Škuletić: Ostvario mi se san, odavno sam odlučio da igram za Srbiju, a ne za CG
Foto: Nebojša Mandić

Bivši napadač Partizana postao "orao"

Škuletić: Ostvario mi se san, odavno sam odlučio da igram za Srbiju, a ne za CG

Fudbal -
Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi povodom priprema za utakmicu s Portugalom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj

BEOGRAD - Fudbaler moskovske Lokomotive Petar Škuletić izjavio je da mu se dolaskom u reprezentaciju Srbije ostvaro san i da je spreman za utakmicu protiv Portugala, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. "Ovo je ostvarenje sna za mene. Sa nekim igračima sam igrao, neke površno poznajem i neće biti problema. Znam kakva je konkurencija u timu, ne razmišljam mnogo o tome. Daću svoj maksimum na treningu i utakmici, koliko budem potreban - tu sam", rekao je Škuletić novinarima u Staroj Pazovi. Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi povodom priprema za utakmicu s Portugalom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Selektor Radovan Ćurčić pozvao je u tim debitante Škuletića i Filipa Kostića. Škuletić je mogao da igra za reprezentaciju Crne Gore, ali je odlučio da igra za Srbiju. "Spreman sam da igram minut, pet ili 90, kako selektor odluči. Odavno sam odlučio da igram za Srbiju a ne za Crnu Goru, ne bih pričao o tome, škakljiva je tema. Konačno sam tu i ta priča je završena", rekao je bivši napadač Partizana. On je rekao da će Srbija u nedelju od 20.45 protiv Portugala u Lisabonu ići na pobedu. "Znam sve njihove igrače, to su svetski igrači. Čeka nas težak posao, ali idemo na pobedu, samo nam to igra i tako ćemo se ponašati. Ne bih se bunio da me "krene" u reprezentaciji kao što je počelo u Rusiji. Bilo bi odlično i za mene i za ekipu", rekao je Škuletić.

U kvalifikacionoj Grupi I Srbija je pretposlednja sa jednim bodom, a Portugal zauzima drugo mesto sa šest bodova. Debitant u reprezentaciji Filip Kostić rekao je da je spreman da se "suoči sa iskušenjima u A timu" i izrazio je nadu da će se Srbija kvalifikovati na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

"Mislim da sam sazreo kao igrač i da sam spreman da se suočim sa iskušenjima u A rerpezentaciji, iako znam da neće biti lako. Spreman sam psihički i fizički za Portugal i nadam se da ću igrati. Možda bi i moje pojavljivanje u ekipi bilo iznenađenje, i to bi moglo da bude naše oružje", rekao je Kostić.

Na pitanje novinara da li ga je postignut gol za mladu reprezentaciju Srbije protiv Španije u baražu za Evropsko prvenstvo preporučio za seniorski nacionalni tim, Kostić je rekao da "verovatno jeste".

"Pa, iskreno mislim da gol jeste bio preporuka. Takođe, tada sam osetio da uspeh sa klubovima i uspeh sa reprezentacijom ne mogu da se porede", kazao je Kostić. On je dodao da nema tremu i da veruje da će Ćurčić preneti pozitivnu atmosferu iz mlade reprezentacije na "A" selekciju. Takođe, na pitanje novinara kako Srbija da zaustavi Kristijana Ronalda, Kostić je rekao da fudbaler Real Madrida "nije nezaustavljiv".

Obradović: Privilegija je igrati u reprezentacijiPovratnik u fudbalsku reprezentaciju Srbije Ivan Obradović rekao je danas da je privilegovan jer ga je selektor Radovan Ćurčić pozvao u ekipu.

"Privilegija je posle toliko vremena ponovo biti sa najboljima. Osećam se fantastično, ovo je velika nagrada za moj prethodni period igranja u Belgiji. Nadam se da ću pomoći reprezentaciji u nastavku kvalifikacija", rekao je Obradović.

Obradović koji je 20 puta nastupio za nacionalni tim, prvi put je u reprezentaciji od 2012. godine. "Promenilo se mnogo igrača od kada sam ja bio u reprezentaciji. Poznajem ih sve, sve su to pravi momci i nadam se da ćemo uspeti da preokrenemo ovu negativnu situaciju po nas. Verujem da imamo kvalitet da napravimo podvig jer matematika govori da imamo šanse", kazao je Obradović.

Ovaj 26-godišnji fudbaler belgijskog Mehelena je rekao da je sve vreme pratio reprezentaciju dok nije bio u njoj. "Pratio sam reprezentaciju iz Belgije. Ne bih baš da komentarišem igru, u prethodnom periodu. Kvalitet je tu, treba samo da se poklope neke stvari i nadam se da će sve ići u boljem smeru", rekao je on.

"Možda je Portugal favorit na papiru, ali verujemo u dobar rezultat. I remi bi bio dobar rezultat, prijao bi svakako, ali bi pobeda bila velika stvar", istakao je Obradović.

Tadić: Srbija bolje igra protiv težih protivnikaFudbaler Sautemptona Dušan Tadić rekao jeda reprezentacija Srbije bolje igra protiv težih protivnika i da je spremna da pobedi Portugal u predstojećoj utakmici. "Igramo bolje protiv boljih protivnika i nadam se da će i sada biti tako. Spremni smo na sve, većina igrača nastupa redovno za svoje klubove i umemo da se nosimo sa svim stvarima. Idemo na pobedu kao i u svakoj drugoj utakmici", rekao je Tadić. Srbija je loše počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto posle tri utakmice ima samo jedan bod. Tadić je kazao da "vruća" atmosfera i eventualne provokacije Portugalaca neće uticati na reprezentativce Srbije. "Igrali smo mnogo utakmica pred punim tribinama i to samo može da nas motiviše. Spremni smo i na eventualne provokacije Portugalaca, umemo da se nosimo sa tim stvarima", kazao je on. Tadić je dodao da Kristijano Ronaldo nije jedina opasnost koja preti njegovoj ekipi. "Moraćemo da motrimo Ronalda, jedan je od najboljih na svetu, ali moraćemo da vodimo računa i na ostale igrače", rekao je Tadić. Njegov klupski saigrač Filip Đuričić je rekao da će loši rezultati u dosadašnjem toku kvalifikacija naterati reprezentaciju Srbije da pruži maksimum protiv Portugala. "Loše smo počeli kvalifikacije, ali mislim da ćemo reagovati najbolje moguće i da će nas loši rezultati naterati da odigramo dobro protiv Portugala, jer svi znamo koliko bi nam pobeda značila. Dok god imamo šansu, nećemo gubiti nadu", rekao je Đuričić.

On je dodao da pritisak uvek postoji kada se igra za reprezentaciju. "Kod nas, realno, svaka utakmica za reprezentaciju je pritisak, bilo protiv Azerbejdžana ili Albanije. Obaveza je da se pobedi. Odnos mora da bude uvek isti", naveo je Đuričić.

Ovaj 23-godišnji ofanzivni vezista dodao je da je i naredni protivnik pod određenim pritiskom jer takođe beleži loše rezultate. "I oni su pod određenim pritiskom, imaju dobre igrače, ali ne i rezultate. Imaju mnogo dobrih pojedinaca, Ronaldo neće biti jedina opasnost", ocenio je Filip Đuričić.

Đuričić je prošlu sezonu proveo u Portugalu, gde je nastupao za Benfiku, sa kojom je osvojio titulu i nacionalni kup.

"Biće mi drago da se vratim u Portugal, bilo mi je lepo tamo. Stadion je jedan od većih na kojima sam igrao, a atmosfera je slična našoj, Portugalci žive za fudbal", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track