da ćemo uzeti sva tri boda. Mislim da smo, na kraju, zaslužili više. Imali smo šanse, trebalo je još da u prvom poluvremenu damo gol", rekao je Tadić. Sautempton je juče izgubio od Svonsija sa 1:0 u 23. kolu Premijer lige. Sautemptonu je to bio prvi poraz posle šest utakmica.

14:20 - Krojf podržao Van PragaHolandska fudbalska legenda Johan Krojf podržao je kandidaturu svog dugogodišnjeg prijatelja, predsednika nacionalne federacije Mihaela Van Praga za prvog čoveka Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Krojf je rekao da je Van Prag "čovek na koga se može računati". "Pratim sa strane izbore za predsednika FIFA. Ukoliko Van Prag bude tražio moju podršku - imaće je", rekao je Krojf. Van Prag je nekadašnji predsednik Ajaksa, kluba u kojem je Krojf sedamdesetih godina "uzleteo" na međunarodnu scenu kao izvanredni talenat.

13:58 - Krstičić na pozajmici u BolonjiPovremeni fudbalski reprezentativac Srbije Nenad Krstičić napustio je Sampdoriju i narednih šest meseci provešće na pozajmici u Bolonji, saopšteno je na sajtu italijanskog drugoligaša. Bolonja, koja se bori za povretak u elitno društvo i trenutno se nalazi na drugoj poziciji u Seriji B na kraju sezone imaće pravo prvenstva otkupa ugovora. Trener Sampdorije Siniša Mihajlović ove sezone nije davao previše šansi zemljaku Krstičiću, koji je odigrao 12 utakmica u Seriji A, ali je uglavnom ulazio sa klupe. Krstičić je za reprezentaciju Srbije nastupio tri puta, a redovno je bio na spisku dok je selektor bio Mihajlović.

13:44 - Đovinko napustio JuventusItalijanski fudbaler Sebasijan Đovinko raskinuo je ugovor sa Juventusom i karijeru će nastaviti u Torontu, ekipi koja se takmiči u MLS ligi. Đovinko se već ranije dogovorio sa Torontom i trebalo je da pređe u taj klub na leto, ali je odlučio da ranije napusti Juventus. "Svi u Juventusu želimo da se zahvalimo Đovinku na svemu što je učinio i želimo mu mnogo uspeha u novoj avanturi u Kanadi", navodi se u sasopštenju šampiona Italije. Đovinko (28) je karijeru počeo u Juventusu, a igrao je i na pozajmicu za Parmu i Empoli.

13:26 - Vela pauzira šest nedeljaNapadač Sosijedada Karlos Vela moraće na operaciju meniskusa zbog čega će pauzirati najmanje šest nedelja, saopštio je danas španski klub. Meksički fudbaler je bio rano zamenjen u porazu protiv Reala u subotu od 4:1 i očekuje se da će odsustvovati najmanje mesec i po dana. "Vela je na utakmici u Madridu iskrenuo koleno", saopštio je Sosijedad. Kako je navedeno, skenerom je utvrđeno da je došlo do oštećenja meniskusa. "Posle konsultacija sa specijalistima, odlučili smo da će operacija biti najbolje rešenje", saopštio je Sosijedad.

13:11 - Trifunović napustio klupu AstaneNekadašnji košarkaš i trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović napustio je klupu Astane, saopšteno je na sajtu kazahstanskog kluba. Trifunović je sporazumno raskinuo saradnju sa Astanom nakon serije od četiri poraza u VTB ligi. On je nešto više od godinu dana vodio Astanu, a tokom karijere bio je u Lijetuvos Ritasu, Panioniosu, Žalgirisu i Spartaku iz Sankt Peterburga. Astana se trenutno nalazi na 10. mestu na tabeli VTB lige sa šest pobeda i 10 poraza.

12:50 - FIFA pokrenula istragu protiv SakoaDisciplniska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) pokrenula je postupak protiv napadača Vest Hema Dijafre Sakoa zbog kršenja pravila i igranja za klub tokom Afričkog kupa nacija. Sako je 25. januara postigao jedini gol na meču četvrtog kola FA kupa protiv Bristol Sitija, uprkos povredi leđa zbog koje je otkazao učešće u reprezentaciji Senegala. Vest Hem je nakon toga odlučio da 25-godišnji fudbaler ovog vikenda ne bude u konkurenciji za utakmicu protiv Liverpula, koju su "čekićari" izgubili na Enfildu sa 2:0. "Disciplinski postupak je pokrenut protiv Sakoa i Vest Hema zbog potencijalnog kršenja pravila o statusu i transferu igrača. Trenutno ne možemo da dajemo više komentara", navodi se u saopštenju FIFA.

12:32 - Balahničev podnosi ostavkuPredsednik Ruske atletske federacije Valentin Balahničev potvrdio je da će kasnije ovog meseca podneti ostavku posle serije doping skandala. "Sve će biti urađeno u skladu sa pravilima. Zvanično ću podneti ostavku na sastanku Izvršnog odbora 17. februara", rekao je Balahničev. On je dodao da će najverovatnije novi selektor atletske reprezentacije Rusije biti olimpijski šampion na 800 metara iz Atine 2004. Jurij Borzakovski, koji je nedavno završio karijeru.

12:11 - Ivanović: Ima još mnogo utakmica do tituleFudbaler Čelsija Branislav Ivanović rekao je da je zadovoljan nerešenim rezultatom protiv Mančester Sitija (1:1), ali dodao nije titula šampiona Premijer lige nije rešena uprkos prednosti od pet bodova. "Odigrali smo još jedan naporan meč, osetio se umor posle duela protiv Liverpula u Liga kupu. Siti ima vrhunsku ekipu i možemo da budemo srećni sa bodom jer smo zadržali istu bodovnu razliku. Zaslužili smo remi, ali pred nama je još mnogo posla kako bismo osvojili titulu i moramo da budemo oprezni", rekao je Ivanovć. Ivanović je protiv "građana" odigrao 300. utakmicu za Čelsi i postao tek peti stranac u istoriji kluba koji je to učinio. "Jedini način da beležimo pobede i osvajamo trofeje je da svaki igrač da sve od sebe na terenu. Čak i saigrači na klupi trude se da pomažu timu podškom i svi smo kao jedan", naveo je kapiten reprezentacije Srbije. Čelsi se nalazi na prvom mestu na tabeli sa 53 boda, pet više od drugoplasiranog Mančester Sitija.

11:46 - Kejn produžio ugovor sa TotenhemomFudbaler Totenhema Hari Kejn produžio je ugovor za pet i po godina, tako da će jedan od najboljih engleskih napadača ostati u klubu iz Severnog Londona do 2020. godine. Kejn (21) koji je i počeo u Totenhemu, ove sezone postigao 20 golova u svim takmičenjima. Za mladu reprezentaciju Engleske postigao je osam golova na deset utakmica.

11:15 - Stanković nastavlja karijeru u Interu iz BakuaDoskorašnji fudbaler Partizana Vojislav Stanković rekao je da će karijeru nastaviti u Interu iz Bakuua. "Postojala je mogućnost da se vratim u Partizan, ali samo ukoliko ni klub, a ni ja ne pronađemo drugo rešenje do sredine tekuće sedmice. Ipak, tokom vikenda mi je stigao predlog, zatim "nacrt", pa i konkretna ponuda Intera iz Bakua, koju sam prihvatio. Već danas putujem za Tbilisi, kako bismo utanačili detalje", rekao je Stanković za Sport. On je naveo da mu je ponuđen dvogodišnji ugovor. "Danas putujem na lekarske preglede, dok je potpis, ukoliko sve prođe kako treba, a nadam se da hoće, zakazan za utorak", kazao je Stanković.

10:54 - WADA: Doping opasnost i po javno zdravljeProblem dopinga u svetu prevazišao je okvire sporta i neophodno ga je kriminalizovati, jer predstavlja opasnost po javno zdravlje, upozorio je predsednik Svetske antidoping agencije (WADA) Krejg Ridi."Ono što je očigledno je činjenica da doping ne deluje negativno samo na sport i sportiste, već loše utiče i na celo društvo", rekao je Ridi. On je naglasio da bi vlade svih zemalja morale da kriminalizuju doping, kao što je to učinjeno u Italiji, Španiji i Francuskoj. Ridi je precizirao da bi mnogo veći broj zemalja u svetu trebalo da donese zakone kojima bi se doping kriminalizovao, a takođe je nephodno da farmaceutske kompanije razmenjuju informacije sa antidoping agencijama "pošto problem dopinga više nije isključivo sportski", s obzirom da predstavlja opasnost po javno zdravlje.

10:30 - Četvorica kandidata za predsednika FIFAIzborna komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) saopštila je da će u trci za čelnika FIFA učestvovati četvorica kandidata. FIFA je primila kandidaturu aktuelnog predsednika te organizacije Sepa Blatera, jordanskog princa Ali Bin Al Huseina, bivšeg portugalskog fudbalera Luisa Figa i prvog čoveka Holandske fudbalske federacije Mihaela Van Parga. Francuz Žerom Šampanj ispao je iz trke, jer nije imao dovoljni broj od pet fudbalskih federacija koja bi podržale njegovu kandidaturu. Izbori za predsednika FIFA biće održani 29. maja u Cirihu.

10:02 - Pobede Majamija i NjujorkaZbog finala Superboula, koji je u SAD bio centralni sportski događaj protekle noći, u najjačoj košarkaškoj ligi sveta NBA, i to u ranim popodnevnim satima po lokalnom vremenu, odigrane su samo dve utakmice. Majami je na gostovanju iznenadio Boston i savladao ga sa 83:75, a Njujork je na domaćem terenu pobedio Lejkerse sa 92:80.09:34 - Navijači Flamenga napali uoči meča protivničkog golmanaNavijači brazilskog Flamenga upali su u svlačionicu protivničkog kluba Makae uoči meča šampionata Rio de Žaneira i povredili golmana. Uprkos tom incidentu, meč je odigran i završen je rezultatom 1:1. "Navijači su upali u svlačionicu i napali golmana Makae. Pri tome su i ukrali torbu sa opremom", rekao je direktor Fudbalske federacoje Rio de Žaneira Marselo Vijana. Vijana je dodao da je u tom incidentu povređen golman Rikardo Berna koji je zadobio posekotinu, uz konstataciju da je mogao da prođe mnogo gore. Berna je odigrao meč sa flasterom na bradi, a posle utakmice je izjavio da je brazilski fudbal sramotan.

09:05 - Čilić zbog povrede ne igra protiv Srbije?Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić mogao bi zbog povrede da propusti meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa protiv Srbije. On već sedam nedelja ima problem sa povredom desne nadlaktice, zbog čega je otkazao učešće na ATP turniru u Zagrebu, gde je trebalo da brani titulu. "Oporavak ide sporije od priželjkivanog, sada je to već sedam nedelja bez tenisa. Ja sam inače u aktivnom treningu, radim s nogama i sve ono što nije povezano s desnom rukom. Najnovija magnetna rezonanca pokazuje napredak, ali barem još dve nedelje neću moći normalno da treniram. Devet nedelja bez tenisa najduža je pauza u mojoj karijeri, a odmah nakon toga igrati mečeve na tri dobijena seta jako je teško. Nažalost, moj nastup u Dejvis kupu je pod znakom pitanja", rekao je Čilić

Foto: Reuters
Foto: Reuters

08:30 - Anri: Plakao sam kada sam napustio ArsenalFrancuski fudbaler Tijeri Anri priznao je da je plakao kada je napustio Arsenal 2007. godine. Anri, koji se povukao iz profesionalnog fudbala u decembru, predvodio je Arsenal do dve titule u Premijer ligi i tri trofeja u FA kupu, a najbolji je strelac kluba sa 228 golova. "Nikada nisam razmišljao o odlasku iz Arsenala. Ali, imao sam 29 godina, bio sam u formi, mislio sam da su svi otišli i nisam ni znao da li će Arsen Venger ostati. Nije bilo lako otići i plakao sam tada. Ne stidim se to da kažem. Takmičar sam i morao sam da odem", naglasio je Anri. Anri je tada prešao u Barselonu za 21,3 miliona evra, ali sada naglašava da je morao da se izbori za mesto u timu Pepa Gvardiola. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track