Abidalu transplatirana jetra

Abidalu transplatirana jetra

Fudbal -
Operacija je trajala više od devet sati i francuski reprezentativac trenutno se oporavlja od anestezije i prebačen je na odelenje intenzivne nege

BARSELONA - Operacija transplatacije jetre fudbaleru Barselone Eriku Abidalu trajala je više od devet sati i završena je rano jutros po srednjeevropskom vremenu, potvrđeno je iz "Barna klinike" u Barseloni.

Francuski reprezentativac trenutno se oporavlja od anestezije i prebačen je na odelenje intenzivne nege. Prvi lekarski izveštaji očekuju se u toku dana.

Trener Katalonaca Pep Gvardiola pobedu protiv Hetafea od 4:0 posvetio je Abidalu, baš kao i svih 75.000 gledalaca na Kamp nou, koji su tokom celog meča skandirali njegovo ime.

"Znam da je operacija završena, ali moramo da sačekamo 48 sati. Sledećih nekoliko dana biće kritično, ali mi verujemo u Erika", rekao je Gvardiola.

Kako prenose španski mediji operacija je počela juče oko 15 časova, tri sata nakon što je Abidalovom rođaku Eriku, koji je imao ulogu donatora odstranjena jetra.

Abidal je prošle godine odstranio tumor sa jetre i uspeo da se vrati na teren, međutim, u ovom slučaju lekari su prilično skeptični i tvrde da bi bilo čudo ukoliko bi posle transplatacije uspeo ponovo da zaigra profesionalni fudbal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track