KOLAROV ISKREN: Poraz od Danske nije bio slučajan... Sada krećemo iznova
Foto: Dado Đilas

"Orlovi" pred put u Lisabon

KOLAROV ISKREN: Poraz od Danske nije bio slučajan... Sada krećemo iznova

Fudbal -
Levi bek Mančester sitija kaže da je neuspeh u prošlom meču bio odraz stanja u ekipi, dok Nemanja Matić poručuju da Portugalci i dalje cene srpski fudbal

Novi selektor, novi početak reprezentacije Srbije, to smatraju okosnice "orlova", Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić.

Iskusni internacionalci uveravaju da je protiv Portugala u Lisabonu najvažnije izdržati nalete domaćina u uvodnih 20 minuta i igrati kompaktno.

Takođe, Kolarov otkriva da je debakl protiv Danske bio refleksija stanja u reprezentaciji u vreme dok je selektor bio Dik Advokat, ali veruje da je sada sve drugačije u taboru "orlova", posle dolaska Radovana Ćurčića.

"U fudbalu nema slučajnosti, kao ni u životu. Naš poraz protiv Danske bio je kulminacija tadašnjeg stanja u ekipi, koja ni pre te utakmice nije pokazivala uobičajenu moć. Mi sada iznova krećemo i daleko od toga da smo se predali. Sa novim selektorom imamo puno elana da protiv jakog rivala pokažemo šta zapravo možemo", rekao je Aleksandar Kolarov.

Levi bek Mančester sitija smatra da ima još mnogo prostora, bez obzira na rezultat u Lisabonu, da se Srbija vrati u trku za osvajanje mesta koje vodi na prvenstvo Evrope.

"Nama je bitan rezultat. Nevažno je ko će biti strelac, samo da postignemo gol. U Lisabonu treba da budemo tim, a ko će biti strelac uopšte nije važno. Neka to bude i autogol", konstatovao je Kolarov.

Na pitanje koliko ih selektor Ćurčić upozorava na igru Kristijana Ronalda, Kolarov je odgovorio:

"Posvećeni smo njegovoj igri, imamo dovoljno informacija, ali Portugal nije samo Ronaldo. Ona ima još mnogo sjajnih fudbalera, na koje moramo da obratimo pažnju".

Iskusni fudbaler poručio je da ceo državni tim protiv Portugala mora da deluje oprezno od prvog do, kako je rekao, 95. minuta, jer protivnik ima izuzetan individualni kvalitet.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Nemanja Matić je naglasio da Srbija u Lisabonu mora da igra sa punom koncentracijom i kompaktno.

"Posebno moramo da se čuvamo protivnika u prvih 20 minuta. Ako tako počnemo, sve će u nastavku biti bolje", smatra Matić, koji je kao nekadašnji igrač Benfike podsetio da je Srbija u tamošnjoj sredini uvek bila na dobrom glasu.

"Portugalska javnost i njeni stručnjaci veoma uvažavaju fudbalere iz naše zemlje. Portugalci se pomalo plaše da Srbija ne zaigra kako zna i ume baš sada kada su i njima bodovi neophodni. Mi imamo svoj plan i njega se držimo", rekao je Matić.

On je ocenio da Portugal jednostavno nema slabih mesta i da svaki pojedinac u nacionalnom dresu pruža maksimum.

"Siguran sam da se i Portugal ozbiljno bavi nama i našom igrom, kao što i mi prilazimo oprezno u taj duel", poručio je Matić.

Reprezentacija Srbije kreće u Lisabon sutra u popodnevnim satima, a utakmica protiv Portugala na programu je u nedelju od 20.45 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track