PORTUGALCI SA PET IZMENA: Kristijano Ronaldo napada Srbe
Foto: Reuters

Selektor Fernando Santoš saopštio spisak

PORTUGALCI SA PET IZMENA: Kristijano Ronaldo napada Srbe

Fudbal -
Portugalski selektor obelodanio na koga računa za kvalifikacioni duel sa Srbijom

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš saopštio je danas spisak igrača za utakmicu protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Portugal će dočekati Srbiju 29. marta od 20:45 po srednjeevropskom vremenu na stadionu Benfike u Lisabonu, u četvrtom kolu Grupe I kvalifikacija za kontinentalni šampionat u Francuskoj 2016. godine.

Santoš je u odnosu na novembarski spisak promenio petoricu igrača, a glavna uzdanica protiv Srbije biće zvanično najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo.

Fernando Santoš je prvi put na spisak uvrstio golmana Belenenseša Venturu, u tim je vratio Uga Almeidu iz Kubana, Antunješa iz Dinamo Kijeva i Eliseua iz Benfike, ali zato, u odnosu na prošlo okupljanje reprezentacije, sada nema Adrijena Silve, Rafaela Gereira, Tiiaga Gomeša, Beta i Heldera Poštigu.

Evo i Santošovog spiska...

GOLMANI: Antoni Lopez (Lion), Rui Patrisio (Sporting) i Ventura (Belenenseš).

ODBRAMBENI IGRAČI: Antunješ (Dinamo Kijev), Bosingva (Trabzonspor), Bruno Alveš (Fenerbahče), Sedrik (Sporting), Eliseu (Benfika), Žoze Fonte (Sautempton), Rikardo Karvaljo (Monako), Fabio Koentrao i Pepe (obojica Real Madrid).

VEZNI IGRAČI: Andre Gomeš (Valensija), Žoao Mutinjo (Monako), Tijago Mendeš (Atletiko Madrid), Žoao Mario i Vilijam Karvaljo (Sporting).

NAPADAČI: Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Dani (Zenit), Eder (Braga), Ugo Almeida (Kuban Krasnodar), Nani (Sporting), Rikardo Kvarežma (Porto) i Vieirinja (Volfsburg).

Porugalci su, posle senzacionalnog poraza od Albanije na domaćem terenu, pobedili Dansku u gostima i Jermeniju kod kuće. Sve tri njihova meča završena su istim rezultatom - 1:0.

Srbija je u Jermeniji osvojila samo bod (1:1), zatim je njen meč sa Albanijom u Beogradu prekinut, pa registrovan službenim rezultatom u korist "orlova", kojima su istovremeno oduzeta tri boda, a onda su u Humskoj doživeli debakl protiv Danaca (1:3).

Ronaldo i saigrači ne žele da dozvole da im se ponovo desi kiks na domaćem terenu, dok "orlovi", predvođeni novim selektorom Radovanom Ćurčićem, moraju da osvajaju bodove kako bi se vratili u igru za plasman na EURO 2016.

Ćurčić će svoj spisak saopštiti sutra.

TABELA Grupe I: 1. Danska 7 bodova (4 meča), 2. Portugal 6 bodova (3meča), 3. Albanije 4 boda (3 meča), 4. Srbija 1 bod (3 meča), 5. Jermenija 1 bod (3 meča).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track