(VIDEO) RUNI JE KOMBO IGRAČ: Pogledajte na kojim bi sve pozicijama Van Gal umeo da ga koristi
Foto: AP

Ideje

(VIDEO) RUNI JE KOMBO IGRAČ: Pogledajte na kojim bi sve pozicijama Van Gal umeo da ga koristi

Fudbal -
Možda je Runi najbolji napadač Mančestera, ali moram da vodim računa o tome gde ko od igrača najviše doprinosi uspehu tima, kaže Holanđanin

Fudbaler Mančester Junajteda Vejn Runi nije napadač, pošto je tako odlučio trener Luj van Gal, tvrdeći da je u sadašnjoj postavci stvari kapiten korisniji za ekipu ako dejstvuje iza napadača obično Van Persija i Falkaoa. Ostao je Van Gal nepokolebljiv i posle nedavne izjave selektora Engleske Roja Hodžsona da će, uprkos izumu holandskog stručnjaka na Old Trafordu, nastaviti da gura Runija napred, jer - kako kaže - on je golgeter.

Foto: AP
Foto: AP

„Možda je Runi najbolji napadač Mančestera, ali moram da vodim računa o tome gde ko od igrača najviše doprinosi uspehu tima i da ih, shodno tome, uporedim sa drugima, koji su mi na raspolaganju. Postavka ekipe je daleko važnja od pojedinačnih karakteristika igrača. Žao mi je, ali tako je. Runi verovatno doprinosi više Hodžsonu kao napadač, verovatno bih ga i ja stavio u špic da sam selektor Engleske, jer Roj mora da uporedim Vejna sa ostalim igračima iz selekcije. Isto to moram da uradim u Mančesteru. Da biram između Falkaoa, Van Persija i ostalih napadača koji su mi na raspolaganju“, rekao je Van Gal.

Runi ove sezone ima učinak od osam premijerligaških golova ove sezone, dva manje od Robina van Persija, ali i tri više od Huana Mate ili duplo više od Radamela Falkaoa.

http://www.youtube.com/watch?v=4Vw8ofxilpM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track