HAOS NA TRIBINAMA, HELIKOPTERI IZNAD STADIONA: Navijači prekinuli polufinale Kupa afričkih nacija
Foto: Printskrin

Umalo tragedija, Gana u finalu

HAOS NA TRIBINAMA, HELIKOPTERI IZNAD STADIONA: Navijači prekinuli polufinale Kupa afričkih nacija

Fudbal -
Policija je potom ispraznila tribinu sa navijačima Ekvatorijalne Gvineje, a utakmica je posle više od pola sata nastavljena

Fudbalska reprezentacija Gane plasirala se u finale Kupa afričkih nacija, pošto je u polufinalu pobedila domaćina turnira Ekvatorijalnu Gvineju 3:0.Ovaj meč su obeležili navijači Ekvatorijalne Gvineje, koji su bili prekinuli utakmicu na pola sata. Pristalice domaćeg tima bile su nezadovoljne rezultatom pošto je Gana povela 3:0. Oni su na 10 minuta pre kraja prvo pokušali da se sukobe s navijačima Gane, kojima ništa drugo nije preostalo nego da potraže zaštitu na terenu i tako prekinuli utakmicu.Incidenti su počeli već u prvom poluvremenu, pošto su domaći navijači ubacivali razne predmete na teren. Utakmica je bila na ivici regularnosti, a pravi haos je nastao u finišu kada su navijači domaćeg tima počeli da gađaju svim i svačim pristalice Gane.

http://www.youtube.com/watch?v=fAj4A2KDsD0
http://www.youtube.com/watch?v=MyVGKNJStXU
a policija je morala da štiti igrače i navijače Gane i suzavcem rastera pristalice domaćeg tima. Jedan domaći navijač je ušao na teren i pokušao da se sukobi sa linijskim sudijom, ali ga je obezbeđenje sprečilo i odvelo.

Gana će u finalu Kupa afričkih nacija igrati protiv Obale Slonovače, koja je pobedila DR Kongo 3:1.

http://www.youtube.com/watch?v=6J0ZophTjR8
http://www.youtube.com/watch?v=5d9W7iMEbFU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track