(VIDEO) STOP RASISTIMA: Čelsi zabranio trojici navijača ulazak na stadion
Foto: Printskrin Jutjub

Incident u Parizu

(VIDEO) STOP RASISTIMA: Čelsi zabranio trojici navijača ulazak na stadion

Fudbal -
Rasistički incident Čelsijevih navijača naišao je na brojne osude, a britanski premijer Dejvid Kameron u sredu je izjavio da je to "očigledno potencijalno krivično delo"

LONDON - Fudbalski klub Čelsi zabranio je trojici svojih navijača ulazak na stadion Stamford Bridž nakon istrage o rasističkom incidentu uoči utakmice Lige šampiona u utorak u Parizu protiv Pari Sen Žermena.

Londonski list Gardijan dobio je amaterski video snimak koji pokazuje grupu navijača Čelsija kako sprečavaju tamnoputog muškarca da uđe u prepun pariski metro, a zatim se čulo skandiranje "Mi smo rasisti, ovo je način da ga volite".

"Ukoliko se smatra da ima dovoljno dokaza o njihovom učešću u incidentu klub će im doživotno zabraniti ulazak na stadion", saopštio je Čelsi.

Rasistički incident Čelsijevih navijača naišao je na brojne osude, a britanski premijer Dejvid Kameron u sredu je izjavio da je to "očigledno potencijalno krivično delo" i da se radi o "veoma ozbiljnim stvarima", dodajući da će britanska policija pružiti "svaku moguću pomoć" kolegama iz Francuske prilikom istrage.

Prva utakmica osmine finala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Čelsija završena je na Parku prinčeva nerešeno 1:1.

http://www.youtube.com/watch?v=IzjCXE6Q8aY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track