TERZIĆ: Salami je džabe dolazio
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

Prvi čovek Crvene zvezde nezadovoljan Nigerijcem

TERZIĆ: Salami je džabe dolazio

Fudbal -
Čelnici kluba su i ranije grešili u procenama, pa su tako Ernana Barkosa nazvali Varkosom, a Bruna Mezengu Bezvezengom

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nije oduševljen Nigerijcem Fuadom Salamijem. Prvi čovek crveno-belih bio je nekoliko proteklih dana sa ekipom na pripremama na Turskoj, a čini se da ga Nigerijac nije impresionirao zalaganjem na treninzima i učinkom na utakmicama.

Gbolahan Fuad Salami (23), koji je nekoliko utakmica odigrao za B tim reprezentacije Nigerije, došao je u Beograd sa evidentnim viškom kilograma. Posle greške klupske administracije nije otišao sa ekipom na prvi deo priprema u Sloveniju.

Terziću se ne sviđa Nigerijac

Zvezdan Terzić se posle prozivke 8. januara pohvalio da na Salamija klub nije potrošio ni dinara, odnosno, da će crveno-beli njegovom klubu Vari Vukovi tek na leto morati da plate 200.000 dolara, ukoliko odluče da ga otkupe.

"Salamija ne poznajem toliko, ali je ozbiljan igrač. Ne košta nas ništa, dolazi na pozajmicu i do 15. maja možemo da otkupimo njegov ugovor", rekao je Terzić pre mesec dana.

Nakon što je Salamija video na delu, Terzić je po povratku iz Turske rekao da se Nigerijac ne ističe kvalitetom koji bi trebalo da pokazuje kao stranac u odnosu na ostale fudbalere. Očigledno je procenio da će Salami prilično koštati crveno-bele s obzirom da će mu aktuelni prvak Srbije morati davati platu. Isto tako, u Crvenu zvezdu je pre nekoliko dana iz Zete iznenada stigao još jedan napadač Petar Orlandić.

"Nisam oduševljen Salamijem. Ne kažem da je loš, ali ako nije bolji od domaćih igrača ne vidim svrhu zašto je dolazio", izjavio je Terzić.

Salami nije briljirao u Turskoj

Ranije su u Crvenoj zvezdi za promašaje proglasili Argentinca Ernana Barkosa i Brazilca Bruna Mezengu. Oba fudbalera dobila su i nadimke Varkos i Bezvezenga. Kada su napustili Srbiju, Barkos je napravio veliku karijeru, čak je stigao i do reprezentacije Argentine, dok je Mezenga umeo da unovči produktivnost na terenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track