(VIDEO) PRE 15 GODINA: Crveno-beli pobedili Partizan u 114. večitom derbiju
Foto: Kurir Arhiva

Na današnji dan

(VIDEO) PRE 15 GODINA: Crveno-beli pobedili Partizan u 114. večitom derbiju

Fudbal -
Golom Pjanovića i autogolom Savića ekipa Slavoljuba Muslina se izjednačila u tom trenutku na vrhu tabele sa crno-belima, koji su poraz ublažili preko Kežmana

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan u 114. večitom derbiju 2. aprila 2000. godine rezultatom 2:1 (1:0).

Na današnji dan pre 15 godina navijači crveno-belih imali su mnogo razloga za radost. Na Marakani su njihovi ljubimci savladali najvećeg rivala i izjednačili se sa njim na vrhu prvenstvene tabele. To je bio samo uvod u konačno slavlje, jer je zahuktali tim Slavoljuba Muslina i kasnije nastavio u pobedničkom ritmu, osvojivši titulu šampiona Jugoslavije te sezone.

Taj 114. okršaj večitih imao je i predigru u vidu tuče navijača, čiji je billans bio četvorica povređenih.

Crvena zvezda je povela u finišu prvog poluvremena posle loše reakcije odbrane Partizana na glavom upućenu duboku loptu Ivana Dudića. Mihajlo Pjanović se snašao u svom stilu i matirao golmana Radišu Ilića za eksploziju oduševljenja na severnoj tribini.

Malo pošto su se igrači vratili sa odmora, u 51. minutu, Ivan Gvozdenović je prošao po levoj strani i uputio centaršut, a Branko Savić je nespretno reagovao i zatresao svoju mrežu.

Gosti su do kraja uspeli samo da ublaže poraz preko Mateje Kežmana iz voleja u 73. minutu.

Obe ekipe su utakmicu završile sa desetoricom, jer su isključeni Igor Duljaj u 86. minutu i Stevo Glogovac u 90.

Prvi tim Crvene zvezde bogato je nagrađen za ovu pobedu, dobili su da podele 110.000 maraka.

Crno-beli su u nastavku šampionata kiksnuli dva puta, protiv Železnika i kragujevačkog Radničkog (oba meča 1:1), dok je Zvezda savladala sve rivale i sa 105 bodova, četiri više od Partizana, a čak 16 od Obilića, osvojila titulu.

CRVENA ZVEZDA: Kocić, Dudić, Lalatović, D. Ilić (od 86. Vukomanović), Glogovac, Bunjevčević, Gvozdenović, Lerinc (od 74. Gojković), Pjanović, Stevanović, Bošković. Trener: Slavoljub Muslin.

PARTIZAN: R. Ilić, Savić, Krstajić, Stojanoski, Duljaj, Trobok, Ivić (od 55. Ćirković), S. Ilić, Đ. Tomić, Kežman, Iliev (od 71.Peković). Trener: Miodrag Ješić.

http://www.youtube.com/watch?v=8d8LcA5q6XU
http://www.youtube.com/watch?v=gdwUBLjqzB4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track