(VIDEO) SRBI IGRAJU I NA KRAJU SVETA: Bivši golman Zvezde brani na ostrvcetu u Pacifiku
Foto: Facebook

Milivojević avanturista

(VIDEO) SRBI IGRAJU I NA KRAJU SVETA: Bivši golman Zvezde brani na ostrvcetu u Pacifiku

Fudbal -
Beograđanin se preselio u Vanuatu gde brani gol jednog od najboljih klubova Okeanije.

Srpski golman Marko Milivojević nastavio je karijeru u maloj ostrvskoj državi Vanuatu, smeštenoj u Pacifiku u Okeaniji, nedaleko od Fidžija.

Dakle, rođeni Beograđanin igra takoreći na kraju sveta.

Kao logično nameće se pitanje kako srpski fudbaler uopšte ostvari kontakt sa klubom iz tako daleke zemlje.

"Bio je to neverovatan splet okolnosti. Dobio sam poziv od menadžera Lazara Mitića i odmah mi se dopala priča. Naravno, privukla me je egzotična destinacija", počeo je priču Marko Milivojević, pre polaska u Vanuatu.

Marko Milivojević Foto: Fejsbuk printskrin
Marko Milivojević Foto: Fejsbuk printskrin

On je pokušao da približi svoj novi klub.

"Klub se zove Amikale i višestruki je prvak Vanuatua. U poslednje četiri godine dva puta je igrao u finalu Lige šampiona Okeanije. Prošle godine nezasluženo je poražen u borbi za tofej od Ouklenda, prvaka Novog Zelanda. Ko se ne seća, taj klub je ove godine igrao na Svetskom klupskom prvenstvu", podsetio je Milivojević.

Milivojević je, između ostalog, nastupao za mlađe kategorije Crvene zvezde, kao i za prve timove Policajca, Posavca, Sopota i PKB-a. On je posle srpskoligaša iz Padinske Skele, 2012. godine otišao u Albaniju, gde je branio boje Skenderbega iz Korče, sa kojim je bio šampion.

"Moram da se pohvalim da sam za svoj tim branio protiv slavnog Šahtjora na pripremama u Austriji. Nisam mogao da zamislim da jedan klub može da igra tako apstraktan fudbal, bilo je kao na video igrici. Za ukrajinski tim nastupale su zvezde poput Vilijama, Fernandinja, Čigrinskog, Luisa Adriana", ponosno je istakao golman rođen 8. februara 1988.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zanimljivo je da u Vanuatu neće biti jedini Srbin.

"Amikale se za ovu sezonu pojačao Argentincem, Švajcarcem, trojicom Italijana, ali i trojicom Srba. Osim mene, tu će biti još Nemanja Đolović i Mladen Stanojević. Na ovaj način klub je najavio borbu za sva tri trofeja – Kup, prvenstvo i Ligu šampiona. Ekipu predvodi italijanski stručnja"k.

Priznaje da su svi u njegovoj okolini bili iznenađeni kada im je rekao gde će nastaviti karijeru.

"Devojka Vukica i roditelji bili su puni razumevanja. Ipak, nećemo dugo biti razdvojeni jer je ugovor potpisan na tri meseca i ističe po završetku Lige šampiona. Uslovi su odlični, smeštaj je u hotelu sa pet zvezdica, a naše je samo da igramo fudbal i donesemo klubu dugoočekivanu titulu prvaka Okeanije", završio je priču Marko Milivojević uoči polaska u avanturu na kraj sveta.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Naziv države Vanuatu potiče od reči „vanua" što znači zemlja ili dom, i reči „tu" – ostajati. Po uređenju je republika, a nezavisnost je stekla 30. jula 1980. godine. Naziv himne joj je simpatičan i neodoljivo podseća na umetničko ime ovdašnje estradne umetnice – „Jami, Jami, Jami".

Zauzima površinu nešto veću od 12 hiljada kvadratnih kilometara, a broj stanovnika prema podacima iz prošle godine iznosi 266.937.

http://www.youtube.com/watch?v=o3r3DbFUScs

(Dnevno.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track