Slaviša Jokanović: Pa nisam došao iz supermarketa
Foto: Profimedia

Srpski trener objasnio tajnu uspeha u Engleskoj

Slaviša Jokanović: Pa nisam došao iz supermarketa

Fudbal -
Menadžer Votforda tvrdi da će „stršljenovi“ igrati u eliti naredne sezone, ali se i nada da će ih on voditi i protiv najjačih u Premijer ligi

Menadžer Votforda Slaviša Jokanović tvrdi da trenersko iskustvo u Čempionšipu nije presudno da bi se izborio plasman u Premijer ligu i veruje da će njegovi „stršljenovi“ zauzeti prvo mesto na tabeli.Srpski stručnjak se sedam kola pre kraja sezone nalazi na drugoj poziciji na tabeli i trenutno je jedan od glavnih favorita za plasman u elitu. Međutim, ostrvski mediji začuđeni su činjenicom da su Votford i Midlzbro Aitora Karanke sa 72 osvojena boda tako visoko plasirani iako je menadžerima tih klubova ovo tek prva sezona u Čempionšipu.

Krupnim koracima grabe ka Premijer ligi... Fudbaleri Votforda
Krupnim koracima grabe ka Premijer ligi... Fudbaleri Votforda

- Slušajte, nisam stigao u Votford iz supermarketa! Ceo život sam proveo u fudbalu i nije važna liga u kojoj sam radio da bih imao uspeha. Isto važi i za Karanku u Midlzbrou, kao i ostale odlične stručnjake u ligi. Dobio sam šansu da radim i sada treba samo da izvučem ono najbolje iz mojih igrača i da obezbedimo ulazak u Premijer ligu, što verujem da ćemo i uraditi - kaže Jokanović.Menadžer Votforda iskoristio je priliku da Englezima objasni koliko je Čempionšip popularan u Srbiji.- Ovo je jedna od najzanimljivijih liga na planeti. Imam mnogo prijatelja koji svake nedelje prate dešavanja u Čempionšipu i zaista uživaju. Pre nego što sam postao menadžer Votforda, prilikom poslednje posete Londonu, zajedno s prijateljima otišao sam na meč između Milvola i Boltona i svi smo bili oduševljeni. Nisu nas zanimali mečevi u eliti, već isključivo okršaji u Čempionšipu - objasnio je Srbin.

Viri u komšilukŠPIJUNIRAĆU VENGERA!Dom fudbalera Votforda nalazi se u blizini stadiona Arsenala, pa ako izbori plasman u Premijer ligu, Slaviša Jokanović će moći da iz svog „dvorišta“ špijunira gradskog rivala.- Čekajte prvo da vidimo da li ću ostati na klupi Votforda i sledeće sezone, pa ćemo onda razmišljati o Arsenalu. Ako ostvarimo naš cilj, neće mi biti problem da vidim šta radi Arsen Venger. Sreća, visok sam čovek i mogu lako da vidim preko ograde - našalio se Jokan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track