VOŠA UZELA ZVEZDAŠA: Zukanović u Novom Sadu

Nije uspeo u Holandiji, pa se vratio u Srbiju

VOŠA UZELA ZVEZDAŠA: Zukanović u Novom Sadu

Fudbal -
Mladi napadač rođen u Splitu pripada generaciji Marka Grujića i Vukašina Jovanovića koji su u prvom timu crveno-belih

Bivši mladi fudbaler Crvene zvezde Miloš Zukanović (19) trenira sa igračima Vojvodine i uskoro bi mogao da potpiše ugovor sa Novosađanima.

Centarfor je raskinuo saradnju sa Crvenom zvezdom u oktobru prošle godine, jer je imao obećanje menadžera da će mu naći ozbiljan klub u inostranstvu. Miloš Zukanović je prethodnih meseci boravio u Holandiji.

Čak je odigrao i tri utakmice za NAC Bredu, ali zbog toga što nije mogao da dobije radnu dozvolu nije mogao da potpiše ugovor sa tim klubom. FS Holandije zbog toga pokrenuo istragu protiv Brede jer je Zukanović prekršio fudbalske propise i zakone te zemlje.

Naime, iako je imao hrvatski pasoš, pošto je rođen u Splitu, nije mogao da igra za Bredu bez radne dozvole, bez obzira što je Hrvatska član Evropske unije. Zato je rešio da se vrati u Srbiju, a Vojvodina mu je ponudila ugovor na tri godine.

Miloš Zukanović pripada generaciji 1996. Crvene zvezde iz koje su Marko Grujić i Vukašin Jovanović, prvotimci šampiona Srbije. Pošto nije uspeo da se izbori za ugovor sa matičnim klubom odlučio je da ode, čak se pominjalo i da je oprostio dug od 30.000 evra kako bi dobio čiste papire.

Za Vojvodinu je ove zime potpisao još jedan bivši Zvezdin klinac, Ivan Rogač, momak iz generacije 1992.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track