Nikola Mijailović: Da sam hteo na trening, ja bih i ušao!
Foto: Koky

Fudbaler odgovorio Zvezdi

Nikola Mijailović: Da sam hteo na trening, ja bih i ušao!

Fudbal -
Kažnjeni fudbaler ne mari što su na prekjučerašnjem treningu čelnici crveno-belih pojačali obezbeđenje zbog njega

Sukob između uprave Crvene zvezde i suspendovanog fudbalera Nikole Mijailovića nema kraj. Nakon što je klub pojačao stadionsko obezbeđenje zbog mogućnosti da Mijailović dođe na trening, oglasio se i fudbaler.- Zar tako nešto treba i komentarisati? Da sam hteo da uđem, ja bih ušao! Ne bi mogli da me spreče ni Terza ni Toza. Spreman sam da treniram 24 sata, čak i da ne jedem. Slušam samo svog advokata. Činjenica je da su ljudi iz Crvene zvezde napravili mnogo prekršaja. Sigurno bi se drugačije ponašali da daju novac iz svog džepa - rekao je Mijailović za Kurir.

Kazna bez osnova

Predsednik disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović o odnosu između Crvene zvezde i Nikole Mijailovića za naš list kaže:- Odluka u pisanoj formi poslata je Crvenoj zvezdi i punomoćniku fudbalera u ponedeljak. Postupak između kluba i igrača vođen je, u potpunosti, u skladu s disciplinskim pravilnikom. Nije bilo povreda. Odluku Crvene zvezde nismo priznali iz samo jednog razloga. To je sankcija koju je klub izrekao, tačnije jednostrani raskid ugovora o profesionalnom igranju fudbala na štetu igrača. Ta sankcija nije predviđena našim pravilnikom i zato je nismo potvrdili.Advokat Nikola Dumnić, član pravne komisije Crvene zvezde, pokušao je da objasni poslednje poteze kluba i odluku disciplinske komisije FSS:

Različito tumačenje

- Odluka naše komisije preinačena je isključivo iz formalnog razloga. U pravilniku disciplinske komisije FSS sankcija se ne zove isto kao po pravilniku Crvene zvezde. Nemojte me držati za reč, ali mislim da kod nas piše „raskid“, a kod njih „isključenje“.

Uskoro sastanakPAŠĆE POMIRENJE?

Zvezdin pravnik Nikola Dumnić tvrdi da nije u njegovoj nadležnosti da komentariše hoće li doći do sastanka između čelnika kluba i fudbalera Nikole Mijailovića kako bi se sve razrešilo za dobro Crvene zvezde, ali kaže:- Nadam se da će se spor između dve strane završiti na obostrani interes.

O treneruRAZUMEM LALATOVIĆA

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović pohvalno se izrazio o Nikoli Mijailoviću kao fudbaleru, ali dodao je da ne može da utiče na njegov odnos sa čelnicima kluba.- Vrhunska izjava. Imali smo dobar odnos dok smo sarađivali. Potpuno razumem što nije želeo da komentariše sve ovo što se događa između mene i onih koji vode Zvezdu - kazao je Mijailović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track