(VIDEO) NAPAD NA FUDBALERE FENERA: Pucano iz puške
Foto: Printskrin

Novi detalji

(VIDEO) NAPAD NA FUDBALERE FENERA: Pucano iz puške

Fudbal -
Vozač autobusa je i dalje u bolnici, a istraga je u toku

Nepoznati izgrednici pucali su na autobus sa fudbalerima Fenerbahčea, koji su se vraćali sa utakmice protiv Rizea u 26. kolu turskog prvenstva.

Fenerbahče je pobedio 5:1 i preuzeo je prvo mesto na tabeli. Međutim, po povratku ekipe u Istanbul dogodile su se šokantne stvari.

Prema informacijama turskih medija napad se dogodio u blizini aerodroma u Trabzonu.Vozač je prebačen u bolnicu, a prema dostupnim informacijama, niko od igrača nije povređen.

Premijer Ahmet Davutoglu izjavio je istraga u toku.Fudbalski savez Turske osudio je napad i generalni sekretar Fenerbahčea Mahmut Uslu rekao je incident bio šokantan za sve

"Mi smo ovde došli kao sportisti da igramo fudbal", rekao je Uslu, koji je bio u autobusu u trenutku napada.

Abdulcelil Oz, guverner Trabzona u severoistoku Turske, prvobitno je rekao da je autobus pogođen kamenom, ali je kasnije promenio izjavu, rekavši da je najverovatnije u pitanju metak."Prema informacijama koje sada imama u pitanju je metak ispaljen iz puške, Ipak, sa preciznim ocenama treba izaći kada policija završi istragu", rekao je Oz.

Na istanbulskom aerodromu i pre inciddenta stvorena je gužva jer su navijači želeli da dočekaju fudbalere koji su sada lideri na tabeli sa 56 bodova, dok galatasaraj ima jedan manje.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, i sam navijač Fenerbahčea raspitivao se o istrazi o incidentu.Fenerbahče je šampion i do sada ima 19 titula, a u ekipi su i Dirk Kajt, Raul Meireles i Emre...

http://www.youtube.com/watch?v=InUy4JCgD_s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track