TRENER RADA PRED PARTIZAN: Ključ je na sredini terena
Foto: Rad

Optimizam na Banjici

TRENER RADA PRED PARTIZAN: Ključ je na sredini terena

Fudbal -
Kod mene je euforija strogo zabranjena reč. Tek je početak prvenstva i tenzije bilo koje vrste nisu potrebne, kaže Milanović

Početak proleća na Banjici kao iz snova! Rad je, u tri teška meča, protiv fudbalera Novog Pazara 1:0, Borca iz Čačka 0:1 i Voždovca 2:0 ostvario stoprocenat učinak, i priključio se u gornji dom srpske Superlige. Posle pobedonosne serije , šef stručnog štaba Milan Milanović polako spušta loptu na zemlju, ne dozvoljava euforiju i u intervjuu za klupski sajt kaže da se za meč sa Partizanom priprema kao i za svaki drugi, a po njegovom mišljenju u Humskoj će slaviti ona ekipa koja bude bolje kontrolisala sredinu terena.

Da li ste očekivali stoprocentan učinak u prva tri kola prolećnog dela prvenstva?

- Očekivao sam dobru igru, a iz dobre igre proističe i dobar rezultat. Mada, nekad rezultat zavisi od raznih okolnosti. U jesenjem delu prvenstva igrali smo dobro, ali bodovno nismo adekavatno nagrađeni. Ovog puta dobru igru prati i rezultat. I srećan sam zbog toga. Zaista se ne sećam da li je Rad na početku dosadašnjih prvenstava u startu zabeležio tri uzastopne pobede.Zbog postignutog useha Rad je trenutno u epicentru srpske sportske javnosti. Tako u svakodnevnim razgovorima možemo čuti: „Rad gazi“, „Rad melje“, Rad je hit“ i slično. Koliko takve priče mogu uticati na igrače da podlegnu euforiji?- Dok sam ja u Radu, to se ne može desiti. To najbolje znaju momci koje treniram. Kod mene je euforija strogo zabranjena reč. Tek je početak prvenstva i tenzije bilo koje vrste nisu potrebne. Šta krasi ovu generaciju fudbalera?- Drugarstvo, pozitivna atmosfera i profesionalan odnos prema izvršenju obaveza.

Ovog vikenda očekuje vas gostovanje u Humskoj. Možemo li očekivati nastavak pobedonosne serije?

- Ulog od tri boda na ovom meču je isti kao u svim drugim mečevima, tako da nema potrebe za dodatnim opterećenjima. Za utakmicu sa Partizanom se pripremamo kao i za svaku drugu. Jedino što očekujem je da moji igrači odigraju u Humskoj kao što su to uradili na prethodna tri meča.

U utakmici u kojoj Partizan mora, a Rad može, da li smatrate da je ključno rasterećenje vašeg tima nepostojanje imperativa?- Ovo je prilika da sebi i drugima pokažemo koliko vredimo. Glavna želja je da pružimo dopadljivu igru, ako u tome uspemo, to će se odraziti i na rezulatat. Istina, nama je lakše. U tom meču nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Ključno je da rasterećeno uđemo u meč i da se lišeni straha od greške upustimo u otvoreno nadigravanje. Kod nas su stvari postavljene na svoje mesto, odnos igrača prema obavezama je profesionalan i u kontinuitetu pružaju odlične partije. Radi se o školovanim fudbalerima koji su prošli najbolje fudbalske škole.Statistika kaže: Rad je iz tri utakmice osvoji devet bodova i ostvario stoprocentan učinak, dok je Partizan iz tri meča osvojio pet bodova, ostvarivši učinak od 55 procenata. Ili ,Rad na tri utakmice nije primio nijedan pogodak, a postigao je četiri, dok je Partizan primio četiri, a postigao pet. Da li statistika može da posluži kao reper ko u Humkoj ima ulogu favorita? Statistka posle tri kola nije merodavna za procenu suparnika i ona ne može da bude reper za procenu konačnog ishoda ove utakmice, jer kako sam rekao krajnji rezultat zavisi od raznih okolnosti. Šta može da odluči pobednika u Humskoj?- Onaj ko bude bolje kontrolisao sredinu terena, brže se vraćao u odbranu i manje grešio u napadu ima velike izglede da trijumfuje - kaže Milanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track