(FOTO) SKANDAL NA GRBAVICI: Mladi fudbaleri Širokog Brijega pretučeni u Sarajevu

Trojica povređena

(FOTO) SKANDAL NA GRBAVICI: Mladi fudbaleri Širokog Brijega pretučeni u Sarajevu

Fudbal -
Huligani sa palicama ispred stadiona Željezničara tukli juniore Širokog Brijega

Trojica kadeta i juniora fudbalskog kluba Široki Brijeg napadnuti su danas ispred stadiona Željezničara u Sarajevu, u naselju Grbavica.

Napad se desio pre utakmice koju su večeras igrali juniori Željezničara i Širokog Brijega u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Huligani su ispred stadiona vređali mlade fudbalere, a onda su ih napali palicama. Ujedno su i kamenovali klupski autobus.

"Napalo nas je dvadesetak huligana bejzbol palicama i metalnim šipkama. Neviđena sramota, jer radi se o deci", rekao je medijima šef omladinske škole Širokog Brijega Toni Karačić.

Povređeni su odbili lekarsku pomoć. U policiji Kantona Sarajevo potvrdili su da se desio incident ali da još niko nije uhapšen i da se traga za počinicima napada na mlade fudbalere.

"Grupa naših igrača je stajala kod autobusa, a ostali su dolazili sa stadiona. Tada im je prišao jedan mladić, pljunuo ih i nazvao ustašama. Potom nam je prišlo još nekoliko mladića, a dvojica su imali palice u rukama. Kada su nas napali pokušali smo da pobegnemo u autobus, ali nismo uspeli, pa smo im se suprotstavili. Povređena su trojica mojih saigrača, jednom je povređena ruka, drugom prst, a trećem noga. Palice koje smo im oteli smo bacili, a nešto kasnije se pojavio jedan od mladića koji su nas napali i odneo ih", izjavio je jedan igrač Širokog Brijega za klix.ba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track