VLADICA POPOVIĆ PROSLAVIO 80. ROĐENDAN: Pogledajte šta je dobio na poklon
Foto: Crvenazvezdafk.com

Okupile se legende

VLADICA POPOVIĆ PROSLAVIO 80. ROĐENDAN: Pogledajte šta je dobio na poklon

Fudbal -
Popović je bio trener ekipe koja je u Tokiju 1991. godine ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba, kada je Zvezda postala prvak sveta, pobedivši u finalu čileanski Kolo-Kolo rezultatom 3:0

BEOGRAD - Legendarni fudbaler i trener Crvene zvezde Vladica Popović prosalvio je danas 80. rođendana na stadionu "Rajko Mitić".

Popović je bio trener ekipe koja je u Tokiju 1991. godine ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba, kada je Zvezda postala prvak sveta, pobedivši u finalu čileanski Kolo-Kolo rezultatom 3:0.

"Imao sam sreću da budem u Crvenoj zvezdi od 15. godine i upoznam veliki klub. Od prvog dana odlično sam primljen, Zvezda mi je dala sve, proveo sam mnogo godine ovde i ne bih mogao da budem u drugom klubu. Zvezda je moja porodica", rekao je Popović.

Kapiten Zvezde Predrag Rajković uručio je Popoviću uramljeni dres sa brojem 80.

"Od srca bih se zahvalio svima, mislim da ću još imati snage da budem u klubu i dam svoj doprinos", naveo je Popović, koji je član sekcije veterana.

Počasni predsednik crveno-belih Dragan Džajić rekao je da je Popović ličnost za primer.

"Vladica je bivši trener i igrač kluba, koji je bio prvak sveta, poznajem ga od 1962. godine i ne postoji reč kojom bih opisao njegov entuzijazam. Bio mi je kapiten i sa velikim zadovoljstvom mu čestitam 80. rođendan. Verujem da još puno može da doprinese klubu", rekao je Džajić.

Događaju na stadionu prisustvao je predsednik kluba Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvedan Terzić, nekadašnji generalni sekratar Dušan Maravić, predsednik košarkaškog kluba Nebojša Čović, nekadašnji fudbaler Vladimir Petrović Pižon i mnogi drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track