KIKS ZVEZDINE LEGENDE: Robi poražen na debiju na klupi Azerbejdžana
Foto: Saša Pavlić

Izgubio od Šahtjora

KIKS ZVEZDINE LEGENDE: Robi poražen na debiju na klupi Azerbejdžana

Fudbal -
Video sam koliko mogu moji fudbaleri, bićemo spremni za kvalifikacije u martu, poručio Prosinečki

Bivši trener i legendarni fudbaler Crvene zvezde Robert Prosinečki (45) porazom je startovao kao selektor Azerbejdžana.

Azeri su u prijateljskoj utakmici protiv Šahtjora iz Donjecka poraženi s rezultatom 1:2. Šahtjor je u Antaliji u vođstvo doveo Brazilac Daglas Kosta u 37. minutu, Alesgerov je izjednačio rezultat u 43, da bi konačan rezultat postavio Ismaili u 67. minutu.

Posle utakmice Azerbejdžanci su bili zadovoljni predstavom svojih fudbalera i stilom igre koju je postavio Robert Prosinečki. Mediji iz Azerbejdžana pišu da se dolaskom Prosinečkog "završila sušna era Bertija Fogtsa".

"Šahtjor je jedna od najjačih ekipa Evrope. Igrali smo dobro prvo poluvreme, ali prijateljska utakmica je nešto drugo. Video sam šta mogu moji igrači. Zadovoljan sam igrom. Mislim da možemo biti još bolji", rekao je Prosinečki.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Bivši trener Crvene zvezde potpisao je ugovor sa FS Azerbejdžana do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Za tri godine trebalo bi da zaradi 3,6 miliona evra. Poseduje PRO Licencu Fudbalskog saveza Srbije gde je diplomirao.

Azerbejdžan se nalazi na poslednjem mestu svoje kvalifikacione grupe za EP bez ijednog boda. Poraženi su od Hrvatske (0:6), Bugarske (1:2), Italije (1:2) i Norveške (0:1). Prosinečki će u zvaničnoj utakmici debitovati na Malti (28. marta), potom će gostovati u Norveškoj (12. juna), a 3. septembra ugostiće Hrvatsku. U završne tri utakmice u grupi H Azerbejdžan će prvo igrati na Malti (6. septembra), potom biti domaćin Italiji (10. oktobra) i gostovati u Bugarskoj (13. oktobra).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track