Radnički pobedio posle 10. kola, Čukarički bliže vrhu

Superliga Srbije

Radnički pobedio posle 10. kola, Čukarički bliže vrhu

Fudbal -
Važan trijumf u borbi za opstanak ostvario je čačanski Borac, koji je slavio u gostima protiv Donjeg Srema minimalnim rezultatom

Fudbaleri Jagodine pobedili su u Lučanima domaću Mladost sa 3:2 (3:1) u startu prolećnog dela Superlige Srbije.Iako je Mladost povela sedmim golom Patrika Frajdeja u 12. minutu, gosti su već do kraja poluvremena preokrenuli rezultat preko Mileta Savkovića, Danijela Mihajlovića i Miloša Lepovića.Mladost je uspela da unese neizvesnost pogotkom Radomira Milosavljevića u 62. minutu, ali je posle toga golman "ćurana" Dejan Perić ostao nesavladan. Ekipa trenera Sime Krunića se sa nova tri boda ponovo priključila vrhu tabele i nastaviće borbu za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.Sa dobrim partijama iz jesenje sezone nastavio je Čukarički pošto je na Banovom Brdu savladao Napredak sa 1:0. Pobednika na Banovom Brdu odlučio je iskusni vezista Ivan Todorivić, na asistenciju Nikole Stojiljkovića.Vojvodina ponovo nije uspela da slavi na tradicionalno neugodnom gostovanju na Karaburmi protiv OFK Beograda - 0:0. Iako je utakmica završena bez golova viđeno je dosta šansi sa obe strane. Vojvodina je tokom većeg dela meča bila konkretnija, Ivanić i Luković nisu iskoristili odlične prilike, ali napadač "romantičara" Andrić je u finišu propustio da kazni promašaje.Poslednjeplasirani Radnički prekinuo je niz od 10. utakmica u Superligi bez pobede pošto je u Kragujevcu bio bolji od subotičkog Spartaka sa 1:0. Nikola Kovačević je u 55. minutu postigao gol odluke na očajnom terenu Čika Dača, koji je uoči meča bio posut peskom.Važan trijumf u borbi za opstanak ostvario je čačanski Borac, koji je slavio u gostima protiv Donjeg Srema minimalnim rezultatom.Istim rezultatom Rad je pobedio Novi Pazar golom Igora Đurića. Gostujući tim će žaliti za promašenim penalom Žarka Udovičića pet minuta pre kraja, kada je "panenkom" prebacio gol.Rezultati i strelci 16. kola Superlige:Čukarički - Napredak 1:0 (Todorović 36)Donji Srem - Borac 0:1 (Ožegović 15)Mladost - Jagodina 2:3 (Frajdej 12, Milosavljević 62. - Savković 24, Mihajlović 30, Lepović 40)OFK Beograd - Vojvodina 0:0Rad - Novi Pazar 1:0 (Đurić 76)Radnički Kragujevac - Spartak 1:0 (Kovačević 55)

Danas:Partizan - Voždovac (16 sati)

Ponedeljak:Radnički Niš - Crvena zvezda (16)

Tabela: Partizan 38 bodova, Crvena zvezda 32, Čukarički 31, Vojvodina 30, Jagodina 24, Novi Pazar i OFK Beograd po 23, Mladost Lučani i Rad po 19, Spartak 18, Napredak, Voždovac, Donji Srem i Borac po 16, Radnički Niš 12, Radnički Kragujevac 10.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track