IMA NEŠTO BITNIJE OD FUDBALA: Kapiten Farana propušta Rumuniju zbog obaveza na poslu
Foto: AP

Čuva robijaše da ne pobegnu

IMA NEŠTO BITNIJE OD FUDBALA: Kapiten Farana propušta Rumuniju zbog obaveza na poslu

Fudbal -
Tridesetsedmogodišnji Benjaminsen je vezni igrač Toršavna i najiskusniji fudbaler Farskih ostrva koji je za reprezentaciju odigrao 83 utakmica od 1999. godine

TORŠAVN - Kapiten fudbalske reprezentacije Farskih ostrva Frodi Benjaminsen neće igrati u meču kvalifikacija za šampionat Evrope 2016. protiv Rumunije, kako ne bi propustio prve radne dane na mestu zatvorskog čuvara.

Kako je prenela agencija Rojters, 37. godišnji Benjaminsen počeo je da radi kao čuvar u zatvoru ove nedelje.

"Frodi se već dugo priprema za ovaj posao. Prošao je intenzivnu obuku i jednostavno ne sme da propusti prve dane na poslu", rekao je generalni sekretar Fudbalske asocijacije Farskih ostrva Kristin Dam Ziska.

Tridesetsedmogodišnji Benjaminsen je vezni igrač Toršavna i najiskusniji fudbaler Farskih ostrva koji je za reprezentaciju odigrao 83 utakmica od 1999. godine.

"Ovo za nas nije neobično, jer su većina fudbalera koji igraju u domaćoj ligi amateri, ili poluprofesionalci. Svi oni imaju posao van fudbala", rekao je Ziska.

Farska ostrva su u novembru u Atini savladali Grčku sa 1:0 u grupi F kvalifikacija za šampionat Evrope.

Rumunija je prva na tabeli sa 10 bodova iz četiri utakmice, ispred Severne Irske koja ima devet bodova, a Farska Ostrva zauzimaju peto mesto sa četiri boda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track