FA: Ivanović bez kazne za nesportsko ponašanje
Foto: Reuters

Bane nije napravio nikakav prekršaj

FA: Ivanović bez kazne za nesportsko ponašanje

Fudbal -
Grupa bivših sudija prostudirala je snimak incidenta i odlučila da prekršaj reprezentativca Srbije nije bio za crveni karton

LONDON - Fudbalski savez Engleske (FA) optužio je Čelsi i Everton da nisu kontrolisali svoje igrače, ali defanzivac "plavaca" Branislav Ivanović neće biti suočen sa kaznom zbog nesportskog ponašanja na jučerašnjoj utakmici dva kluba na Stamford Bridžu.

U završnici tog meča došlo je do incidenata, fudbaler Evertona Geret Beri zaradio je drugi žuti karton i morao je van terena, a Ivanović je uhvatio za potiljak Džejmsa Mekartija, međutim, nije bio ni opomenut.

Grupa bivših sudija prostudirala je snimak incidenta i odlučila da prekršaj reprezentativca Srbije nije bio za crveni karton.

Istraživajući tvrdnje pojedinih medija da je Ivanović navodno i ugrizao Mekartija, FA je pregledao sav snimljeni materijal sa utakmice i kontaktirao Everton, ali je definitivno utvrđeno da on to nije učinio.

Međutim, oba kluba suočena su sa disciplinskim postupkom zbog "neuspeha da obezbede sportsko ponašanje svojih igrača, odnosno uzdržavanje od provokacija", saopštio je FA.

Čelsi je pobedio Everton sa 1:0 golom Vilijana i ostao na čelu Premijer lige sa sedam bodova prednosti nad aktuelnim šampionom Mančester Sitijem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track