Za napad na Udovičića kriv je i FK Novi Pazar

Privođenje komesar za bezbednost FSS traži kaznu

Za napad na Udovičića kriv je i FK Novi Pazar

Fudbal -
Milivoj Mirkov smatra da ljudi u klubu nisu smeli da dozvole da naoružani nasilnici uđu u svlačionicu fudbalera i prete mu

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milivoj Mirkov kaže da policija što pre treba da pred lice pravde izvede čoveka koji je uperio pištolj u fudbalera Novog Pazara Žarka Udovičića jer je promašio penal.Fudbalera je pre početka treninga prvo verbalno napala grupa navijača Novog Pazara, a onda je jedan od njih repetirao pištolj u pravcu Žarka Udovičića. Igrač je odmah napustio Novi Pazar i vratio se u rodno Užice. Udovičić želi raskid ugovora s klubom.- Sve ono što se desilo u Novom Pazaru je mimo sportske priredbe. Verujem da će policija što pre pronaći to lice, privesti ga i protiv njega podići krivičnu prijavu - rekao je za Kurir Milivoj Mirkov i dodao:- Što se tiče bezbednosti igrača na stadionu, to je pitanje za klub Novi Pazar. Logično se postavlja pitanje da li je taj nasilnik mogao da uđe u svlačionicu i kako je došao tamo. Klub to nije smeo da dozvoli. Sve što se desilo u Novom Pazaru je za osudu i zaslužuje veliku pažnju kako se tako nešto ne bi ponovilo.Milivoj Mirkov veruje da će država Srbija naći mehanizme da ovakve incidente spreči u budućnosti.- Neprimeren akt se desio u Novom Pazaru. Sada je apsurdno pričati, treba raditi. Državni organi, ali i svi klubovi u našoj zemlji trebalo bi da poboljšaju bezbednost na stadionima. Komesar za bezbednost svakog kluba i obezbeđenje treba da budu prisutni i kada su treninzi, a ne samo utakmice na programu - poručio je Mirkov.

Ivan ErgićNIKOG NIJE BRIGA ZA IGRAČEBivši fudbalski reprezentativac Ivan Ergić preko Fejsbuka je osudio pretnje smrću Žarku Udovičiću:- Jeste, igrači su krivi što ne mogu protiv kriminalaca u klubovima i van njih i što ih štite oni koji bi trebalo, od Saveza do institucija države. Ne čudi nekad što sami plaćaju kamatarski reket nekom krimosu (oni koji mogu da priušte) da ih štiti i da onda i oni mogu da se kurče, a do tad će biti pognute glave pred huliganima i mafijašima. U suštini, nikog nije briga za igrače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track