JOŠ JEDAN ZVEZDAŠ U HRVATSKOJ: Vukobratović potpisao za Osijek
Foto: Www.nk-osijek.hr

Bivši fudbaler crveno-belih otišao u Slavoniju

JOŠ JEDAN ZVEZDAŠ U HRVATSKOJ: Vukobratović potpisao za Osijek

Fudbal -
Još jedan bivši igrač kluba iz Ljutice Bogdana Marko Mirić sa velikim uspehom igra u "lijepoj njihovoj"

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dragomir Vukobratović novi je fudbaler hrvatskog Osijeka.

Momak koji je među crveno-bele stigao u sezoni 2008/2009 kada je sportski direktor bio Goran Bunjevčević trebalo bi da bude veliko pojačanje za Slavonce.

"Moram priznati da nigde, a bio sam u dosta klubova, nisam primljen kao ovde. Lepo je videti ovako pozitivnu atmosferu, uprkos situaciji u kojoj se klub nalazi - rekao je Vukobratović na predstavljanju i ponovio da Osijek čeka grčevita borba za opstanak.

Dragomir Vukobratović biće treći srpski fudbaler u hrvatskoj ligi. Još jedan bivši član Crvene zvezde igra u Hrvatskoj, Marko Mirić s velikim uspehom nosi dres Slavena iz Koprivnice. Miloš Vidović je član Splita.

Marko Mirić brani boje Slavena iz Koprivnice, Foto: crvenazvezdafk.com
Marko Mirić brani boje Slavena iz Koprivnice, Foto: crvenazvezdafk.com

Vukobratović je rođen je pre 26 godina u Karlovcu, na Baniji i igra na poziciji zadnjeg veznog. Prošao je omladinsku školu Vojvodine, igrao za Voždovac iz kojeg je stigao u Crvenu zvezdu, gde nije potvrdio očekivanja direktora Bunjevčevića. Nakon što je odigrao samo dve utakmice za crveno-bele otišao je na pozajmicu u Inđiju. Posle toga karijeru je gradio u Borcu iz Banjaluke, ruskim drugoligašima Orenburgu i Metalurgu, kazahstanskom Sunkaru i estonskoj Levadiji. Osijek mu je deseti klub u karijeri.Debitovao je za Osijek prošlog vikenda u pobedi nad Splitom od 4:0.

Od srpskih fudbalera posle raspada SFRJ u Hrvatskoj nije igrao veliki broj igrača. Dragan Žilić branio je za Rijeku, Marjan Marković bio je član Istre, Neven Marković Zagreba, Srđan Pecelj, Uroš Đerić, Milan Rundić i Nikola Radojičić Intera iz Zaprešića, te Bojan Golubović Međimurja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track