Srpski golman Vilson Caković za Kurir: Prete mi smrću zbog albanske zastave!
Foto: Printskrin

Na udaru huligana

Srpski golman Vilson Caković za Kurir: Prete mi smrću zbog albanske zastave!

Fudbal -
Caković, koji je uzeo zastavu velike Albanije od navijača, kaže da ga divljaci neće zastrašiti. Mislim da saigrači nisu bili na mojoj strani, kaže Caković

Srpski golman Vilson Caković bio je meta nove sramne albanske provokacije. Na utakmici Apolonija-Tirana jedan huligan je ušao na teren i ispred mladog golmana razvio zastavu velike Albanije, na kojoj je pisalo „Nema Albanije bez Kosova i Čamerije“.Caković je u šoku posmatrao šta se dešava, da bi uzeo zastavu od navijača i krenuo da je skloni sa terena. To je izazvalo revolt navijača oba tima, ali i saigrača srpskog golmana?! Dan posle mučne scene Caković govori o incidentu, koji je poprimio veliki odjek u javnosti.- Dosuđen je penal za Tiranu. Protivnički navijač je sa tribine iza suprotnog gola došao do mene i razvio zastavu. Praktično je prošao više od 70 metara, i to u pratnji policajca, koji se sve to nemo posmatrao. Reagovao sam u afektu, želeo sam da igramo fudbal, a ne da se bavimo takvim stvarima. A onda su počeli zvižduci sa tribina i od navijača mog kluba - priča Caković za Kurir.Na snimku izgleda da su te napali i saigrači?- Mislim da nisu bili na mojoj strani. Sve se to desilo u trenutku, ne znam šta su mi pričali. Ni posle utakmice nismo razgovarali o tome.Trener te je posle penala izveo. Zbog postupka ili?- Verovatno je to uradio zbog velikog pritiska navijača i svega ostalog posle toga.Bolesnici ti pišu svakojake budalaštine na Fejsbuku i Instagramu?- Ne možeš da veruješ. Dobio sam posle utakmice više od 50 poruka na Fejsbuku. Pretnje, psovke i uvrede. Istine radi, ima i Albanaca koji mu šalju poruke podrške, ali oni su u manjem broju.I šta ćeš dalje? Vraćaš se dole?- Slobodni smo do ponedeljka zbog reprezentativnih obaveza. U Albaniju sam otišao da bih igrao fudbal, tako da bih se i vratio da se bavim svojim poslom. Do sada je sve bilo super. Videćemo šta će odlučiti čelnici kluba. Niko mi još ništa nije javio - poručio je Vilson Caković.

Navijači ga voleliSKANDIRALI MI POSLE DRONACaković je u Apoliniji nešto više od dve godine. U poslednjoj sezoni, po izboru navijača, proglašen je za najboljeg igrača u klubu.- Nikakav, ni najmanji problem nisam imao do sada. Posle utakmice Srbija-Albanija navijači su mi u prvenstvenom meču skandirali ime - rekao je Caković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track