NESRAZMERA U BOGATSTVU: Kolarov za dan zaradi ko Milica za dve i po godine
Foto: Dado

Osvajači medalje ni blizu naših fudbalera

NESRAZMERA U BOGATSTVU: Kolarov za dan zaradi ko Milica za dve i po godine

Fudbal -
Gde je pravda fudbaleri Srbije zajedno zarađuju više od 36 miliona evra, dok se sestre Moldovan, Kolašinac i Španovićeva bore za egzistenciju

Osvajači medalja za Srbiju u atletici, košarci, odbojci, rukometu, vaterpolu i tekvondou godišnje zarađuju do 1.000 puta manje od fudbalera „orlova“, koji su u nedelju uveče istrčali na teren Stadiona svetlosti i po ko zna koj put pokazali kukavičluk i nedostatak motiva u dresu s državnim grbom!Vlasnica olimpijskog zlata u tekvondou sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. i članica kluba Galeb Milica Mandić godišnje zaradi oko 7.000 evra.

Zvuči poražavajuće da su njena godišnja primanja za 600 evra manja od nedeljne plate najslabije plaćenog člana Ćurčićevog tima, golmana Vladimira Stojkovića. Takođe, košarkaš Fenerbahčea i srebrni sa SP u Španiji Bogdan Bogdanović, koji u Turskoj igra za 1.200.000 po sezoni, ima istu platu kao i Dušan Basta ili Radoslav Petrović, ali njegove zasluge za uspehe nacionalnog tima ne mogu da se porede s rezultatima „orlova“.

- Partizan i Zvezda su u prethodne četiri godine osvajali titule prvaka Evrope, a gde su tek uspesi reprezentacije. Vaterpolo je toliko medalja doneo ovoj zemlji, a naši igrači se bore za golu egzistenciju. Time smo pokazali da se borimo srcem i da nam je novac u drugom planu. Jasno mi je da nikad nećemo biti toliko popularni kao fudbaleri, ali mislim da bi država morala da obezbedi minimum sredstava za nazovi manje sportove jer 99 odsto medalja oni donose. Svesni smo krize u zemlji i da narod jedva preživljava, ali mora se pronaći način kako se vaterpolo, odbojka, atletika ne bi ugasili - kaže trener vaterpolista kragujevačkog Radničkog Uroš Stevanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track